Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuuuuuusia

nasze dzieci na wyspach

Polecane posty

Gość mamuuuuuusia

hej, jak tam mamusie w Anglii i Irlandii? zapoznajmy sie, jestem mama 9 miesieczniaka.pozdrawiam

Gość ona 4444
Ja jestem mama 20 mies. corci i mieszkam w uk

Gość bezbarwna31
pozdrawiam was :) dziewczyny jak jest z praca w Anglii obecnie? myslimy z mezem o wyjezdzie do Londynu, mamy dziecko w wieku3,5lat. warto czy raczej sobie odpuscic?

Gość malinka z krzaczka
Praca jest ale fizyczna za minimum,no chyba ze macie swietny angielski i wyksztalcenie..z benefitami slabo bo wszystko ucinaja ile sie da,jakos sie zyje ,ale sie pogorszylo a siedze tutaj 6 lat...no i ceny rosna zamprodukty strasznie..

Gość bezbarwna31
Moj maz mialby prace na wstepie, zarabialby 450 funtow tygodniowo ale z tego co sie orientowalam, to ceny wynajmu mieszkan sa wysokie, a potrzebujemy 3 sypialni i z ogrodkiem jakims. Ja oczywiscie tez zechce znalezc prace,moze na part time na poczatek. Na bemefity nie liczymy w ogole, jestesmy realistami;)i wiem, ze przyjezdzajac nie dostaniemy nic za free. Zastanawiam sie, czy jest sens sie w to pakowac?

Gość bezbarwna31
A jakie jest obecnie minimalne wynagrodzenie?

Gość anna wasniewsss
na was dwoje i 3,5 letnie dziecko potrzebujecie 3 sypialni? rozumiem living jest w liczony czy jeszcze plus living a wiec 4 izby wam sa potrzebne? :) na co wam tyle ? :)

Gość anna wasniewsss
nie mam pojecia ale wpisz w google minimum hourly rate czy cos takiego

Gość anna wasniewsss
bezbarwna o prosze: Current national minimum wage rates There are currently three aged based national minimum wage rates and an apprentice rate, which are usually updated in October each year. The rates that apply from 1 October 2011 are as follows: for workers aged 21 years or more: 6.08 per hour for workers aged 18 to 20 inclusive: 4.98 per hour for workers aged under 18 (but above compulsory school age): 3.68 per hour for apprentices aged under 19: 2.60 per hour for apprentices aged 19 and over, but in the first year of their apprenticeship: 2.60 per hour

Gość bezbarwna31
3-cia goscinna tak jak mamy teraz. czesto odwiedza nas rodzinka a mamy liczne rodziny wiec taki pokoj bardzo sie przydaje. Duzo Polakow jest w Anglii? jak jest w przedszkolach, jest duzo polskich dzieci na placowke czy w miare gubia sie wsrod malych Anglikow i innych narodowosci?

Gość bezbarwna31
Dzieki! :) kurcze to malo 6 funtow jak patrzylam na ceny domow to tak srednio conajmniej 300/tydz. trzeba dac, to jak tu na to zarobic, jakby maz pracowal sam to tylko na rent i rachunki ani cos odlozyc ani poszalec:O

Gość jaciekrece, u la la
Zobacz, jak drogi jest wynajem i zweryfikuj, czy potrzebujesz sypialni gościnnej

Gość anna wasniewsss
ale na zarobek wyjechac chcecie czy tu zamieszkac na stale? to zeby kogos ugoscic powiedzmy raz na 3 miesiace bedziesz co miesiac placic czynsz np o 200f wiecej. przeciez sa wazniejsze wydatki niz placenie za dodtakowy pokój dla gosci których zobaczysz raz na jakis czas, bez przesady, stac was na to tu bedzie? bez przesady

Gość anna wasniewsss
bezbarwana otóz to, i dalej uwazasz ze jest sens szalec i rzucac sie na jakies goscinne pokoje!

