Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmalinax89x

czy jest nadzieja?

Polecane posty

15.02 mialam@ cykl co 31 dni.@ mi sie spoznial 6 dn w dniu spodziewanej@ test negatywny nastepne 3 dni test negatywny a cos mi nie pasowalo bo wszystko wskazywalo na ciazei. 21.03 zrobilam test beta-hcg i wyszedl dodatni fakt ze tylko26mlU/ml ale potwierdzilo ciaze o ktora sie tak z partnerem staralismy w nocy ok 24 godz zaczelam krwawic pojechalam do szpitala a tam dr z laska mnie zbadal i powiedzial ze to bardzo wczesna ciaza i nie widzi pechezyka nazwal to ciaza biochemiczna kazal powtorzyc badania z beta-hcg 2x i sie zglosic na wizyte do gina.nawet mi nic nie przepisal bardzo sie przestraszylam bo przy pierwszej ciazy mialam ciagle krwawienia i bylam na potrzymaniu.nastepnegodnia 22.03 powtorzylam badanie i beta-hcg rosnie bardzo pomalu i ale rosnie i wynosi 30,110mlU/ml.poszlam na wizyte prywatna i na usg nie widac pecherzyka ciaza pozamaciczna tez wykluczona ale widac ze macica przystosowana jest do ciazy nie wiadomo z kad krwawienie dostalam leki i kolejne badanie beta-hcg i dr powiedziala ze jak przez dwie doby bedzie nadal wzrastac i krwawienie ustanie to sa nadzieje i teraz leze ciagle w lozku i ciagle sie zastanawiam czy wszystko bedzie dobrz czy ktos mial podobnie czy sa nadzieje

Gość ewelinaopopop
nadzieja zawsze jest. pozostaje Ci poczekać jeszcze trochę,a potem udać się na usg do gabinetu z dobrym sprzętem

Nie bede cie czarowac ale raczej nie. Beta za niska I za slabo rosnie :(

wiem ze jest za niska ale przy pierwszej ciazy tez tak mialam i sie udalo wiec mam nadzieje ze dobrze bedzie

niestety, moim zdaniem juz poronilas - ciaza biochemiczna to ciaza poroniona samoistnie... mialam tak samo rok temu beta pierwsza ok, zaczelo sie plamienie, beta powtorna bardzo maly przyrost i potem krwawienie, juz nie plamienie, i koniec :(

Gość xyzzzzzzzzzz
mało, że beta niska, ona raczej za wolno przyrasta. No ale nikt tu nie jest wróżką, ani lekarzem

no dokladnie... bo chodzi o to ze wazniejszy w becie jest przyrost niz same wartosci jako takie... Ciąża biochemiczna stwierdzeniem tym posługujemy się w przypadku, kiedy próba ciążowa wypada dodatnio i bardzo wcześnie dochodzi do poronienia, co uniemożliwia rozpoznanie istnienia ciąży badaniem ginekologicznym lub badaniem USG.

Gość mamama27
hmm ja 2 dni przed terminem @ miałam betę ponad 200 - o 7 rano beta była 202 a po 11 zrobiłam w innym labolatorium i była 220 bo wynik był po 4 godzinach a z tego pierwszego po 2 dniach więc zrobiłam oba badania 1 dnia - i rosła konkretnie

Gość Nasturcija
21.03 beta: 26 22.03 beta: 30,11 troche maly ten przyrost ale szansa jest :) powtorz bete, musi ladnie przyrastac, min 66% co 24h, odnosnie wartosci bety: nie jest wysoka ale moze wynika to z tego, ze mialas pozna owulacje... nietety na tak wczesnym etapie zobaczenie pecherzyka jest bardzo trudne

niestety, ale moim zdaniem akurat to co mowisz nie ma tu nic do rzeczy - ze pozna owoulacja itd beta w pierwszej fazie ciazy przyrasta bardzo szybko, najszybciej...

Gość alojzy kiszka
Faktycznie - jak pisza dziewczyny - chodzi o przyrost bety a nie jej poziom. W ciągu 24 godzin wzrosła jedynie o niecałe 2%....Musisz czekać, ale nie nastawiaj się za bardzo:(

mi niestety tez wydaje sie ze beta na poziomie 30 to ewidentnie za malo.. ja tydzien po spodziewanej miesiaczce mialam juz bete na poziomie 849... ale cuda sie zdarzaja moze w twoim przypadku tak bedzie,..

nie wiem dziewczyny wszystko sie roztrzygnie jutro jak zrobie bete dr powiedziala ze chcialaby zeby wzrosla do 60,00mlU/ml ale ze najwazniejsze zeby wzrosla od wczoraj biore duphastum 3x2 i co prawda dalej krwawie ale juz mniej czyli moze niski progesteron od tego zaczely krwawienia nie wiem pierwsza ciaza byla na potrzymaniu niski przyrost bety w 5tg byl pusty pechezyk i beta bardzo slaba potem do szpitala z takimi samymi objawami na potrzymanie i beylo juz lepiej teraz mam 3,5letnia corke i dla tego mam nadzieje ze moze tez bedzie taki sam przypadek ze sie uda

Gość mamama27
no jak miałaś taka pierwszą ciąże to możliwe że druga tez taka będzie

Gość xkamilax89x
nie stety mialam tylko nadzieje jestem po badaniu z bety zrobilam bo nie wytrzymalam z pewnych powodow musialam zrobic i co okazalo sie ze poronilam czuje pustke i smutek

Gość miałkoo83
BArdzo mi przykro i współczuję, ja nawet nie mogę zajść, wiec nie mogę powiedzieć, że rozumiem to uczucie, ale potrafie sobie wyobrazić