Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszka Agnieszka

Radzę uważać na panią Barbarę, czyli bezdomnaibezrobtnaciagle

Polecane posty

Gość bezdomnaibezrobotnaNIESTETYyyy
squady były po 2 wojnie światowej , ludzie sie wieszali, szli na krzesło elektryczne aby wrócił dawny Piłsudski i tyle. Takie coś to było... czy to było realne? A ludzie myśleli, że na pracę się kropali i tyle :(

squady były po 2 wojnie światowej , ludzie sie wieszali, szli na krzesło elektryczne aby wrócił dawny Piłsudski i tyle. Takie coś to było... czy to było realne? A ludzie myśleli, że na pracę się kropali i tyle :(

Wiecie ja mam prawo do Piłsudskiego na 1 piętrze i jestem z tego dumna. Pensja? 1000 zł a każdy myślał że kokosy. Nie za 1 piętro. To wyjazd z Polski. Penska 4 tys. była za ogrywanie biblioteki narodowowej, za to był squad i renta i emerytura wiecie odpowiednia. Ale za to squada nie. I wiecie wtedy mąż mógł być za granicą i ...tam squad i tyle sie dowiem. No zależy jakie układy. Moim zdaniem tam po prostu miały być korepetycje. Nie wolno było i tyle. Ale wiecie to nie tak miało być. To było 10 nauczycieli i 5 uczniów i krzyżówki. To nie jest to samo co 1000 zł wypłaty i bez korków. Najwyżej w szkole - złapią? wyrzut z pracy. No wiecie mieli słuchać co mówiono. 10 nauczycieli i 5 uczniów na szkołe i z tego krzyżówki. Bo czemu ja mogę być w Piłsudskim - z tego. I ta Gosia też wiecie. Kazdy kto ROZUMIE Piłsudskiego i tyle. I to chyba on wymyślił takie coś żeby była matma i rachunki w domu. A korki z matmy i tyle. Bo korków nie mogło być. No z wypłata 1000 zł to już chyba nawet matma poleciała a tak były korki z matmy. ILOŚĆ PRACOWNIKÓW I UCZNIÓW. BUDŻET i tyle. Taki chyba był ten Piłsudski i nie. Nie mógł być dla Niemców - bo se lubił wypić. Bo takie miał nazwisko i Afrykę miał i wypić wypił i mógł być i był ich. Nie. Bo nie miał rodowodu. Nie - za dużo. No wiecie co :(

Piłsudski nie mógł być wiecie bo nie miał rodowodu i się ośmieszał ze szkołą bez matmy, ale Adolf w ogóle sie nie ośmieszał. Wcale. A ja wiecie no kto namalował obraz Maryji na chmurze? To było tornadno - a to nie wiedział. W 1920. Chociaż? Wiecie - kto namalował. Ale byla i tyle. I mieli uciekać. I tyle. I to był prawdziwy początek bitwy warszawskiej - dobra niech se tam był. Ale ten obraz byl, nawet jeśli szatan go namalował. A na pewno tak było i tyle. No ale... :(

Piłsudski nie mógł być wiecie bo nie miał rodowodu i się ośmieszał ze szkołą bez matmy, ale Adolf w ogóle sie nie ośmieszał. Wcale. A ja wiecie no kto namalował obraz Maryji na chmurze? To było tornadno - a to nie wiedział. W 1920. Chociaż? Wiecie - kto namalował. Ale byla i tyle. I mieli uciekać. I tyle. I to był prawdziwy początek bitwy warszawskiej - dobra niech se tam był. Ale ten obraz byl, nawet jeśli szatan go namalował. A na pewno tak było i tyle. No ale... :(

Wiecie tak mnie traktujcie. 1 pietro w piłsudskim - czytam albo krzyżówki. 1000 zł. Za maż wyszłam, dzieci nie miałam, mąż nie wrócił. NIE ZDĄZYLIŚMY MIEĆ DZIECI. Siedzę za te 1000 zł w tej bibliotece i to wszystko co robię. Tyle. Młoda wdowa. Co dalej? Następny mąż za granicą ? Nie wiadomo :(

