Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapłakana_ona..

Lek Pramolan! Pomocy

Polecane posty

Gość Zapłakana_ona..

Witam od jakiegoś czasu biorę leki psychotropowe o nazwie pramolan, jednak lek słabo na mnie działa. Wiecie moze czy było by to groźne gdybym wzięła druga tabletkę? Nie chce się zabić. Chce tylko normalnie zasnąć :\

Gość niski smrodek
zapij woda a zasniesz... tylko czy sie obudzisz?

Gość Zapłakana_ona..
Ale pytam poważnie. Moze ktoś z was stosował. One mają działanie uspokajające i pomagają zasnąć jednak mi to nic nie daje A już naprawdę nie mam sił :(

Gość Zapłakana_ona..
.....

Gość Zapłakana_ona..
Mam dużo problemów i wogóle raz jest dobrze raz źle .. Czasem nawet mam ochotę się zabić a przez to wszystko i ten natłok myśli nie mogę spać i tak się zastanawiam czy nic się nie stanie jak wezmę druga tabletkę

Gość locitan
Moja neurolog radziła mi, żeby w razie silnych bólów głowy, na które cierpię, zażyła 6 (sześć) tabletek pramolanu. Ostatnio jakiś profesor odkrył przeciwbólowe działanie tego leku. Ps może pomyśl nad zmianą leku, skoro jest za słaby?

Gość Zapłakana_ona..
Właśnie to psychiatra mi to przepisał i wogóle pierwszy raz biorę psychotropy. .. No masakra nie wiem bo następna wizytę mam dopiero za miesiąc:\

Gość Zapłakana_ona..
3 na dobę? Rano nie brałam . Ostatni raz wzięłam o godz 20 .. I mam ochotę na jeszcze jedną ..

mysle ze powinnas sie udac na szybsza wizyte do psychiatry w celu zmiany leku,nie ma sensu brac drugiej skoro na ciebie to nie dziala

Gość deaijchftslkgd
Biorę ten lek z przerwami od 8 lat. jest świetny , uratował mi życie . Na początku bralam 3 x1 tabletke i lekarz pozwolił mi brać jedną więcej wieczorem gdybym się b źle czuła .To stosunków bezpieczny lek bo niezależnia .

Gość Zapłakana_ona..
Właśnie w tym problem że szybciej nie da rady

tak ale skoro autorka pisze ze ten lek nie dziala na nią to powinna go zmienic na jednych dziala na drugich nie ,ja zanim trafilam obrze to zmienialam 4 razy . wejdz na ta stronke co ci wysllam.

Gość Zapłakana_ona..
W sumie dopiero od kilku dni biorę ale dzisiaj jest wyjątkowo beznadziejnie i mam wrażenie że dzisiaj wogóle nie działa

Gość Zapłakana_ona..
Weszłam na ta stronę ale coś mi nie działa bo mam neta w tel i to pewnie przez to moze innym razem wypróbuje

Gość Zapłakana_ona..
Hmm być moze i tak ja się na tym nie znam więc dlatego pytam . Chyba normalne ? ..

Gość Zapłakana_ona..
Biorę już od pięciu dni moze faktycznie jeszcze muszę poczekać ale ciężko mi ..

Gość gdhjtwre
Pramolan nie uzależnia .

musisz brac tak jak ci lekarz kazal inaczej nie bedzie efektow poczekaj jeszcze tydzien jak nie podziala to znaczy ze ci nie sluzy,wogole co msz depresje ?

Gość Zapłakana_ona..
Depresja to moze nie bardzo chociaż są takie dni kiedy mam dość i nic nie robię tylko leże i płacze to takie głębokie uczucie beznadziejności. Ale ogółem to jest tak że nie lubię być sama bo się boję że coś sobie zrobię , za dużo myślę o problemach itp

Gość gdhjtwre
Znam swietnie to uczucie , bo też chorowałam tak jak Ty , Głowny problem w leczeniu depresji polega na tym zeby nauczyć się od nowa myśleć pozytywnie , a własciwie zająć mózg innymi myślami od tych strasznych . Więc zajmij głowę czymkolwiek , weż książkę do ręki czy jakiekolwiek pismo i czytaj na siłę i próbuj cokolwiek z tego zrozumieć , przy gonitwie myśli pomaga .

Gość contec111
witam,czy pramolan zaburza funkcje seksualne?jestem facetem i chce wiedziec czy jest erekcja bez problemu

Gość gość
jak zacznesz go brać to się przekonasz. ja biorę już 2 tydzień i mam erekcję:)

Gość gość
Na ulotce jest napisane, jasno i wyraźnie. Pramolan zazwyczaj bierze się rano 1 tabletkię , popołudniu jedną i wieczorem można wziąć dwie. Niekiedy zażywa się tylko dwie wieczorem. To wszystko zależy co komu dolega, jeśli masz tylko problem ze spaniem to dwie wieczorem wystarczą.

Gość gość
ja biore Pramolan (apteka warszawa poleciła) 2tab na noc i jestem zadowolona. Nie potrzebuję leków w dzień, a w nocy się męcze... dlatego pramolan jest dobry :) tanie toto jak barszcz - http://aptekagold.pl/pramolan-tabl-50mg-x-20.html więc ok :)