Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca_sie_o_male

Przez tą prolaktynę od ponad roku nie moge zajsc w ciaze!!!!!

Polecane posty

Jestem zalamana, w styczniu ubieglego roku zaszlam w ciaze, myslalam ze to tak hop siup przyjdzie, a tu nic. Jestesmy ponad pol roku po slubie i ciagle NICC, robilam badania, mam podwyzszona prl, biore bromergon, ale ciagle nicc :(:( Jedyny plus ze cykl sie skrocil z 45 dni do 37 dni jak dotad... Co robic??

Gość co tam pol roku
dziewczyno

Gość chdhhd
Ja też miałam wysoką prolaktynę, brałam norprolac przez rok i zaszłam bez problemów.

moze powinnam zmienic leki?

Gość chdhhd
Musisz się zapytać lekarza, ja brałam norprolac bo najmniej powoduje skutków ubocznych(takie jak mdłości, zawroty głowy itd). Ale i tak pamietam że było mi niedobrze czasami

Gość chdhhd
A jak z hormonami tarczycowymi?

nie wiem, jak dotad mialam robione badania na progesteron, prolaktyne, estradiol i fsh wszystko w porzadku. Czuje ze ten bromergon nic na mnie nie dziala, nie czuje rewolucji w ciele ;/ nie wiem nawet czy mam owulacje, lekarz mowi ze trzeba zbic prl bo przy wysokiej nie bedzie owulacji. JUz nie wiem co robic.

Hej:) Ja staram się o dziecko 12 cykl...i w tym miesiącu kupiłam sobie castagnus- ziołowy lek bez recepty,obniża prolaktynę,obniża napięcie przedmiesiączkowe itp. Bierze się go przez 90 dni od 1 dc.Poczytaj sobie o tym leku.

Gość xdxd
po co trujesz sie bromergonem... wiem tani popros o Norprolac... rewelacje ja w 3 cyklu zaszlam w ciaze... lek rewelacyjny nie ma po nim zadnych skutkow... lek dziala jedynie na obnizenie prolaktyny a nie na 1000 innych jak bromergon. jedynie moze odstraszyc cena bo opakowanie juz nie pamietam ile tabletek to oklo 150 PLN (tabletek jest chyba 30)

Gość juz nie staraczka 86
dlugo stalam sie z mezem o dziecko kilka lat i nic maz bral wit e i cynk robil badanie i balej stalismy w miejscu az w koncu zaczelam jesc castagnus zjadlam tylko 28 tabletek.. i teraz jestem juz w 5 miesiacu ciazy i co najwazniejsze w tym czasie przestalam az tak myslec o dziecku. Mysle ze to wlasnie castagnus mipomogl gdybym wczesniej sie na niego zdecydowala moze i by sie udalo ale nie zaluje teraz bede miec dlugo oczekiwanego synka

Już nie staraczka-miło,że się wypowiedziałaś:)Ja właśnie zjadłam 30 tabletek-okres się spóźnia:)Mam nadzieję,że wreszcie się udało:) Gratuluję z całego serduszka ciąży:)

ja okres dostalam tylko tyle ze raczej to bardziej bylo plamienie 2 dni przed spodziewanym @. zrobilam test dlatego ze na ulotce castagnusa pisalo zeby nie brac w czasie ciazy i tu duze zaskoczenie 2 kreseczki wiec tableki odstawilam.

i co jeszcze dodam kochalam sie z mezem raz na tydzien moze i wtedy plemniki byly mocniejsze

No my zawsze co miesiąc kochaliśmy się codziennie.A akurat w tym cyklu z castagnusem w 14 dc i dopiero w 21 (a wtedy była akurat owulacja-potwierdzona) więc może coś z tego wyjdzie:)

to rob test :)

to co mam odstawic ten bromergon? zostalo mi 4 tabletki, moze bym zamienila na castagnus ? a moge tak od razu czy czekac do okresu? w sumie to juz 24 dzien cyklu... boje sie ze lekarz przepisal mi bromek a ja na wlasna reke bede brac castagnusa, w sumie to bralam go rok temu jeden cykl... ale nic nie dalo.

Gość taaaaaaaaaaaaa
starajaca_sie_o_male a partner robil badania nasienia????

Gość a jak tarczyca u Ciebie
pracuje? jakie masz wyniki?

jeszcze nie, najpierw ja zrobilam, okazalo sie ze mam podwyzszona prl i chce ja zbic, potem jak dalej nic nie bedzie to pojdzie.

nie robilam badan tarczycy. tylko progesteron, estradiol, prl i fsh

nie robiłaś badań tarczycy???

Gość taaaaaaaaaaaaa
a jakie wogóle robilas badania oprucz prolaktyny?

przecież to podstawa! lekarz Ci tego nie zlecił? to zrób koniecznie, bo przy "nie takiej" prolaktynie najczęściej szwankuje właśnie tarczyca i należy nią się zająć, a wtedy najczęściej prolaktyna samoistnie wraca do normy zbadaj sobie poziom TSH, powinien wynosić około 1 jeśli starasz się o dziecko jeśli będzie więcej niż 2 należy wdrożyć leczenie co to za lekarz, że tak podstawowego badani Tobie nie zlecił?

PROGESTERON, PROLAKTYNA, ESTRADIOL I FSH . WSZYSTKIE DOBRE, TYLKO PRL PODWYZSZONA.