Wiecie powiem wam miałam się poddać w domu i mieli mnie rozstrzelać że ten Piłsudski nic nie warty. Ale coś warty był i tyle. Było to 1 piętro i powyżej były jakieś przepisy. Jakieś prawo. I wiecie tam miały stać o Biblię i by było dobrze chociaż... takie brygidki tam siedziały. Nic ewangelicznego w sobie nie miały. Bo nie pasowałabym sie dowiem. No właśnie. Ale tak mnie potraktujcie. Też siedzialy 8 godz. za biurkiem - co one tam robiły bo jeszcze ogrywanie biblioteki narodowej to każdy rozumiał i normalne lekcje, ale TAKIE COŚ - ani biblioteka ani nie wiadomo co. I wiecie TO BYŁY miejskie biblioteki a tam była szkoła Piłsudskiego. Ale co to był PRAWDZIWY Piłsudski. I tyle :(

Ten Piłsudski to był brygidkowy podrzut wiecie. JÓZEF PIŁSUDSKI - pomysł jakichś ostatnich kanalii. I co to wymyśli. Chodził na ryby. I wiecie nic tylko raz tam spotkał wedkarza. 1 raz przyszedł nad Wisłe. Ile tam ryb było i tak dalej. I wiecie to chyba wiedzieli o tym czy często go spotykał. I takie cos to bylo. I miał się wziąć za naukę jezyków obcych, otworzyć takie szkoły wiecie. Takie coś. Może chodził tam sam i zaczął widywać kogoś nad rzeką. I tak skreślono Faustynę że Piłsudski ma lepsze znajomości od niego. I wiecie on nie zrozumiał dokładnie co Bóg chce, był młody, ale z tego zaczął mieć straszny władz, taki nienormalny. Z tych spotkań, rozmów , takie coś. Miał chcieć być tym bibliotekarzem i on mu mówił - może pewnego dnia otworzą szkoły z bibliotekami i tak sobie myślał, że mógłby być nauczycielem ale w bibliotece. Jak to połączyć? No i nic tylko sie zwierzał komuś z tego. O czy to jest realne? Co by tam robili w tej bibliotece? Wszyscy by ich krytykowali, a zarobki? I chodziło że tak Polska jest do ogrania - nic tylko ksiązki a trzeba coś jeść. No ale co by to za panstwo wtedy było. Po państwo. Tylko co dalej. Niemcy czy ruski. I tylko raz mówił że młody człowiek z nim gadał, a raz że stary dziadek. Jeden i drugi se z nim gadali nad Wisłą - raz był ten raz ten i wiecie zawsze były w Polsce 2 rzeki a pózniej jedna. Ryby w obydwu, pózniej w jednej, teraz w żadnej. I jak chcecie wygrać z brygidkami? Bo jak z nimi wygrać. Wpuścicie se ryby do rzek, a pózniej uczcie ludzi kultury osobistej. Naprawdę. I se je wyłowcie 200 km dalej. Tyle :(

Ten Piłsudski to był brygidkowy podrzut wiecie. JÓZEF PIŁSUDSKI - pomysł jakichś ostatnich kanalii. I co to wymyśli. Chodził na ryby. I wiecie nic tylko raz tam spotkał wedkarza. 1 raz przyszedł nad Wisłe. Ile tam ryb było i tak dalej. I wiecie to chyba wiedzieli o tym czy często go spotykał. I takie cos to bylo. I miał się wziąć za naukę jezyków obcych, otworzyć takie szkoły wiecie. Takie coś. Może chodził tam sam i zaczął widywać kogoś nad rzeką. I tak skreślono Faustynę że Piłsudski ma lepsze znajomości od niego. I wiecie on nie zrozumiał dokładnie co Bóg chce, był młody, ale z tego zaczął mieć straszny władz, taki nienormalny. Z tych spotkań, rozmów , takie coś. Miał chcieć być tym bibliotekarzem i on mu mówił - może pewnego dnia otworzą szkoły z bibliotekami i tak sobie myślał, że mógłby być nauczycielem ale w bibliotece. Jak to połączyć? No i nic tylko sie zwierzał komuś z tego. O czy to jest realne? Co by tam robili w tej bibliotece? Wszyscy by ich krytykowali, a zarobki? I chodziło że tak Polska jest do ogrania - nic tylko ksiązki a trzeba coś jeść. No ale co by to za panstwo wtedy było. Po państwo. Tylko co dalej. Niemcy czy ruski. I tylko raz mówił że młody człowiek z nim gadał, a raz że stary dziadek. Jeden i drugi se z nim gadali nad Wisłą - raz był ten raz ten i wiecie zawsze były w Polsce 2 rzeki a pózniej jedna. Ryby w obydwu, pózniej w jednej, teraz w żadnej. I jak chcecie wygrać z brygidkami? Bo jak z nimi wygrać. Wpuścicie se ryby do rzek, a pózniej uczcie ludzi kultury osobistej. Naprawdę. I se je wyłowcie 200 km dalej. Tyle :(

