Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klcha

Farbowanie włosów kto sie zna?

Polecane posty

Gość klcha

Mam taki problem i nie wiem co robie zle... farbuje wlosy sama (sredni braz, taki kasztan bardziej:P) i ostatnio sobie kupilam jasniejsza farbe... i jak zwykle wlosy na czubku glowy mam jasniejsze a od polowy w dół ciemne !! dodam ze zaczynam od góry nakladanie farby jednak robie to szybko wiec co zrobic by kolor byl rowny? doddam , ze chce teraz pofarbowac sie mniej wiecej na rudo . Mam zaczac od tych najciemniejszych partii wlosów a potem przy czubku głowy czy jak? prosze o pomoc

rudy ciemnych nie wezmie a poza tym to jak nakladasz od gory to zostaw na odrostach na troche a dopiero potem farbuj reszte :)

Gość klcha
sweetie ale jak tak zrobie to na tych ciemnych farba bedzie krocej i znowu wyjdzie nierowno... tak ja to rozumiem...:(

Gość klcha
ktos jeszcze doradzi??

wyrowna sie zreszta masz w ulotce jak farbowac odrosty:) ja tak robie i moja fryzjerka ostatnio stwierdzila ze jestem "jedna z niewielu kobiet ktore nie farbuja wlosow" :)

Gość klcha
ale ja odrosty i wlosy przy glowie mam jasniejsze od koncowek a w instrukcji nic o takich wlosach nie pisza...

skoro konce masz ciemne braz to nie zrobisz z nich jasnego brazu... zeby z ciemnych zrobic jasne musisz albo isc na dekoloryzacje czyli fryzjer zdejmuje ciemny kolor i masz swoj naturalny i wtedy farbuje na np jasny braz, ale taki zabieg mocno niszczy wlosy i jest dośc drogi. Druga opcja to farbowanie wlosow na jasny braz a jak po dluzszym czase te ciemne duzo odrasna to zwyczajnie sciąc. Nic innego nei da rady. Chyba ze nie robilas trwalym kolorem tylko szamponetka, to kiedys sie spłucze:)

Gość klcha
fryzjer odpada niestety z wg finansowych.... robilam farba syoss teraz na probe chce casting kolor bursztyn. a jakby tak zaczac nakladac farbe od tych najciemniejszych a skonczyc na czubku glowy czyli najsniejszych/?

no tylko ze farbowanie na ciemno polega na tym ze farba jakby pokrywa wlos, nie jak "wyżera" go;p wiec jesli masz np ciemny blond przy skorze a ciemne konce to efekt z bursztynem pewnie bd taki ze od gory bd miala kolor zblizony do tego na opakowaniu a na pewno bardziej jaskrawy niz ten na koncach... jak dluzej bedziesz trzymala n aciemniejszych a krocej na jasnych to wyjdzie jeszcze wieksza roznica...

Gość klcha
eh pewnie tak bedzie ... no trudno sporbuej zobacze co z tego wyjdzie. dzieki za porady

Tak się kończą zabawy w fryzjera, teraz to już tylko pozostaje ci wizyta u dobrego fryzjera - jeśli szukasz to osobiście mogę polecić ci In Harmony.