Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EdziaK

do mam 8 miesięcznych dzieci karmiących piersią

Polecane posty

Gość EdziaK

Witajcie. Mam do was pytanie. Jak wygląda wasz i waszego maleństwa typowy dzień. Chodzi mi o pory posiłków, spacer, sen, zabawy. Moja córka nie bardzo chce ostatnio spać w dzień. A jak śpi to maksymalnie 1,5 godziny (i to przed południem, a po południu nie chce spać pomimo, że trze oczy i ogólnie jest marudna). Niestety jest nauczona zasypiać przy cycu. Ogółem wygląda dobrze choć ja panikuję czy nie jest za gruba i czy nie powinnam jej ograniczyć jej jedzenie. Do tej pory córka miała takie pory posiłków 6 rano pierś, potem 10 znów pierś,(o 12 spacer- wtedy sen) 14 obiad (zupka z mięskiem lub rybą), 16.30 owoc ale była tez grana pierś i kolacja 19.30 pierś i niestety w nocy o 2 pierś. Wiem, że powinna być już nauczona jeść 5 posiłków dziennie. Czy wam się udaje wystosować je i czy w te 5 posiłków liczycie nocne budzenie. Dodam, że córka waży 8 100 g a mierzy 68 cm.

Gość co prawda mójj syn
starszy jest bo ma 14 prawie miesięcy ale ci odpowiem. Jak miał ok 8 m-cy ssał tak często jak miał na to ochotę, do tego kaszka na śniadanie, jakiś obiad i kolacja do tego owoce i deserki. stopniowo sam zaczął ograniczać pierś i teraz właściwie tylko do wieczornago zasypiania i w nocy, czasem do dziennej drzemki. Dziecko jest mądre i samo sobie wszystko wyreguluje. A co do spania to od baaardzo dawna sypia raz ok 1,5 h, jak spi 2h to wieeelki cud.

Gość shgcmktkdlmoirc,fgf/..........
może do mam 8 miesięcznych dzieci karmionych piersią albo do mam karmiących piersią 8 miesięczne dzieci

Gość EdziaK
co prawda mójj syn dziękuję, za odpowiedź. Co prawda moja córcia nie bardzo chce jeść w większych ilościach inne stałe pokarmy. Dopiero niedawno przekonała się do zupek. Podawałam jej przez jakiś czas kaszki ale pediatra stwierdziła, że puki co może lepiej nie dawać bo córka i tak "dobrze" wygląda. Więc rano pierś ale za to urozmaicam jej podwieczorki owoc, kisielek, owoce z kleikiem ryżowym na ciepło, deserki jogurciki. Martwi mnie to, że córka taka pulchna jest, choć podobno że dzieci na piersi szybko gubią później swoją masę. shgcmktkdlmoirc,fgf/.......... stylistycznie druga wersja lepsza to fakt