Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izza27

Katarzyna W.

Polecane posty

Gość sprawiedliwość ponad wszystko_
kiedyś mój chłopak, teraz już mąż, dostał 2 lata w zawieszeniu za jazdę samochodem (po osiedlu - z bloku do bloku) pod wpływem alko, wypił max 3 piwa, ale miał pecha. odebrali mu prawko na 2 lata,musiał zdawać na nowo. to było 12 lat temu. teraz jest najlepszym w firmie kierowcą zawodowym, a oprócz tego spedytorem w transporcie publicznym, prawie nigdy nie sięga po alkohol, i oczywiście nigdy nie pije przed jazdą. dobrze, że go wtedy złapali, jako szczeniaka 20-letniego i dostał tę karę, bo pozwoliło mu to być lepszym kierowcą i czlowiekiem teraz. sam tak mówi:)

Czasami czlowiek musi dostac nauczke, zeby zrozumiec swoje bledy. Bo inaczej moze by sie kiedys rozbil po alkoholu? Widocznie tak musialo byc:)

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ aleś ty naiwna :-) 2 lata w zawieszeniu tylko za jazde po pijaku od bloku do bloku :-) To nie tylko to musiało być,bo za duzy wyrok dostał.

Gość SznurekAbazurek
Wiola mam glupie pytanie.odnosnie higieny,mowilas juz o prysznicach itp,ale jak z myciem wlosow?dostawalyscie szampon czy zwykle mydlo?i jak siedzialas tyle lat,to co robiono z wlosami?musialy byc krotko obciete?byl na miejscu fryzjer? a co jak ktoras miala wszy/grzybice?leczyl was ktokolwiek wtedy? Straszne :(

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ prawko na 2 lata odbierają osobom ,ktore mają 2 promile alkoholu. Twoj maz musiał nieźle być narąbany i musiał spowodowac wypadek albo coś innego jeszcze oprócz prowadzenia po pijaku.

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ do tego 12 lat temu aż tak jak teraz nie karali kierowcow jeżdzacych na podwójym gazie jak nie spowodowali wypadku,kolizji.

jbjhedbve sprawiedliwość ponad wszystko_ też tak myślę że to jakaś ściema ciekawe ile osób rozjechał od bloku do bloku :)

wiem, co spowodowal, i jak było - chociaz to było pare lat przed poznaniem mnie, ale opowiadał mi. zahamował niebezpiecznie na pasach,wydurniał się przed dziewczynami. akurat patrol był za rogiem. nie jestem pewna czy dostał na rok czy na dwa- jak go poznałam, miał juz z powrotem prawko.

Gość dziewczyna66
Mój znajomy dostał 1 rok pozbawienia wolności za jazdę po pijaku plus ucieczkę przed policją. Ale nie 12 lat temu a 3 lata temu. Od jakiegoś czasu pijanych kierowców karze się surowiej.

i bardzo slusznie:) jestem za jak najsurowszymi karami.

Gość huje5u
jak katarzyna w trafi do wiezienia to niestety ale bedzie pod ochrona

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ a pokazał ci dokumenty z sądu ,z wyrokiem?:-) Jak nie ,tylko ci opowiadał,to po prostu kit ci wcisnał :-) Jakbyś przeczytała akt oskarzenia i wydany wyrok to bys mogła byc na 100 % pewna,ze mówi prawde:-) a jak nie czytąłaś wyroku oskarzenia i zasądzony wyrok to nie wierz mu,bo na pewno nie za to dostał 2 lata w zawieszeniu (ciekawe na ile lat zawiesili mu 2 lata wiezienia)za takie coś.

SznurekAbazurek Zazwyczaj zwykle szare mydlo. Czasami taki bezzapachowy niby szampon. Ale raczej trzeba bylo korzystac z tego mydla. Takze podczas kapieli. Z wlosami jak ci urosly, bo po prostu przychodzila kobieta z nozyczkami i je scinala do sredniej dlugosci. Z wszami i grzybicami rzeczywiscie byl problem, bo warunki sanitarne byly ciezkie. Jak ktoras miala wszy to byla odwszawiana, ale na to czesto trzeba bylo jakis czas poczekac. W niektorych celach zdarzaly sie pluskwy w materacach. Byly okresy, ze trzeba sie bylo prosic o rolke papieru toaletowego.

huje5u w wiezieniu nie ma czegos takiego jak bycie pod ochrona. Za duzo osadzonych za malo kadry.

