Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolixify

Rigevidon- to masakra jakaś jest!

Polecane posty

Gość karolixify

Witam, zmieniłam tabletki z yasminelle na rigevidon (mieszkam w uk i yasminelle tutaj podobno nie mają) pan doktor stwierdził że to praktycznie ten sam skład i mogę je śmiało brać. Dodam że przy yasminelle czułam się znakomicie, praktycznie zero skut ków ubocznych. Tydzień temu zaczęłam przyjmować rigevidon nie robiąc 7dniowej przerwy po ostatnim opakowaniu yasminelle (lekarz tak kazał). W ciągu tego tygodnia przytyłam 1kg nie zmieniając w żaden sposób swojej diety, mam okropne wzdęcia i mdłości zaraz po przyjęciu tabletki, czuję się ciężka jak słoń. Moje samopoczucie jest na poziomie poniżej zera, jest mi po prostu totalnie okropnie źle. Czy ktoś też tak miał po rigevidonie? Czy te tabletki mają w ogóle podobny skład? Czy ja muszę wybrać to opakowanie do końca?

Gość karolixify
up

Gość adusiagg223344
widocznie nie odpowiadaja ci te tabletki musisz isc do ginekologa i mu o tym powiedziec, ja biore rigevidon i swietnie sie po nich czuje

"pan doktor stwierdził że to praktycznie ten sam skład" :D :D :D :D :D :D :D Zmień lekarza. :D Rigevidion są to tabletki raczej nieco starszej generacji niż yasmienelle. Zdecydowanie różnią się składem. Rigevidion ma taki sam skład jak stediril 30, tabletki, które w Polsce są refundowane. Oczywiście nie świadczy to o tym, że są złe, bo na pewno są kobiety, którym te tabletki odpowiadają. Ale na pewno nie są one podobne do yasminelle. Możesz odstawić w dowolnym momencie, ale pamiętaj, że chronią Cię tylko do momentu przyjęcia ostatniej tabletki i że takie odstawienie w środku opakowania może spowodować pewne zaburzenia, na miesiączkę możesz długo czekać, mogą pojawić się jakieś plamienia itp.

Gość karolixify
Perwersja- niedługo się przeprowadzam i za tym pójdzie zmiana lekarza, niestety tutaj w uk nie ma tak łatwego dostępu do specjalistów, ten lekarz nie jest ginekologiem tylko zwykłym lekarzem ogólnym a jak powiedziałam, że chcę do gina to się tylko uśmiechnął :( jestem po prostu przybita przez te tabletki, bardzo nie chciałam zmieniać moich starych ale niestety nie mogę co 3mce latać do polski do mojego ginekologa. i najchętniej odstawiłabym to świństwo już dzisiaj ale za tym pójdzie długie oczekiwanie na okres ( nie mówię o krwawieniu z odstawienia ) a tego nie chcę. ahhh

Z tego co widzę yasmin jest dostępny w uk, nie jest to dokładnie to samo co yasminelle, ale na pewno jest do nich bardziej zbliżony niż rigevidion. Zaraz jeszcze poszukam, może znajdę coś o takim samym składzie.

Z tego co widzę z drospirenonem tylko yasmin, więc może poproś o receptę na yasmin. :)

Gość karolixify
dzięki bardzo za informację, jak tylko się przeprowadzę to od razu to załatwię.

Gość gość
Hej, ja tez mieszkam w UK i od lat tam dostaje tam tabletki. Yasmin i Yasminella sa dostepne w Anglii, nie w Szkocji. W Szkoji jest dostepny zamiennik Gedarel 30 (odpowiednik Yasmin) i Gedarel 20 (Yasminelle). Te tabletki maja faktycznie taki sam sklad. Ja od lat biore Gedarel 20 i bardzo dobrze sie po nim czuje.