Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoseAntonioCamacho

Ile wydać na pierścionek?

Polecane posty

Gość JoseAntonioCamacho

Po kilkuletnim związku nadchodzi czas, kiedy chciałbym się oświadczyć dziewczynie. Problemem jest dla mnie jednak kwota, jaką powinien przeznaczyć na pierścionek zaręczynowy. Nie jestem bogaty, bo na razie kończę studia, które sobie też sam opłacam, a zarabiam najniższą krajową. W związku z tym wiem, że przynajmniej na razie na pierścionek kończący się kwotą z trzema zerami mnie nie stać. Moje pytanie brzmi, czy w przedziale 400-600 zł można dostać coś takiego, czego nie będzie mi wstyd podarować ukochanej? Jestem kompletnie zielony w tym temacie i nie wiem ile powinien na to przeznaczyć. Być może nawet za mniej można dostać coś godnego uwagi, dlatego za każdą radę będę niezmiernie wdzięczny. Swoją drogą, jak ten czas leci... Jeszcze nie tak dawno człowiek tylko by łupał z kolegami w piłkę i grał na kompie. Gdzie tam był czas na myślenie o dziewczynach, nie wspominając już o żeniaczce:)

wiesz co straszne jest to materialistyczne podejście do wartości pierścionka. dla mnie warzne było bym go wreszcie dostała i cieszyłabym sie nawet z takiego z bazau za 5 zł. a jeśli chodzi o odpowiedż na twoje pytaie. to wszystko zalezy od tego co na ten temat myśli twoja kobieta. mi się podobaja małe skromne pierścionki i taki dostałam. są dziweczyny które wola duże. najlepiej dogadaj się z jakąś jej kolezanką albo napuśc jakąś siostre zeby się delikatnie zorientowały w sytuacji jaki by jej najbardziej odpowiadał. bo jesli kupisz wg niej brzydki pierścionek to nawet jak wydasz na niego 5000 będzie jej troche przykro.

Cena nie ma znaczenia - przynajmniej dla zakochanej kobiety ;) Tu liczy się sam fakt oświadczyn, pierścionek to taki "mały" dodatek :) Oczywiście, że za taką cenę można coś ładnego znaleźć. Najlepiej jakbyś właśnie poprosił przyjaciółkę czy rodzeństwo, żeby podpytali dziewczyny, jakie jej się podobają. Trzeba wziąć pod uwagę również, czy ma drobne dłonie czy też trochę większe i czy wolałaby standardowy pierścionek z jednym oczkiem czy może z jakimś kamieniem np. szafirem,a także jakie złoto preferuje. Kilka propozycji prosto z brzegu: http://allegro.pl/abgold-pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-wys-24h-i2199023532.html http://allegro.pl/luksusowy-sliczny-krolewski-zloty-pierscionek-i2220432340.html Proponuję najpierw jakoś "podpytać" dziewczynę, żeby wiedzieć czego szukać i do dzieła :) Czasami na allegro wystawiają piękne pierścionki nowe na licytację i można niedrogo naprawdę niezłe cacko kupić :)

Gość JoseAntonioCamacho
Dzięki za podpowiedzi:))) Myślę, że siostrę/koleżanki podpytywać o nic nie muszę, bo gust mojej dziewczyny znam całkiem dobrze i wiem co jej się podoba, ba - wiem nawet jaki rozmiar pierścionka będzie potrzebny:))) Problemem była dla mnie przede wszystkim kwota, którą powinienem przeznaczyć. Znam moją dziewczynę i wiem, że dla niej to raczej bez znaczenia będzie, może to bardziej o moje ego chodziło? Myślałem, że może jest jakiś "poziom" poniżej którego nie wypada zejść, a nie chciałbym się kiedyś poczuć jak sknerus, który w tak ważnym dniu przyoszczędził;)) BTW - pierścionek załączony w 1 linku całkiem, całkiem fajny - choć gdyby był srebrny to byłby jeszcze bardziej fajoski:))

Zaręczynowy, mim zdaniem powinien być złoty. Ten w linku pierwszym jest śliczny. Kupiłam sobie podobny w sklepie jubilerskim w moim mieście. Kosztował 721 zł. Kupiłam sobie sama, bo mój chłopak nigdy mi nie kupi i się ze mną nie ożeni, ale to inna bajka :(

Gość dtdfrtgr
Mozesz nawet srebrny kupic. Wczoraj byl tu temat jakies dziewczyny, ktora dostala srebrny z rozowym seduszkiem i sie nim zachwycala, oraz przekonywala o wyzszosci takiego pierscionka nad zlotymi z brylatami, bo przeciez ona nie jest materialistka a te co wola zlote i brylanyty to pewnie sa (haha). Taki srebrny to pewnie i za 30 zeta kupisz.