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ a poza tym po takim wyroku ciezko by mu było pracowac jako zawodowy kierowca :-)

może zle napisalam, nie znam sie na tym. dostal chyba pare miesiecy w zawieszeniu na 2 lata, czy cos. to było pare lat zanim go poznałam, jestesmy razem juz sporo lat i jest najbardziej odpowiedzialnym czlowiekiem i kierowcą na swiecie, wiec naprawdę średnio mnie interesuje ta jego wpadka sprzed kilkunastu lat. pracuje w transporcie zawodowo i wkrotce będzie instruktorem nauki jazdy, ze tak dodam;)

Gość jbjhedbve
Wiolla38 masz 38 lat?Ile lat temu wyszłaś z wiezienia?

Gość jbjhedbve
sprawiedliwość ponad wszystko_ cos mi sie wydakje,ze twoj maz po prostu jakis włam zrobił,a nie jazde po pijanemu ;-)a tobie wciska kit ;-) Po takim wyroku instruktorem jazdy ;-)

no jest kierowcą zawodowym i dyspozytorem od 6 lat, więc chyba aż takie straszne to wykroczenie nie było;) nie szukajcie dziury w całym. dobrze, że chłopak się opamiętał, wyszedł na ludzi. i za alkoholem nie przepada;)

Gość -chyba jakies zart-
sprawiedliwość- twoj maz ktory mial wyrok za jazde po pijaku i bedzie instruktorem? to moze jeszcze mi powiesz, ze ktos kto byl skazany za molestwoanie seksualne zostanie zarudniony w przedszkolu. smiech na sali normalnie.

taaa, zrobił włam, i zabrali mu tylko prawko za to;) ech te wasze teorie spiskowe. wracał z imprezy, wypił tam pare piw, miał iść pieszo z osiedla na osiedle, ale był głupi i szpanował - wsiadł za kółko. policja sie akurat napatoczyła, wyszło mu trochę promili, zabrali mu prawko. co najlepsze, jeden z najlepszych studentów i cichy, spokojny chłopak:D teściowie opowiadali, że byli w szoku totalnym, jak zadzwonił z komisariatu. no cóż, bywa.

Gość jcjhwgfcwf
sprawiedliwość ponad wszystko_ twoj maz włam zrobił i tyle i moge sie nawet o to załozyc :-)

Gość jcjhwgfcwf
sprawiedliwość ponad wszystko_ sama pisałas,ze on ci opowiadał i jak sie z nim zapoznałas,to on prawko "juz"miał,wiec skad taka pewnosc,ze on cie nie kłąmie co do tego wyroku i za co :-)

chyba jakiś żart- zorientuj sie nt przedawnien kar. i nie porównuj molestowania do tego, ze 20-letni chłopak siadł za kółko po paru piwach, pierwszy i ostatni raz w życiu.

Gość jcjhwgfcwf
A poza tym kara jak mi wiadomo znika z akt po 10 latach diopiero,czy nawet wicej,a twoj maz po 6 latach od wyroku juz kierowcą zawodowym został i do tego dyspozytorem czy kims takim :-)

Gość -chyba jakies zart-
ja tam bym facetowi nie wierzyla. lepiej powiedziec- przyszpanowalam, wsiadlem za kolko po paru piwkch, bylem glupi, niz przynac sie ze wlamywal sie do domu, pobil kogos mocno, czy tez oszukal.

Gość jcjhwgfcwf
sprawiedliwość ponad wszystko_ tesciwoie ci prawdy tez nie powiedza :-) Popros o akt oskarzenia i wyrok z sadu:-)

Gość -chyba jakies zart-
on w ogole powinien wsiasc po raz ostatni za kolko. ciekawe czy bys tak samo spiewala, jakby nie byl twoim mezem. albo jakby kogos z twoich najblizszych pijany kierowca potracil albo zabil. tez bys powiedziala- byl mlody, chcial zaszpanowac? w porownaniu chodzi o to- ze ani twoj maz nie powinien zostac instruktorem, ani osoba co molestwala seksualnie dzieci, nie powinna miec z nimi kontaktu.

Gość dobrze prawisz
witam ponownie. Wiola napisałaś "nielatwo maja kobiety ladne i ogolnie slabe psychicznie. Jak wyczuja, ze jestes slaba, to beda cie jechac." To co ma zrobić kobieta, która naprawde jest ładna i słaba psychicznie (no co zrobić, ani na jedno ani na drugie nie ma się za bardzo wpływu). jak ma funkcjonowac żeby jakoś bez szwanku przeżyć to więzienie?