Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy dobrze odrzywiam moje...

Czy dobrze odrzywiam moje dziecko (10m)

Polecane posty

Gość Czy dobrze odrzywiam moje...

Witam Mój syn ma 10 miesięcy wyglada to tak 7:00- mleko 210ml 9:00 kaszka 12:00 obiad 1:00 mleko 210ml 3-4 owoc 18:00 kaszka 20:00 kąpiel mleko 210 i spanie do 7 Ps.jesli macie jakieś fajne przepisy dla 10 miesięcznego proszę podajcie Pozdrawiam

Gość strasznie mnie rażą
błędy ortograficzne w podstawowych wyrazach, jakoś mnie to odpycha odŻywiam a wracając do tematu polecam stronę ossesek.pl

Gość Czy dobrze odzywiam moje...
KUrde ale wstyd sorki :-/

Gość dziewczynka taka jedna 7
troche za duzo tych kaszek. mój juz tym pluł. A obiad to co u Ciebie znaczy? Jest zupa - warzywa? mięso?

Tak zupki staram sie mu mięso dawac co drugi dzien kurczak indyk jagniecine zupki rozne bądź ryż z warzywami kuskus ale tak myslalam zeby mu juz rybę dać ale jaka ?

Ograniczaj na maxa kurczaka toż to same hormony...no chyba ,ze masz własnego chowu

Gość kaśka z małą córcią
a co gotujesz małemu na obiadki? jakie zupki? co lubi najbardziej?

Gość kaśka z małą córcią
moja mała w tym wieku jadła; zupkę jarzynową, brokułową, pomodorową, barszczy czerwony, krypnik, czasem odrobinę kapuśniaku na drugie; kluseczki z sosem pomidorowym i mięem mielonym (nie za dużo), ziemniaki z buraczkami i sosem mięsnym, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, kluchy z serem...

Gość kaśka z małą córcią
sory za literówki

My mieszkamy zagranica i kupujemy tylko mięso halal czyli bardzo czyste i oczyszczone z krwi Najbardziej to lubi ziemniaki hehe typowy Polak :-) gotuje mu barszczyk czerwony rosół pomidorowa ogorkowa warzywa na parze z brązowym ryżem bądź z kuskus lub z kasza lub makaronem ale kurcze juz kończą mi sie pomysły

Gość kaśka z małą córcią
dodam, że warzywa, jajka i mięso mamy swoje od teściów ze wsi

Gość kaśka z małą córcią
aaa, u nas też kasze były! na śniadanie dostawała albo manne, albo kaszę królewską, jaglaną, płatki gryczane z mlekiem lub z owocami np. uprażonym jabłkiem

Gość kaśka z małą córcią
a naleśniki lubi? można zrobić na słodko lub z mięskiem

Gość kaśka z małą córcią
a z rybami uważaj morskie ryby mogą zawierać metale ciężkie ja mojej dałam rybę jak miała 8 miesięcy i uczuliło ją pediatra kazał nie podawać ryb, chyba, że z pewnej hodowli i sprawdzonych

Czasem na śniadanie ma jajecznicę z żółtek do tego toast ale on bardzo lubi kaszki :-) u nas obiad składa sie z jednego Dania był okres kiedy dawalam mu dwa obiady jeden o 12 a drugi o 17 ale zaczął wymiotowac poprostu za dużo a teraz juz jest dobrze szczerze to nalesnikow nie dawalam mu jeszcze a to normalnie zrobić jak dla dorosłych ?

No właśnie tez boje sie dać ryby :-/

Gość hgrferwqwe
autorko ja kupuje z bobowity rybke w słoiczku-gotowa zupkę jest bardzo smaczna i napewno zdrowsza i jestes pewna ze nie ma osci i innych tam.Moje dziecko ma 12 miesiac zycia i nadal je je choc one sa juz po 8 miesiacu bodajze i uwazam ze wygode te zukę z rybka podaje linka do wygladu zupki :) http://www.okazje.info.pl/okazja/inne/bobovita-obiadek-warzywa-z-delikatna-ryba-po-9-miesiacu-zycia-190g.html

Gość kaśka z małą córcią
naleśniki robiłam takie jak dla nas i smakowało jej, zarówno z owocami, dżemem, jak i z mięsem czy szpinakiem ryby zaczęłam powoli podawać jak miała półtora roku i juz jest ok

No taka zupke tez ostatnio dostał nie zbyt mu smakowala a codo ryb to tez boje sie ponieważ mój brat zaksztusil sie oscia w rybie która jej mieć nie powinna to było coś okropnego :-/ Dzieki za te nalesniki moze mu dam w najbliższym czasie. I zobaczymy :-)

Gość hgrferwqwe
Autorko i jeszcze jedno moje dziecko w 10 miesiacu zaczeło próbowac dorosłego jedzenia wprowadziłam jajka, jogurty-polecam jogurty Jogobella bo inne danonk to syf z barwnikami i aromatami,wystarczy spojrzec na skład i ile tma cukru i E ! dziecku zaczełam dawac chlebus z piekarni cebulowy z masełkiem aby uczył się gryzc,poprostu dawałam kosztowac rózne smaki :) a i dziecko zajadało kiszone ogórki pokrojone drobino w kostkę,badz tez obrane ze skórki i podane w plasterku z ręki ani sie nie krzywił na kwasny smak :) dawlam buraczki z chrzanem tj,cwikłę wiadomo WSZYSTKO w małych ilosciach na smak,naraZIE DZIECKO je wszytsko chetnie,karmialam je tak jak Ty w ciagu dnia,jednak od 11 miesiaca zaczał miec wstret do mleka :D woli stale pokarmy,co jest moim zmartwieniem ze sie odwadnia :O.Je rano butle mleka i czasami kaszkę na noc ja go zagadam czyms i w miedzy czasie nakarmię,pozaktym dorosłe jedzenie,jogurty,serki,jajecznice,kanapka z serkiem i cekulka,z pomidorem,kanapka z wedlina,parówka,owoc-najczesciej banan jedzony wprost ze skórki,bez skrobania łyzeczka.

Gość hgrferwqwe
czasami dziecku trzeba podac cos kilka razyzeby smak polubiło,a ryby sa takie zdrowe.. szkoda by było zeby Twoje dziecko było rybko-nielubne ;) ale zrobisz jak uwazasz :) ja autorko polecam Ci w wyszukiwarce wpisac placuskzi dla dzieci z serkiem i wyswietli Ci mnóstwo róznych przepisów na mała prcje placuszków i napewno beda lzejsze dla małego dziecka niz zwykłe nalesniki.. takie jest moje zdanie :).

Gość hgrferwqwe
zawsze mozesz dodac do takich placuszków owoce bądz dzem albo nawet słodki serek na wierzch :)

Ja wiem ze są zdrowe :-/ kurcze ale troche sie boje a ty jakie ryby podajesZ?

Gość b.e.a.t.a
A czemu boisz sie podawac ryby? Sprobuj dorsza albo lososia na poczatek. Losos chyba smaczniejszy