Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8739404

MALOWANIE PAZNOKCI U RĄK NA CIEMNY KOLOR .

Polecane posty

Gość 8739404

Zazwyczaj malowałam paznokcie u rąk na jasne, pastelowe, mleczne kolory. U stóp zawsze na czerwony/bordowy i nie miałam z tym większego problemu. U rąk nie potrafię pomalować paznokci na ciemniejszy kolor! A u innych bardzo mi się to podoba... Jak Wy to robicie, żeby nie umazać sobie okolic paznokcia lakierem ? Owszem stosowałam patyczek kosmetyczny nasączony zmywaczem i próbowałam to co "wyjechało" nim zetrzeć, ale to i tak wygląda nieestetycznie :( . Zostają wyblakłe ślady, mycie rąk nie pomaga, no wygląda to brzydko. Co robię źle ?

Gość panna wanna
ja pilnuję tylko, żeby paznokieć u góry był ładnie pomalowany (w sensie żeby nie pomalować skórek u góry, tam gdzie wyrasta), a tak to zawsze mam cały palec umalowany. te skórki po bokach paznokcia całe w lakierze. przyznam nie staram się, ale znalazłam sposób, żeby się tego pozbyć. jak wyschną, to trzeba trochę pomoczyć te skórki (ja zwykle robię to przy okazji kąpieli :P) i zdjąć lakier paznokciem, albo patyczkiem do skórek (nie takim drewnianym, bo się rozmoczy. ja mam taki plastikowy z rossmanna). wszystko pięknie schodzi. mam nadzieję, że zrozumiałaś :) pozdrawiam.

Gość aaa534tgr
1 warstwa kontur 2 warstwa kolor i przydaje się sporo wprawy. Ja też na początku malowałam wszytko dookoła, a teraz sobie radzę nawet z kiepskimi lakierami.

Gość aaa534tgr
A jak coś wyjdzie poza, to zebrać to patyczkiem do skórek, potem ewentualnie można poprawić korektorem do lakieru.