Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mbmbmb

Odstraszają was kobiety z rozstępami?

Polecane posty

Gość gość
bardzo odstręcza

Gość LiLi

Rozstępy da się w jakimś stopniu zredukować ale jedynie jak są świeże, czerwone. Laser daje pewne efekty ale jest to niesamowicie drogie a cenę ustala się od powierzchni i trzeba wykonać przynajmniej 4 - 6 zabiegów. Więc jeśli ktoś ma rozstępów dużo koszty są naprawdę spore. Druga sprawa to rekonwalescencja, wbrew pozorom to strasznie inwazyjny zabieg bo dochodzi do celowego uszkodzenia skóry, jej poparzenia aby pobudzić produkcję kolagenu. Jak łatwo się domyśleć poparzenie jest to raczej bolesne doświadczenie i takie jest uczucie bo zabiegu laserowym. Do tego jeśli dołożymy dużą powierzchnie to rekonwalescencja jest naprawdę trudna. Smarowanie kremem co godzinę bo skóra szczypie i pali. Zbieg powtarza się co miesiąc więc przez rok ma się traktowaną powierzchnię cały czas czerwoną. Do tego skóra naszego ciała regeneruje się różnie. Najgorzej jest od dołu czyli nogi... twarz najlepiej. Także dla tych, którzy tak łatwo sobie chlapną, że rozstępy da się leczyć, prezentuje swoje doświadczenia z terapią laserową na całych nogach. Miałam też radiofrekwencję podobne odczucia. Co do kremów mogą jedynie poprawić jakość skóry z rozstępami co ma znaczenie, bo na bardziej jędrnej i nawilżonej skórze rozstępy są mnie widoczne. Dobre są też kwasy i pilingi ale tylko na poprawę jakości skóry z rozstępami, bo samych rozstępu nie zlikwidują. Mogą je trochę wypłycić. Zamierzam jeszcze spróbować jednego zbiegu, ale tak w ramach eksperymentu, nie nakręcając się za bardzo na cud.  

Gość ihuujb

Nie, o ile to nie są jakieś rozstępy jak u 50 latki, to nie. Jeżeli kobieta nie jest gruba, zadbana, to siłą rzeczy nie będzie mieć wielkich rozstępów. Natomiast na celulit nie ma się wpływu, celulit mają nawet super wysportowane kobiety i jest to kwestia genetyki - więc to mi nie przeszkadza.

Podsumowując umiarkowane rozstępy i celulit mi nie przeszkadzają o ile kobieta jest zadbana i nie ma nadwagi.

Gość LiLi

Na rozstępy też nie ma się wpływu. Rozstępy powstają w okresie dojrzewania, gdy rośniemy.  Podczas ciąży. Gdy mamy wahania wagi, tycie ale tez chudnięcie.Po terapii sterydowej. Z tymże nie każda osoba w  ciąży będzie miała rozstępy. Np. Moja mama urodziła dwójkę dzieci, zero rozstępów. U mnie pierwsze pojawiły się gdy miałam 12 lat, będąc szczupłą i wcale nie za wysoką dziewczynka. Obecne padania wskazują, że powodów w sensie predyspozycji do pojawienia się rozstępów może być wiele m.in zbyt duża produkcja hormonu stresu - kortyzonu, zbyt mała podściółka tłuszczowa skóry.