Gość bezbarwna31
W sumie masz racje. nie wiem, czy na stale. Mieszkamy prawie 10 lat w innym kraju europejskim i tez mialo byc, ze na stale... Poki co szukamy pracy, maz mialby tam, ja mysle ze z moim doswiadczeniem cos bym podlapala. Glownie o niego chodzi bo ma tutaj bardzo niestabilna sytuacje.

Gość Number of the Beast.
O jakiej czesci Anglii mowicie,ze wynajem domu kosztuje 300 funtow tygodniowo?

Gość anna wasniewsss
no napewno srodkowa anglia, i co to znaczy "dom" dom moze byc z jedą sypialnia a róznie dobrze z 4, wiec nie uogolniajmy, pozatym jesli interesuje Cie jakas specyficzna lokalizjcja poszukaj w agencjach które sie wynajmem zajuja i zobaczysz ceny mniej wiecej.

W Londynie strasznie drogie mieszkania ,ogolnie na poludniu..ja mieszkam na polnocy i place za dom 140 m 3 sypialnie i wielki living 650f u znajomej w Londku za taki wolaja 1300 f ,wiec jest roznica...

Gość bezbarwna31
majoweczka ale placisz miesiecznie? Akurat patrzylam na polnocny Londynu (to zapamietalam bo patrzylam w roznych czesciach) i na polnocy wlasnie tak usrednilam 300 funtow na tydzien. abo 1300 na miesiac. Wlasnie byly dosc znaczne rozbieznosci w cenach ze wzgledu na lokalizacje a ja jako nietamtejsza nie wiem jaka czesc jest "ta lepsza" a w jaka lepiej sie nie pchac. Pamietam te zamieszki w Londynie to bylo na polnocy jesli dobrze kojarze? Nie wiem jak jest gdzie indziej jakos te polnoc zapamietalam. Aczkolwiek sugerowalibysmy sie tez odlegloscia od pracy meza, bo gdyby mial dojezdzac 2 godziny to ja dziekuje :O

Gość utaryba
Majoweczka pisze o polnocy UK a nie LOndynu :O Taka niekumata jestes ze na bank nie dasz sobie rady w UK. Siedz gdzie siedzisz, za glupia jestes na wyjazdy :O

My mamy dom z trzema sypialniami i dosyc duzym salonem placimy za niego 500F miesiecznie nie jest wcale to duzo.Dom jest ladny po remoncie.Jelsi sie poszuka to mozna cos fajnego za przyzwoita cene znalezc.Mieszkam w srodkowej Anglii w tym roku moija juz 8 rok jak tu siedze.

Wiem,ze znajoma sie od nas wyprowadzila na Poludnie Uk i bardzo ,bardzo dlugo szukala taniego wynajmu,teraz ma 2 bed za ok 700 funtow i uwaza ze super malo placi,nie pamietam wlasnie do ktorej czesci,ale z tego co mi wiadomo wynajmy domow ogolnie bardzo podrozaly w obecnej chwili..

Od prywatnych landlordow mozna taniej wynajac,to jest nasz drugi dom podczas naszego pobytu tu i pierwszy rowniez byl od prywatnego landlorda wynajmowany,placilismy za niego 385F miesiecznie bylo to 3 lata temu.Wszystkich ktorych znam i ktorzy maja wynajete domy prywatnie,placa mniejsze renty od tych ktorzy wynajmuja domy przez agencje.

My też wynajmujemy od prywatnego landlorda. Miesięczny koszt, to 340 f za 2 bed flat. Uroki małych miasteczek... ;)

Rety,co za ceny.. My w IE wynajmujemy dom za e150 tygodniowo.salon,trzy podwojne pokoje,cztery toalety,liczac te w pokojach..dosyc spory ogrodek... Na ceny tu na Wyspie narzekam,nie wiedzialam jednak jak drogo jest w UK.