Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotkamiauczka

bóle krzyzowe porodowe?jak poród wyglada?

Polecane posty

Hej. w piatek mam termin porodu 23marca, i od dzisiaj, lepiej od prawie 2godz mam bole krzyzowe co 15,20 min czy ktoras miala same bole porodowe krzyzowe?dodam ze jak maly sie rusza strasnie napiera na pochwe i boli niesamowicie.Jak wyglada taki porod i skad mam wiedziec ze juz czas do szpitala?

Gość TakaSobieMama ;)
Ja mialam krzyzowe ale u mnie z maszu co 7-5 minut sie pojawily. Po godzinie nie wytrzymalam, wzielam prysznic i do szpitala pojechalismy. Bez wzgledu na to jakiego typu masz bole do szpitala jedzie albo po odejsciu wod, albo kiedy bole sa co ok 7 minut nie nie ustepuja przez min 1.5 godziny... tak przynajmniej nam mowila polozna :) Powodzenia i szybkiego porodu zycze !

Gość kasia.....
od 14marca od godz 20miałam takie bóle jak opisujesz. Bolało co 20,15min,czasami co 10. Ból był do wy3mania,a że była to moja druga ciąża to wiedziałam,że jeszcze nie czas do szpitala. Pobolewało mnie tak do 16marca do godz18.30. Potem ból sie nasilił i bolało co 3min. Wzięłam kąpiel i pojechałam do szpitala. Miałam 7cm rozwarcia. O 21.15 urodziłam.

Powiedzcie jak sam poró wyglada? faktycznie dluzej trwa? i czy na ktg nie widac skurczy?tyle pytan.i ten ucisk na dziurke ;-) tez tak mialyscie

Gość TakaSobieMama ;)
Nie pamietam... prawde mowiac nie zwracalam na to uwagi ;) pamietam tylko ze zastanawialam sie jak ja przy tym miazdzeniu kregoslupa dam rade kilka godzin wytrzymac :D Jesli bole sie uspokoily mozesz sie spokojnie polozyc spac ... postaraj sie wypoczac i sie zrelaksowac. Jak ponownie zacznie bolec napewno tego nie przegapisz ;)

pytam bo nie wiem czy przez te bole, mały ruszal sie gwaltownie i nie wiem czy to przypadek czy przez te bóle ..narazie czekam.

Oj przerabane sa te krzyzowe,przy pierwszej corce sie meczylam 12 g z nimi :( przy 2 na szczescie nie mialam ich..

ja takich bóli nie miałam ale skurcze po kilkanaście godzin i mały wtedy był bardzo spokojny nie kopał nie tłukł się tylko czasem dawał znak że jest:)

a no może może bo to już czas:) ja przy drugim porodzie byłam w szpitalu ale jak pielęgniarka zobaczyła że jak ona to nazwała "tańczę" przy skurczu to powiedziała że już blisko... nie umiem ci doradzić bo ja rodziłam 2 razy i 2 razy wiedziałam że to już się zaczęło... a ty jak czujesz?

a ból na odbyt to miałam jak mi się parte zaczęły... ale to już kurewski ból to byś raczej wiedziała że to już..

trudno mi powiedziec co czuję. Bo 3-4 tyg temu mialam ewidentnie skurcze brzucha któe trwaly po 1,5 godz bole brzucha, toalete jak cholera :-) plywalam w moich uplawach, kazdy mowil ze urodze wczesniej i od 2tyg cisza az do dzisiaj.Tyle ze mam tylko bole krzyza, czop nie wypadl wody nie odeszly, uplawy ustaly..czekamy Panie Boze daj zebym dzisiaj urodzila. :-)

co do tego bolu odbytu to poczulam go pierwszy raz pod prysznicem ale az krzyczalam tak bolalo,nie moglam sie schylic a teraz cos czuję ale nie to samo co wczesniej, ten bol da sie wytrzymac.

te smyki to też potrafią pokazać swoje humorki:P mi jak się rozwierało to co rusz zmieniałam wkładkę bo była cała mokra i z niteczkami krwi... no i miałam skurcze... i mały się uspokoił zdecydowanie... i co najważniejsze organizm się sam oczyszczał czyli odwiedziłam kibelek parę razy jak człowiek po raz pierwszy od kilku miesięcy bez zaparć... to wszystko się złożyło na bliski poród:)

o rany.... mnie to tak stopniowo brało tylko że nie miałam krzyżowych:( więc nie wiem:( a każda jest inna:( może lepiej jedźcie do szpitala bo jeszcze nie daj Boże okaże się że masz duże rozwarcie... ja przy pierwszym np w ogóle nie krzyczałam więc chyba tak nie bolało a przy drugim to lepiej nie gadać... bo się okaże że można wytrzymać a tu że akcja porodowa.. każdy poród jest inny a poza tym każda ma jednak inny próg bólu...

ja mam bardzo niski prog bolu, narazie czekam poki co cisza.To nasze pierwsze malenstwo, jeszcze w dodatku mój mąż w pracy ma popoludniówki bez samochodu. Porodu sie nie boję tylko juz bym chciala urodzic.

mi pierwszy urodził się 5 dni przed terminem poza tym co to za gadanie że masz donosić tydzień jeszcze? palcem masz se zatkać czy jak??? ciąża donoszona i styknie ale rozumiem cię pod koniec to człowiek już tylko marzy żeby było już po...:)

oj tego to ja nie wiem, pozatym ja bede rodzić w Irlandi a tutaj opieka szkoda słów. We wtorek mam kolejną wizyte jesli nie urodzę, wtedy mają robić badanie ginekologiczne, masaz szyjki. wolalabym urodzic wczesniej, raz pojechalismy w36tc z falszywym alarmem i sprawdzali rozwarcie bolalo jak cholera az mnie zwykręcalo..wolalabym nie miec masazu szyjki bo ponoc podobnie boli.

Gość Ja jeżdizłam na rowerze do
ja autorko miałam bóle krzyzowe od początku co 3 minuty... nie wiem co to sa bóle porodowe brzucha :O,ja wymiękałam przy tych krzyżowych.. i powiem Ci ze przy nich pozycja lezaca jest masakryczna u mnie najlepiej bylo jak byłam w pionie i podczas skurczy bujalam sie na boki ,mówili ze prysznic po jrzyzach lagodzi ból czy kapiel mnie to nic nie dawalo a skurcze krzyzowe w wannie masakra... :(

autorko ja tez rodziłam w Irlandii :) na opieke w ciazy i po nie narzekam ,mialam masaz szyjki i nic nie bolało :)

i mysle ze dzieki masazu szyjki poród mój sie rozkrecił za nic nie chcialabym miec wywolanego porodu!

dziękuje za odp. Kurcze mnie przeszlo po wczorajszym, chociaz nie ukrywam ze bolą mnie plecy, ale to nie to samo co wczoraj.póki co czekam na rozwiniecie sie akcji. Ja jezdzilam na rowerze do : powiedz mi to odrazu pojechalas do szpitala z takimi bólami ? jakie mialas rozwarcie? :-) dzieki za odp

Gość gość
WITAJCIE...!!!!! miałam termin na 13 , dzisiaj jest 16 od samego rana od 7 dokładnie wyleciał mi czopek śluzowy i od tamtej pory zaczeły sie bóle krzyżowe jest ta godzina a one dalej trwają , trwają kilka sekund co 10-15 min, jestem wykończona tymii bólami to już 16 godz na okągło... ile można jeszcze... co zrobić żeby je powstrzymać albo wywołać drugą faze porodu, chcialabym żeby to już było po wszystkim