Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza27

co to znaczy,że auto ma komputer,jak mam to sprawdzić?

Polecane posty

Gość Luiza27

proszę powiedzcie!kupując auto było w opisie,że ma komputer,ja się nie znam ,jestem babą,teraz chcemy sprzedać tego szrota i kupujący (młode łebki)podłączyli laptopa do niego i wykpili,że nie ma komputera!o co chodzi?jak ja mam to sprawdzić?

Gość Luiza27
volkswagen golf IV,rok 1999,diesel TDI

Gość wefwefwef
może chodziło im o to, że złącze diagnostyczne z jakiegoś powodu nie działa...

Gość iuyiunoiitfiui
Auto może posiadać komputer. Oznacza to w praktyce, że masz wyświetlacz na którym odczytujesz szereg informacji. np; średnie spalanie chwilowe spalanie pozostała ilość paliwa w zbiorniku temp cieszy chłodzącej temp oleju w silniku ciśnienie w ogumieniu wszystko zależy od tego jak jest rozbudowany.

Gość iuyiunoiitfiui
Golf IV powinien posiadać komputer pokładowy.

Gość Luiza27
jejku,jestem załamana,naprawdę.Ja rozumiem,ja baba ale mój mąż to przesada,nic kompletnie się też nie zna,aż mi było wstyd za niego,te łebki przyjechali z jakimś światełkiem typu dioda fioletowym i mówili,że auto było walone z przodu(my o tym nie wiemy),że klima nie działa(mąż tępak jeżdzi tym autem i wg niego działała!),podłączyli tego laptopa i stwierdzili,że nie ma komputera.Ja teraz nie wiem czy sprzedam tego szrota,a daliśmy za niego sporo.

Gość iuyiunoiitfiui
Golf IV powinien posiadać komputer pokładowy.

Gość Luiza27
wg to uważam,że tacy jak my to powinni kupować auto z mechanikiem bo przecież zobaczcie jak my się nacieliśmy!mąż go w sumie kupił jak baba,bo "ładny,blachy super itp .duperele!a reszta dno!

Gość iuyiunoiitfiui
Podłączyli laptop do gniazda diagnostycznego i odczytali błędy. Żadna filozofia.

Gość ania_grzesiowa
A mąż to blachy na "oko" ocenił? Jak jak kupuje uzywane auto to przed zakupem biore go do zaprzyjaźnionej stacy diagnostycznej. Ostatnio pojecham z fanym 2-letnim autkiem, miało być nie bite. A okazało się być bite z każdej storny - łącznie z dachem gdzie był dosłownie zagipsowany!

Gość ania_grzesiowa
A mąż to blachy na "oko" ocenił? Jak jak kupuje uzywane auto to przed zakupem biore go do zaprzyjaźnionej stacy diagnostycznej. Ostatnio pojecham z fanym 2-letnim autkiem, miało być nie bite. A okazało się być bite z każdej storny - łącznie z dachem gdzie był dosłownie zagipsowany!

Gość iuyiunoiitfiui
Podłączyli lapka do gniazda diagnostycznego i odczytali błędy. Żadna filozofia.

Gość iuyiunoiitfiui
Dokładnie. Najlepiej pojechać do serwisu i powiedzą czy warto kupić. Koszt takiej usługi to 100 - 250 zł a przynajmniej masz pewność co kupujesz.

Gość Luiza27
taaak?a skąd mieli w laptopie taki program?takie coś można tak zwyczajnie z neta ściągnąć czy jak?kurde mać!bity był z przodu a wygląda jak nuweczka!jestem załamana teraz.Najgorsze,że wiem,że za golfem to tylko młode szczuny będą dzwonić i pewnie wszyscy sa tacy cwani!żaden starszy gościu czy gościówa nie zna sie na takich bajerach a młodzi to szoook!ja sama mam 27 lat a ciemna jestem masa jeżeli chodzi o te komputerki i duperele inne!

Gość iuyiunoiitfiui
możesz kupić oprogramowanie lub zassać z neta. Tylko dobrze jak lapek ma wejście RC 231 bo z przejściówkami są problemy a takich wejść w nowych lakach już się nie stosuje.

Gość gość
Co za ciemnota tutaj komentuje, szczyle podłączyli diagnozer za 100 zł z allegro który nie działa a kobieta oszalała z tego profesjonalizmu i męża od nie wiadomo czego wyzywa, a mokre majtki miałaś jak szczyle wciskali ci te bajki????