Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczuplak

Tabletki anty. Microgynon21 prosze o rady ;) ktoś brał ?

Polecane posty

Gość Szczuplak

Witam ! a więc tak mam 16 lat i mam bardzo nieregularny okres ogólnie to późno dostałam bo w wieku 15 lat chodze do gin już pół roku z tym problemem Najpierw mi przepisał tabletki PROVERA na wyregulowanie ale to nic nie pomogło i dzisiaj byłam i przepisał mi MICROGYNON 21 mam brać 3 miesiące proszę o opinie tych które to brały/biorą ;) czy urosły wam piersi ? czy po ich odstawieniu zmalały znowu ? czy przytyłyście ? czy źle sie czułyście ? Ja jestem bardzo chuda wiec licze na to że przytyje i piersi sie powiekszą;p dodam że nie współżyje to tylko na okres bardzo prosze o opinie na teat tych tabletek ;)

Gość Szczuplak
Może jak bierzecie inne tabletki to wypowiedzcie się też na ich temat :)

Gość khugfdssssss
nie polecam tych tabletek. mnie po nich bolała głowa, przytyłam jak nigdy i w ogóle źlę się czułam. krótko na temat pozdrawiam

Gość Szczuplak
Ale ja właśnie chce przytyć ! :D

Gość nasturcja lis
ja biore i chyba skoncze na tym opakowaniu.po okresie cały czas mam plamienia,non stop:O jutro w najblizszym czasie mam dostac okres,a czuje sie jak bym miała go cały miesiąc:O

Gość Szczuplak
mi mój ginekolo powiedział że moga pojawić sie plamienia i to nic złego wiec zobaczymy ;)

Gość Szczuplak
Ale wiesz że tak sama nie mozesz przerwac ! mi powiedział że w żadnym wypadku nie moge przerwac a jakby sie cos działo to mam do niego iść. mam brac 3 miesiace . ale zaczne jak dostane okres teraz wiec nie wiem jak to bd

Gość nasturcja lis
ale mnie to tak denerwuje:O czuje sie jak bym miała okres cały miesiąc,moze nie tak obfity,ale bez wkładki albo podpaski ani rusz:O moze sie ustabilizuje pozniej:)

Gość nasturcja lis
mi tez mówiła,ze trzy miesiące mam brac,bo mam torbiel,i one mają mi pomóc.

Brałam Mikrogyne. Miałam wtedy tak jak Ty- 16 lat. Nie przytyłam, nie schudłam, piersi mi nie urosły ;) Ogólnie b.dobrze się czułam. Stosowałam je dość długo- około 4-5 lat.

Gość Szczuplak
a masz regularny okres ? weź u mnie to jkaś masakra jest po tych tebletkach PROVERA 2 miesiące okresu nie miałam a teraz mam juz ponad tydzien i jak ten sie skończy i nowy zacznie to mam zacząć te tabletki brać ;/

Gość Szczuplak
kostka cukry - ale na każdego działają inaczej ja mam nadzieje że przytyje ;)

Gość Szczuplak
No dziewczyny piszcie piszcie :D

Gość jak dla mnie ok
Brałam te tabletki przez rok. Nie przytyłam, nie mialam zadnych dolegliwosci. Nie mialam plamien pomiedzy okresami. Piersi moze troszke urosly. Jak dla mnie te tabletki są bardzo ok:)

bralam te tabletki dosc dlugo, schudlam troche i nic poza tym :) a jak mi piersi "spuchly" to gin dal mi jakies leki po ktorych z c zrobilo mi sie b... ech ale ogolnie przy pigolkach brak dolegliwosci :)

brałam je przez kilka lat,nie przytyłam,ogólnie czułam się bardzo dobrze.Odstawiłam 2 lata temu,skutków ubocznych na razie nie ma :)

Gość Szczuplak
Kurcze dziewczyny wszystko ładnie,pięknie .... Ale ja bym jednak wolała żeby mi te pare kg przybyło tu i tam ;) no ale czytałam też opinie że dziewczyny przytyły wiec na każdego to inaczej działa ;p

Gość mama16latki
Wydaje mi się że powinnaś udać się do innego ginekologa bo to trochę dziwne że tak szybko przepisał ci tabletki przecież masz okres dopiero od roku więc to normalne że jest nieregularny, a co do tabletek to na każdego działają inaczej więc słuchanie opini innych dziewczyn nic ci nie da

Gość Szczuplak
mama16latki ale on musiał tak zrobic i wgl to jest bardzo dobry doświadczony gin . ja miałam sytuacje że miałam codzienie przez 3 miesiace okres prawie w anemie wpadłam wiec CO MIAŁ NIBY ZROBIC? czekać aż cud sie zdarzy ? ja uważam że dobrze że mam tabletki . teraz znowu na badanie krwi mnie wysłał

Gość Szczuplak
badanie krwi i USG

Gość mama16latki
a więc stosuj się do zaleceń lekarza, skutki uboczne w postaci przybrania na wadze mogą się zdarzyć ale nie koniecznie , zależy od organizmu, brałam te tabletki około 10 lat i wszystko było ok więc myślę że ci pomogą w uregulowaniu okresu, tylko się nie zrażaj plamieniem bo to raczej nieuniknione w czasie stosowania. Pozdrawiam

Gość Szczuplak
wiem że mogą być plamienie . również pozdrawiam ;) KTOŚ SIE JESZCZE WYPOWIE NA TEMAT TYCH TABLETEK ?

Gość Szczuplak
nie nie zwykła morfologia , coś tam czy naemia jest i taki tam różne dużo tego było

Gość Szczuplak
no to w takim razie morfologia ;D ale ja 2 razy miałam pobierana krew wiec na wiele rzeczy tam było

Gość Szczuplak
Widze że wątek się rozwija ( ohohoh :D ) ale bardzo by mnie interesowały opinie osób które brały lub biorą te tabletki ;)

Gość Szczuplak
może ktoś coś dopowe? jak zacznę brać te tabletki to napisze o efektach:-P