że miał lepsze znajomości od niej. W Polsce pogląd to jest,że miał Piłsudski lepsze znajomości od Faustyny Kowalskiej. Wyobrażacie to sobie? I taki kościół mi sie w życie wtrąca. A Piłsudski - co robił nad Wisłą? Łowił ryby. Jak to łowił ryby. Był tam ktoś? Ale przynosił do domu TAKIE RYBY. Mówił ze wędką, że dali mu wędkować i wyławiał takie ryby. TAAAAkie. I taki był zdolny - ludzie przychodzili, oglądali. Przecież tam ryb nie ma. Taki był. I sam wymyślił te szkole Piłsudskiego choć to SAM wymyślił. Ale nad tą Wisłą to to tak nie było i tyle. I koniec :( No i wiecie praca w Polsce - 1 piętro Piłsudskiego STOJĄC O KRZYŻÓWKi, ale wiecie zarobiłabym to . Bo na tych czynszach to nawet zarobię, a w tej bibliotece? I tyle :( Ryby tez mogę dostać i to wszystko :( Albo rybą mogę dostać :(

Gość problem z babcia
Wszysycy Ci współczuliśmy, a tu wyszło szydło z wora jaka jesteś owco. Dlaczego wypisujesz takie rzeczy o Agnieszce Śmieszce, przeciez ona chciała Ci pomoc

Gość wszibowiec
OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!OWIECZKA LECZ SIĘ!!

Wiecie zastanawiam sie raz czy bym czegoś nie zaczęła wygrywać w krzyżówkach jakbym na rencie zaczęła grać albo czy nie opłacałyby mi się moje krzyżówki. Ale jakie w sumie? Takie coś wiecie. Jakie? Pożyjemy zobaczymy. Renta mi musi dojśc i koniec :( A ja nie dojdzie. To rozwalam całe państwo i dalej sie zobaczymy. Co wy sobie nie myślicie? Ja wiecej nie pojadę na zachód. Byłam tam z 2 procesów i starczy i tyle :( A tu w Polsce też sie nie dam - ja sobie mogłam Piłsudskim i Kevinem wyjechać. Tych Arabów w Holandii mi nie żal. Co tak przesadzali i tyle. Piła spalinową na plazy. Najwyżej rozstrzelanie i tyle :( To wszystko :(

Kogo on tam widział nad ta Wisła? Pierwszy gość Mieszko Pierwszy. On się przedstawił Józef Piłsudski jestem. A drugi gość Władysław Jagiełło jestem. Jestem Józef Piłsudski. I czemu on tam chodził i kto łowił ryby w Wiśle i po której stronie, a gdzie był on? Takie rzeczy i tyle.

Gość problem z babcia
Serio owco idz do dobrego psychiatry

Bo wiecie Niemcy go nie chcieli a taki geniusz. A oni - ty sie synu naucz historii Polski, ty synu brygidek - czyjś ty jest. A Ottony? i tyle. Czyje są Ottony? Czyjś ty jest? Se przyjmij chociaż rodowod na Polskę - na państwo - niech ci dadzą i wracaj. NIE. I nikt nie rozumiał czemu. BO ONI MU NIE POMOGLI bo on miał Afrykę. A reszta? A Ottony? Od nich były rodowody. A od niego co?

