Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż123456789

Czy powinno się nalewać wrzątek do butelki w obecności raczkującego dziecka?

Polecane posty

Gość mąż123456789

Moja żona robiąc dziecku picie nalewała wrzątek z czajnika bezpośrednio do butelki, gdy pod jej nogami raczkował synek. Uważam że była to sytuacja niebezpieczna natomiast moja żona twierdzi że nie była. Co wy sądzicie na ten temat? Czy wy również tak robicie czy ja jestem przewrażliwiony. Proszę o poważne odpowiedzi

Gość ile tego wrzatku
i do jakiej butelki?

Gość holenderska
Napewno nie powinna tego robic nad dzieckiem bo to faktycznie niebezpieczne, nad zlewem, nad blatem ostatecznie, ale nigdy nad dzieckiem.

Gość mąż123456789
tylko nie piszcie że zależy od sytuacji kuchnia dzieciak na podłodze przy nogach nalewamy nad blatem

lepiej sobie nie wyobrażać co by było jakby się polał wrzątek na dziecko :o

Gość mąż123456789
buteleczka dla dziecka 50 mililitrów wrzątku (zmieszana potem z sokiem)chodzi o to że mamy równicę zdań i próbuję wesprzeć się głosem większości

Gość a potem przeszczep skóry
No nie powiem, masz rację, bo zawsze może zdarzyć się coś nieprzewidzianego. Ja kiedyś uważając, żeby moje dziecko się nie poparzyło i na prawdę uważałam, nie przewidziałam jednego ułamka sekundy i niestety, nieszczęście się stało i moje dziecko się poparzyło. Dlatego masz rację, a wrzątek można nalewać nie wiem, w kranie do butelki, ale z pewnością nie nad dzieckiem.