No to nie ma problemu :) Jeśli znasz rozmiar i wiesz co jej się podoba to tylko trzeba szukać :) Przecież dziewczyna zna Twoją sytuację, więc chyba nie wymagałaby od Ciebie nie wiadomo, jak drogiego pierścionka :) Srebro według mnie się nie nadaje, ja mam dwa srebrne pierścionki już jakiś czas i ciemnieją, lepiej białe złoto : http://allegro.pl/bcm-zloty-pierscionek-z-brylantem-0-23ct-i2207852598.html http://allegro.pl/zloty-pierscionek-z-brylantem-vs-h-0-03ct-i2200499994.html http://allegro.pl/pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-brylant-0-02ct-i2200659402.html http://allegro.pl/pierscionek-z-brylantem-0-05-si-h-zareczynowy-i2197085436.html http://allegro.pl/abgold-pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-wys-24h-i2199023533.html Owocnych poszukiwań :)

jeżeli chcesz żeby dziewczyna miała pierścionek na długie lata to tylko złoto, do 600zł na pewno coś fajnego kupisz, ale nie kupuj srebrnego to on nie jest trwały zaraz zrobi sie czarny i brzydki, moze coś z białego złota ale nie wiem jakie tam są ceny,

kochanka88 - też uważam, że powinien być złoty, jak ktoś woli srebro to z białego i nie ma problemu :) Autorze - proponuję kupić przez internet, tylko wcześniej sprawdzić opinię o sprzedawcy albo kupić na stronie internetowej sklepu. Jak masz w okolicy jubilera to również możesz zajrzeć, ale myślę, że internet ma większe możliwości. Możesz też poszukać sprzedawcy w internecie, który jest z Twojej okolicy i będziesz mógł zobaczyć wcześniej towar.

Gość Uroczy Roman
Jak Cię kocha to zrozumie.

Myślę, że ten przedział to wystarczy :) Ja przynajmniej nie wymagałabym więcej od swojego chłopaka. Ale wcale nie ma utartego schematu czy ma być złoty czy nie. To już kwestia gustu. Ja np lubię żółte złoto i taki chcę. Ale dużo dziewczyn nie lubi żółtego złota. Ale to nie oznacza, że masz jej kupować srebrny... Mi się np nie podobają srebrne, są nietrwałe i brzydkie... Więc wtedy kup jej pierścionek z białego złota. Cenowo bardzo się nie różnią, a można wybrać piękne :) Tak jeszcze w temacie, to odradzam kupno w takich miejscach, jak Apart, Kruk, Yes. Bo w nich płacisz głównie za samo pudełeczko... To już miliony razy było udowadniane. Przejdź się do zwykłego jubilera. Nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie przy Rotundzie jest piękny sklep jubilerski z bardzo niedrogą biżuterią. Mimo że centrum Warszawy, to ceny mają na prawdę nieduże. Excelsior bodajże

Gość dc vsdccsecsedc
a ja Ci coś innego doradzę kup ładny kamyczek np. szmaragd albo szafir na jakieś aukcji e-bay, np. z USA, do tego kup małe kamyczki dookoła np. diamenciki czy kamienie szlachetne w innym kolorze, albo takim samym jak kamień centralny twoja mama czy babcia ma na pewno dużo złotego złomu, weź ten zlom, znajdź dobrego zlotnika, wybierz wzór pierścionka i niech Ci ten złotnik wykona piękny pierscionek wg tego wzoru bedziesz miał cudo jakiego nie znajdziesz w kruku czy aparcie, a za nie duże pieniadze mój mąz mi tak pierścionek zrobił to wiem, z tym, że moj wazy bardzo duzo bo prawie 9 gramm, Ty takiego na pewno nie szukasz tylko uwazaj na zlotników, są tacy co lubią naciagac i tacy, z którymi się dogadasz

Gość JoseAntonioCamacho
Dzięki za rady :) Pierścionek (z białego złota) został zakupiony. Aktualnie trwa odliczanie do godziny zero, a następnie rozpocznie się operacja "zaręczyny". Mam nadzieję, że zakończony się powodzeniem, a pierścionek się spodoba :)) Ufff... powoli emocje już mi się udzielają :))

No to gratuluje :) Jak masz ochotę to się pochwal, co kupiłeś :) I głowa do góry, na pewno się zgodzi :)

Gość co o nim myślisz? :)
https://aimor.pl/produkt/Pier%C5%9Bcionek+zar%C4%99czynowy+Agua+0.27ct+p0123zb,634.html Mojej dziewczynie podobają się pierscionki z żółtego złota, z diamentem. Ten wygląda dość fajnie. Co o nim myślicie?

Gość gość
moj facet wydal 3500 ... dwukolorowe zloto i diamenty w srodku :) ... wiem bo widzialam rachunek hihihi znalazlam przez przypadek :)

Gość gość
Mój dał coś koło 3 000, wiem bo sama wybrałam.