Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia01

znamie płaskie, czarna plamka..

Polecane posty

Gość sylwia01

Witam wszystkie Panie. We wtorek zobaczyła u siebie na plecach między łopatkami znamię płaskie obok tego znamienia pojawiła sie czarna plamka. Plamka jest równomierna, okrągła. Miedzy tą plamką a znamieniem dzieli jakiś 1 mm odległości. Byłam z tym u lekarza dermatologa który zbadał mnie dermatoskopem po czym powiedziała że na dzień dzisiejszy nic poważnego nie widzi ale musze to usunąć. Znamię mnie nie boli, nie jest zaczerwienione, nie krwawi itp. NIC SIE Z NIM NIE DZIEJE. 2 lata temu moja mama zmarła na raka jelita grubego, widziałam jak to wszystko wyglądało i strasznie sie boje. Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was miała coś podobnego ? Proszę pomóżcie bo już psychicznie wysiadam.. :(

nie nakręcaj się :) znamię nie musi od razu oznaczać raka, zazwyczaj to włókniaki.. Ja mam wiele znamion na plecach, wcześniej dermatolodzy odradzali ich usuwanie, gdy nic się z nimi nie dzieje, jednak ciągle przybywa mi nowych :( i jak byłam w szpitalu dermatologicznym (ostre azs) pani dr powiedziała, że wszystko nadaje się do usunięcia bez problemu, bo to włókniaki. Wiadomo biopsję robić będą, bo muszą, ale ja nie jestem nastawiona że to coś niedobrego. Autorko, spokojnie :) dostałaś skierowanie na usunięcie ??

Gość sylwia01
byłam prywatnie w klinice w Poznaniu na badaniu, Pani zapisała mnie do usunięcia na 16 kwietnia ( trochę długo mam czekać no drogo bo aż 470zł za znamię plus 45 zł za badanie). Naczytałam sie wiele o tym że jeżeli wystąpi u kogoś czerniak to bardzo szybko daje przerzuty... po prostu jestem załamana . . . :(

Gość dobrze prawisz
przestań panikować, tylko usuń i juz. ja w grudniu usuwałam pieprzyka który mi się nie podobał ( z brzucha). dermatolożka powiedziała, ze NA RAZIE nie mam się czym przejmować, ale mam sie co jakiś czas pokazywać- ale skierowania na wycięcie głupia pipa nie dała:O a na co czekać? a się coś porobi? nie odpuściłam, poszłam do lekarza rodzinnego, mam bardzo fajną Panią doktor, która bez łaski dała mi skierowanie i git

Gość sylwia01
a wie może któraś z Was jakie symptomy mogą wskazywać na czerniaka, jakie cechy przyjmuje wtedy znamię ?

Gość sylwia01
CZY POJAWIENIE SIE CZARNEJ PLAMKI MAŁEJ REGULARNIE ROZŁOŻONEJ MOŻE ŚWIADCZYĆ O CZERNIAKU? BEZ JAKIEKOLWIEK ZACZERWIENIENIA

Gość sylwia01
CZARNEJ PLAMKI OKOŁO 1-2MM OD INNEGO ZNAMIENIA

Gość dobrze prawisz
czerwona obwódka wokól znamienia, swędzenie, pieczenie, krwawienie, podchodzenie ropą. to na pewno nie czerniak, spokojnie. po prostu idź wytnij i tyle

Gość sylwia01
DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ. NIE POŁOŻĘ SIE PO PROSTU JESTEM ZAŁAMANA OSTATNIE CZASY A GDY SŁYSZE RAK OD RAZU ŹLE MI SIE ROBI... MAMA ZMARŁA NA RAKA JELITA GRUBEGO A TATA WALCZY Z PROSTATĄ OBECNIE WIEC ZROZUMCIE

Gość sylwia01
DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ. NIE POŁOŻĘ SIE PO PROSTU JESTEM ZAŁAMANA OSTATNIE CZASY A GDY SŁYSZE RAK OD RAZU ŹLE MI SIE ROBI... MAMA ZMARŁA NA RAKA JELITA GRUBEGO A TATA WALCZY Z PROSTATĄ OBECNIE WIEC ZROZUMCIE

Gość sylwia01