Jak mogły byc rodowody OD OTTONÓW w Niemczech a tak myśleli jak Piłsudskiego do Polski dali. NA OTTONÓW, że KK ich popiera, że co oni są warci? Tam po co łazić nie ma. Tak byly rodowody. Oni za chwilę będą ARABAMI. I tyle. Boże ratuj przed tymi durniami - a co dalej? - łyzka, widelec i nóz - a dalej? A wsad do gara? Boże ratuj jakie to są małpy, nic nie będzie pasować. No i on miał mieć jakiś na Polskę rodowod. Np. Śląską. I moze być i nawet by mu pomogli ale taki jakiś byl. Nic z Polski. No wiecie Mieszko Pierwszy jestem, Władysław Jagiełło. I mógł tak myśleć sie dowiem bo tam bylo pełno wariatów. Z psychiatryka uciekali łowiąc ryby i tak mieli na żarcie. Myślał że to też wariaci. No gdyby tak myślał to by nawet rację miał. Ale wiecie czy tak myślał? Że rozmawia z wariatami? To jak miał myśleć jeśli to byli wariaci? Że co - że mają rację? A nawet mieli rację i Mieszko i Władysław. I co wy na to?

Gość witaj bezdomna
w ten piękny piątkowy dzień!

Wiecie w dzienniczku wiecie jest taki kawałek. OBIECUJĘ ZE DUSZA KTÓRA BĘDZIE CZCIŁA TEN OBRAZ NA WIEKI NIE PRZEPADNIE. I wiecie problem z tym obrazem jest taki że nie umieli go podpisać inaczej niż JEZU UFAM TOBIE. No wiecie tam jest tylko jakaś siła ale w którą stronę? Ten obraz wisiał kiedyś na kolumnach i tak go znalazłam i się przeraziłam,że ja widziałam tego goscia chcoiaż... i tak dalej. JEZU UFAM TOBIE to po chińsku pisało, ale ten obraz chociaż ta szata - taka jakas brudna jakby pralni nie mieli... i tyle :(

JA CHCĘ PIENIADE MATKI JUŻ DZIŚ Bo nie mam co żrec!!! Wiecie co na razie ide W TEN PIĄTKOWY DZIEŃ. I tyle wam napiszę że ŁEB MI PĘKA ale czemu to nie wiem. Co lepsze - obraz Miłosierdzia namalowany przez szatana czy matka boska czestochowska na chmurze i tyle. Co jest a co nie jest dzielem szatana i tyle.

Gość witaj bezdomna
jak wyjedziesz do Indii, to nie będzie Matko Boskiej, ani Jezusa Chrystusa :D

Nie wzięłam pod uwagę że matka boża mogła być na tornadzie i tak przegrałam w szkole i nie mogę być. ALe szkoła, nie? No ale tacy jesteście. GEORGAFIĄ sie dowiem ty tłuczku. No właśnie. A teraz coś innego bo jednak nie mogę być w tym Piłsudskim bo nie pasuje. No wiecie a konkurs na nauczyciela roku, a kurs biblioteki? I tyle. Pasuje pierwsze piętro TAM GDZIE MNIE WYGNAŁy bez krzyża rodowodowego. Po takim konkursie rok jeszcze miałam uczyć i mogłam sobie WTEDY IŚĆ. Nauczyciel roku nie może być wygnany w tym samym roku co go wygrał. KALENDARZOWYM sie dowiem. tam jest kalendarz i w Nowym Roku mogłam sobie iść. SZKOLNYm po przewracowaniu 2 lat CZY SIĘ NALEŻAŁ TYTUŁ CZY NIE. No i jedni a drudzy b. Po 2 latach pracy w TEJ SAMEJ SZKOLE - tak to nie ma o czym mówić. Nalezy się mi biblioteka , pierwsze piętro. Zawód? Bibliotekarka i tyle. Bo od dziecka nic tylko ksiażki. Także kiedyś GODNĄ pracę w polsce mam. Bo lingwistka bez rodziców. Język jako SYSTEM ZNAKÓW. A reszta? No ale w sumie biolog bo przecież mengele znajomości lepsze niż Faustyna Kowalska - sami widzicie :(

