Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wPotrzasku

jak to wszystko poukładać?

Polecane posty

Gość wPotrzasku

Mam 15 miesięczną cudowną córeczkę, mam 26 lat od 18 roku życia pracowałam. Wychowuję ja z facetem, który co chwile traci prace, teraz zarabia ok 900zl miesiecznie. Mieszkamy w wynajętym mieszkaniu. Nie mam rodziny, która by mi pomogła. We wrzesniu zmarła moja mama , jedyna osoba na świecie, która zrobiłaby dla mnie wszystko i dla mojej córeczki. Chciałabym odejsc, pojsc do pracy. I zyc w koncu szczesliwie, czuje ze w zyciu juz mnie nic dobrego nie czeka. Mam bardzo pesymistyczne mysli coraz mniej mi sie chce, jestem bardzo nerwowa. Moze ktos doradzi jak to wszystko poukladac????

W kwietniu zaczną się nabory m.in. do żłobków. Do podania dołącz pisemko o tym, że jesteś samotną matką, która chce iść do pracy. Z MOPSU/GOPSU czy co tam masz dostaniesz częściowe finansowanie żłobka jak się postarasz. Jak dziecko się dostanie szukaj pracy i próbuj się usamodzielnić.

W kwietniu zaczną się nabory m.in. do żłobków. Do podania dołącz pisemko o tym, że jesteś samotną matką, która chce iść do pracy. Z MOPSU/GOPSU czy co tam masz dostaniesz częściowe finansowanie żłobka jak się postarasz. Jak dziecko się dostanie szukaj pracy i próbuj się usamodzielnić.

Gość wPotrzasku
up

Gość wPotrzasku
sluchaj wszystko fajnie, ale jak bede zarabiala np1500zl to za co oplacic chociaz troche ten zlobek , mieszkanie, rachunki, jedzenie, ubrania , zabawki dla dziecka. co tu zrobic co wymyslic?

To po to masz MOPS. Opłacają rachunki, czynsz za mieszkanie. Trzeba tylko trochę poczytać. Młode matki specjalnie nie pracują, bo mówią, że i tak nie opłaca im się pracować, bo wszystko dostają od państwa.

Gość wPotrzasku
jak zarobie 1500zl nie mam szans nawet dostac 80 czy iles tam zlotych rodzinnego bo za duzo zarabiam, ale za malo zarabiam zeby miec gdzie mieszkac! z mopsu mozesz dostac jak dochod nie przekracza 500 iles zl na osobe ;/ Polska jest krajem absurdu.

Więc nie pracuj i całe życie żyj na koszt pańwa. Nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji, jest mnóstwo samotnych matek i jakoś dają radę. Może czas pomyśleć o podniesieniu kwalifikacji, żeby nie zarabiać 1500zł (chociaż na kasie w Biedronce zarabiają już 1800)

Gość forexlove
posluchaj nie zyje na koszt panstwa. jestem na tyle zaradna osoba, ze pracy sie nie boje od sierpnia pracowalam w OFE jako akwizytor zarabialam w przedziale 3-5 tysiecy odlozylam troche kasy, od stycznia jest zakaz dla akwizytorow ofe. koncza mi sie pieniadze , nnie mam gdzie mieszkac to moj podstawowy problem. i nie boj sie ja sobie poradze tylko nie jstem osoba wszechwiedzaca i lubie pytac im wiecej informacji tym cos lepszego mozna wymyslic. dlatego radze sie a noz widel;ec ktos podpowie cos fajnego. ja chce zyc, chce zeby moje dziecko mialo dobrze to jest moj glowny priorytet

Gość forexlove
widze tez ze jestes z tych ktorzy lubia sie madrzyc. i skoro tak dobrze wszystko wiesz. to postaw sie w takiej sytuacji wynajmujesz mieszkanie masz dziecko nie masz nikogo i masz 1800zl. co z tym robisz?? co robisz z ta kasa

Gość diabelkazpieklarodem
nie wiemmmmmm

Gość forexlove
tak tez myslalam :) i dzieki za uczciwa odpowiedz bo ja tez w tym momencie nie wiem, ale jestem na etapie analizowania tego. to dalej ja to moj drugi nick poniewaz mam jeszcez jeden watek

Gość bebe bebe bebe
autorko z jakiego miasta jestes? orientowalas sie ile kosztuje u ciebie wynajęcie kawalerki?

Gość forexlove
1000-1200zl za kawalerke z białego stoku