Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkedjfjg

jak powinna wyglądać torba ciężarnej do szpitala na poród?

Polecane posty

Gość kkedjfjg

w sensie - co powinno się w takiej torbie znaleźć?

Gość hejka hejhhhh
google

Gość kkedjfjg
ooo widzę błysnął ktoś jednak od wujka google wolę kogoś żywego z doświadczeniem

Gość margrafka
Sprawdź na stronie szpitala,bo np szpital Madalińskiego w Warszawie daje ściśle określone wytyczne i dodatkowo torba to ma być schludna reklamówka-nie pozwalają na torby podróżne. Ja miałam 2 koszule, szlafrok, kosmetyczkę z przyborami i kosmetykami, podkłady poporodowe, bieliznę, ręcznik, kubek,talerz i sztućce. Dla dziecka- 2pajace, 2body, 2półśpiochy, pieluchy, rożek, chusteczki, krem i maść do pupy, butelkę,sterylizator, podgrzewacz i mleko. wiedziałam,że nie będę mogła karmić z uwagi na podawane leki.

Gość margrafka
Dla mnie jeszcze kapcie i klapki kąpielowe,a dla dziecka miałam jeszcze kocyk i pieluchy tetrowe.

Gość yonkjhbbh
wpuszczaja z torba podrozna. ja nie nie mialam reklamowki tylko wlasnie torbe na ramie...

Gość kkedjfjg
sporo tego

Gość margrafka
Ja jak byłam obejrzeć sobie oddział przed porodem,to mnie tak poinformowała pielęgniarka,która mnie oprowadzała. Ja mam do szpitala 5 minut na pieszo,więc było mi wszystko jedno. Te rzeczy przynosił mi na bierząco mąż-ze sobą na dzień dobry miałam tylko rzeczy dla siebie. Tyle ciuchów dla dziecka zużyłam w 3 dni,więc napisałam ile wziąć. Jak masz blisko i ktoś w każdej chwili może przywieźć,to możesz wziąć mniej. Dziecko ulewa-to co nie przebierzesz,tylko zostawisz w brudnych ciuchach? Małe dziecko=dużo prania ;) Jak będziesz karmić piersią to odpadają Ci wszystkie rzeczy związane z karmieniem mm.

Gość trop
Ja rodziłam w Mińsku Mazowieckim w zimę: To potrzebne były: - koszule oczywiście - majtki jednorazowe bo inaczej tną - 2 paczki podpasek poporodowych - art. higieniczne( mydło, szampon itd) - 1 ręcznik duży - 1 mały do miejsc intymnych lub rany po cc - niby nie potrzeba ale mąż dokupował podkłady na moje łóżko, bo dali mi jedno na 3 dni - woda niegazowana - rożek lub kocyk dla dziecka - ręcznik - ubranka, czapki, niedrapki - pieluchy, tetrę z 1 szt. - chusteczki - krem do pupy( w tym szpitalu tylko witaminowa) - mydło( w tym szpitalu tylko i wyłącznie) - możesz wziąć laktator, ale nie koniecznie bo w większości szpitali istnieje możliwość wypożyczenia. Więc moim zdaniem kupno laktatora jest uzasadnione tylko w razie potrzeby, jak wyjdziecie ze szpitala. tyle pamiętam...

Gość ja miałam w torbie
takie rzeczy: Dla mnie: -2 koszule -szlafrok -klapki -pantofle -wkłady poporodowe -2ręczniki -mydło, pasta, szczoteczka do zębów -szampon, płyn do higieny intymnej, żel pod prysznic - sztućce, chusteczki higieniczne, papier toaletowy (w szpitalu w którym rodziłam co prawda dawali ale w innym w jakim byłam w dniach otwartych trzeba było mieć własny) - majtki - ubrania na wyjście do szpitala - aparat - dokumenty, karta ciąży, wszytkie badania -wyniki Dla dzidziusia: - ubranka - pieluszki - husteczki - krem do pupy - pieluszki tetrowe - rożek - smoczek(na wszelki wypadek)