Petard, brzydzę się Tobą. Życzę Ci tego, żeby ktoś Ci tak samo dupę obsmarował, a najlepiej niech to zrobi owieczka. Niczym się od niej nie różnisz, może tylko tym, że w przeciwieństwie do niej świadomie wyzywasz ludzi. Uważasz się za inteligenta, ale przykro mi- nie jesteś nim.

No - to prawda . W Indiach byłabym znacznie zdrowsza wiesz. I nawet bym coś mogła osiągnąć. Na przykład wyjazd do londynu. A w Polsce? I tyle. No ale takie jest życie. Renta moja i tyle. Za matkę boską częstochowską i Faustynę Kowalską. KTO To BYŁ? Wiecie że na nia pasuje Tarot? Na obraz miłosierdzia tyle ile. ale na nią? I tyle :(

Bezdomna to najlepiej skonstruowany fejk, wystarczy porównać jej wypowiedzi, gdzie raz bełkocze jak potłuczona, a za chwilę piszę z ładem i składem, jak normalna osoba.

Gość witaj bezdomna
a nie wydaje Ci się absurdalne noszenie obrazu MBCz od domu do domu? Taki kult obrazu?

Pisze sobie wieczorami w wordzie kilometrowe steki bzdur a potem wkleja jeden po drugim udając że jest w transie, bo kto tak szybko potrafi napisać i umieścić na kafe kilkunastowersowy bełkot jeden po drugim w małym odstepie czasu

Wiecie czemu pasuje Tarot na Faustynę? Bo zdaniem brygidek tak należy postępować bo takiej osoby nie było. I całą ją zajechały tarotem razem ze służbą. I ja to odkrecę. Namaluję takie trójkaty ze bedzie Faustyna i Kraków. Tyle umiem namalować. Chcecie? To wam takie coś namaluję. I będzie Kraków GWIAZDĄ a Faustyna będzie wyżej od Maryji. Bo czemu te brygidki takie - bo gdyby miała u nich dziecko przed tymi objawieniami to by była wyżej od Maryji. I czemu nie? I piły przez to. Bo czy one są normalne? BARDZO. jeśli takie myślenie ma sens. Bo to wszystko jest z tego,że na pracę stała mają wygolone odbyty. No wiecie co... zeby nie pierdzieć a niby stała. Bo na stała pracę to powinny ją mieć a nie pasuje. NA ZACHODZIE. To miały siedzieć w Polsce. Bo kobieta nie powinna pierdzieć. I się wygala odbyt w tym celu. Też ale to jest skomplikowane i tyle. No wiecie co... i tak dalej. A jak ktoś jest chory? Jak ma zaburzenia układu pokarmowego. To egzekucja. No wiecie co... i tyle :(

Gość witaj bezdomna
ja też tak myślę, że to blog, ale bardzo lubię go czytać.

Taki kult obrazu? Ale zależy wiesz CO TO ZA OBRAZ. To tam masz dużo racji że ten obraz nie jest najlepszy. Ja to już wiem z własnego życia. Zostaje tylko opłatek i jak kogos widzisz wiesz. Tylko tyle. I powiem Ci no wiesz... moja matka w zakonie widziała szatana w kaplicy miłosierdzia bożego - to jest bardzo ważne. I tyle. Przed obrazem Miłosierdzia Bozego. A co jest jeszcze? No to to nie jest obraz namalowany ręką ludzką. Ludzką, ale szatana bo nie mógłby przyjść, nie? Takie cos to jest. A kto namalował obraz Maryji w Czestochowie. Ale tyle? Nie tylko tyle. Jeszcze są inne zagadki ale tego wam nie napiszę bo by było że was gorszę. Choć może wam napiszę. Jak będziecie zainteresowani i sami na to wpadniecie. Na to O CO MI CHODZI. I tyle.