Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamiu80805

mandat mpk czy wysokośc jest słuszna???

Polecane posty

Gość kamiu80805

dostalam mandat w Krakowie za jazde bez biletu 150 zł natomiast pozniej przeczytalam ze dla kogos kto jest upowazniony legitymacja ulgową pwoinno być 100 i choc miałam ją wtedy ze sobą nie poazałam kanarowi bo nie poinformował mnie o tym, pozniej byłam sie odwolac w mpk z legita a tam do mnie ze musze zaplacic 150 a 100 placisz jak do tygodnia uregulujesz paltnosc.. ta tylko na moje oko powinnam dostac mandat 100 z ulgą do 70 zł na podstawie tej tabeli http://www.mpk.krakow.pl/Data/Files/_public/mpk/bilety/bilety-2011/oplaty_dodatkowe_big.jpg Pan w Referacie odwołań mnie okłamał i powienien jak na moje oko znizyc do 100.. przez to minelo 2 tygodnie juz zyli czas na odwolanie.. czy w tej sprawie moge odwolac sie do dyrektora mpk??

Gość dezere
przeciez ty wcale biletu nie malas wiec 150zl bo minelo 7 dni

Gość kamiu80805
no minelo ale w abelce sa wyszczegolnione dwa mandaty jeden 150 i 100 sa to dwie rozne kwoty i ta druga odnosi sie do tego ze ktos nie ma biletu ale egite ulgowa wiec powinien placic wielkrotnosc biletu ulgowego czyz nie tak??

Gość kamiu80805
tzn nie mial biletu ale posiada wazna legitymacje studencka do okazania to w takim razie za co jest manadt 100 zł?? :)

Gość dezere
ta duga kara to jest jakbys jechala bez legitymacji a zakupila bilet ulgowy

Gość kamiu80805
ok rozumiem.. a to pigwy to po co mi ta legita skoro i tak place wiecej niz ktos kto jest wogole nie jest uprawiony do takiego biletu.. powinno byc na odwrot :) coz, zycie dziekuje za odpowiedzi

Gość kafeterjanka taka jedna....
100 jest za brak dokumentu uprawniającego do ulgi. Za przejazd bez biletu jest 150. 100 byś zapłaciła jakbyś miała skasowany bilet ulgowy a nie miała uprawnień do tej ulgi.

Gość mds,mc
nie okradaj innych pasażerów i zapłać uczciwie bez gadania!

Gość kamiu80805
zaplace zaplace tylko sie dowiaduje czy mnie nie oklamali:)

Gość i będzie miał nauczkę
Ty nie czekaj, tylko pisz odwołanie, do tego prezesa, czy jak mu tam i opisz sytuację, że uważasz, że Cię w błąd wprowadzono. Nie płacisz mandatu, dopóki Ci nie odpiszą. Napisz, ze byłaś w terminie i gościu Ci tak i tak powiedział. Powinni się do przepisów stosować, a nie wciskać kit żeby tylko zapłacić. Ewentualnie jak Ci nie uznają, wtedy zapłacisz.

witaj w klubie gapowiczów :] ja dostałam dzisiaj w lodzi 200pln...jeśli zapłacę w ciągu 7 dni to mam 65 % zniżki, czyli 70 i tak muszę zapłacić ;/ a wszystko przez wprowadzenie migawek elektronicznych, na starych papierowych była napisana data ważności, a teraz bardzo łatwo się zapomnieć