Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama przyszłej Przedszkolanki

Co to znaczy że Przedszkole jest NIEPUBLICZNE?

Polecane posty

Jak w temacie. Co za róznica miedzy "zwykłym" czyli publicznym a niepublicznym? Cena?

Gość mea kulpa
inaczej prywatne i państwowe. państwowe = tańsze

Dużo droższe?

Gość mea kulpa
zależy od miasta, mogą być trochę droższe a mogą być cztery razy droższe

Gość taka sobie jedna ja......
dokładnie inaczej prywatnie ale czy duzo drożej to bym się nie zgodziła, mój syn do takiego chodził (Bydgoszcz) i rok 2010/2011 płaciłam 170zł czesne ( w tym juz wliczone 3razy angielski rytmika, zajęcia ogólnorozwojowe i logopeda) plus 5,5 stawka żywieniowa( jak go nie było to nie liczyli i nawet dzwonic nie trzeba było). Koleżanki w publicznych płaciły 20-30 zł mniej ale dodatkowe zajecia u nich nie były wliczane - musiały płacić dodatkowo.

Własnie sie dowiedziałam ze te NIEPUBLICZNE (moja Ciocia tam pracuje) jest na tych samych zasadach co państwowe - tak mówi ciocia.... Kasa jest taka, ze ilość dni w przedszkolu razy 7,50 (stawka zywieniowa) czyli ok 22 dni x 7,50 = 165 zł. I jak corka ponad czasowo zostaje 3h to 3x 3,08 = 9,24 x22 dni= 203,28 zł RAZEM: 369 zł plus opłaty za rózne zajęcia. Czy to duzo???? Macie jakies porównanie?

Halo.... wie ktos cos na ten temat?

Halo.... wie ktos cos na ten temat?

Gość witajcieeeee
mój syn nie dostał się do publicznego i chodzi po znajomości oczywiście do niepublicznego,pierwszy rok płaciłam tak jak w państwowych czyli około 310zł a drugi rok(średniaki)jak już wprowadzili te śmieszne zasady z liczeniem godzin płacę nadal 310zł(u nas tej zasady nie ma) a koleżanki już koło360-400zł w państwowym,więc wszystko zależy od placówki,wszystkie dodatkowe zajęcia o których mówicie mam w cenie oraz stroje na różne okoliczności robią panie przedszkolanki,dodatkowo płatne są tylko zdjęcia,

Dziekuje :) No to widze ze to Przedszkole które wybrałam bedzie ok :) Szkoda tylko ze nie moge nośić swojego jedzenia - ale mam nadzieje ze wytyczne czego córa nie może jeść nie będą zignorowane.....

Gość jukasta ambika
a ja mam pytanie, zapisałam córkę do prywatnego przedszkola i złożyłam już kartę a teraz okazało się, że dostała się do przedszkola w naszej miejscowości. więc mam zadzwonić i tak po prostu powiedzieć, że rezygnuje? Nie będą robili żadnych problemów?

Gość hahahaha, no:D
a jakie ci moga robic problemy? kurcze :O najlepiej ich przepros, padnij na kolana i blagaj o wybaczenie:O:O o zesz, jak mnie takie nieogarniete ciumcie drażnią!!!

DO hahahaha, no :D Ale czy to powód żeby zaraz obrażac? jukasta ambika - to jest normalne że składa sie podania w kilku miejscach a tamto przedszkole powiadom jak najszybciej to beda mieli miejsce na inne dziecko :)