Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pocahontas8k

urlop wypoczynkowy

Polecane posty

Zastanawiam się ile przysługuje mi urlopu wypoczynkowego na rok 2012. Księgowa napisała mi na kartce 26 (ale to takim pismem że nie wiem czy sama by się odczytała). I teraz sama już nie wiem jak to jest. Napiszę ile pracuję itd. Otóż w lipcu 2008 skończyłam studia 3 licencjat. Pierwszą pracę podjęłam 1 wrzesnia 2008 r. A od października 2008 studiowałam zaocznie (2 letnie studia magisterskie). Mam dziecko na które też mi przysługuje 2 dni. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

nie bardzo rozumiem, ale masz 2 dni opieki w roku i pewnie 26 dni urlopu - wystarczy pracować

a skąd niby 26 dni urlopu jeśli mimo zsumowania studiów i pracy nie mam stażu 10 lat? Dlatego właśnie nie kumam

Gość trele morele30
mam identyczny problem. Nie mam przepracowanych 10 lat a mimo to w nowej umowie mam 26 dni urlopu. Jak to mozliwe?

może się jakieś przepisy znowu pozmieniały, ale ostatnio czytałam, że najnowsza wzmianka jest z 1 kwietnia 2009 i wtedy wymiar urlopu wypoczynkowego zwiększyli z 20 dni do 24, a ja mam 24. Mozę księgowa dodała mi do tych 24 dni, 2 dni na dziecko. Muszę do niej wdepnąć i dopytać. Ale fajnie by byłomieć te 26 dni

autorko licencjat to zalicza sie na poczet 8 lat pracy + 3 lata pracy =10

nie no = sie 11, ale pisze o minimum, że te 10 lat już przekroczyłaś

oj tamw sumie czym ja się przejmuję- przecież akurat to jest na moją korzyść. Tylko tak właśnie zastanawiałam się jak to jest z tym urlopem podczas robienia studiów w czasie pracy

jeśli wcześniej skończyłaś licencaj lub inne studia to "dorabianie" magisterki nie dolicza sie, ale pracowałaś w tym okresie, to te lata pracy juz sie wlicza

aha już rozumiem, czyli nieważne jest ile lat studiów skończyłam- po prostu szkołe wyższą trakuje się jako 8 lat do stażu pracy + 3 lata pracy to rzeczywiście 11. Ok już rozumiem Czyli dodatkowe 2 dni z tytułu opieki nad dzieckiem mi przysługują osobno? czyli w sumie 28 dni urlopu? Dziękuję pięknie za podpowiedź. Życzę udanego weekendu :)

No i to własnie chciałam wiedzieć :) dzięki serdeczne. Do tego mam jeszcze 4 dni z tamtego roku, to mogę trochę przystopować z pracą- jesli tylko mi na to szefostwo pozwoli.