Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onk3

chore prawo wyrok i dozór elektroniczny

Polecane posty

nie mieści mi sie w głowie moj znajomy dostał neiw iem dokłądnie raz mówił że dwa miesiace raz ze cztery miesiacy kary posiedział w wiezeiniu tylko miesiac bo żona latała i pisała aby dostał dozór elektroniczny i dostał owszem

ponoć chodzi do pracy teraz co dziennie tylko musi sie zgłąszac nei wiem chyba na policji czy gdzies, w niedziele ma dwie godziny wyjscia a tak siedzi aw domu zajada dobroci popija piwem i to ma byc kara. Jestem w lekkim sozku jeżeli ktos za cos otrzymał kare to powinien niestety odsiedziec mzoe by sie czegos nauczyła atak to co mu za róznica czy ma wyrok czy nie żyje tak samo jak do tej pory nic nie odczuwa tej kary

A ja to popieram. Po co mamy płacić za jego utrzymanie w więzieniu, które kosztuje ok. 2000 zł. Gdy siedzi w więzieniu jest darmozjadem, a tak przynajmniej podatki płaci. Skoro sąd zgodził się na dozór elektroniczny to chyba jego czyn nie był na tyle poważny aby siedział w więzieniu.

aksamitka moze i nie był poważny ale jak dostał wyrok powinien odsiedziec zeby poczuć akre ja wiem ze darmozjad itd i ze utrzymanie wieznia kosztuje to w takim razie powinni mu przyłozyc akre pienieżna anie odsiadke . Jesli juz ma tą odsiadke niech odsiedzi i tyle albo niech wwiezieniu cos odpracuje a tak żyje jak król w domu żona obiadki ciasta i piwo serwuje a on siedzi przed tv i to ma byc kara

W więzieniu odpracuje? W miejscu, gdzie praca jest przywilejem, nagrodą? Nawet gdyby tam pracował to jego wypłata byłaby przelewana an jego konto. Co innego, gdyby sąd zasądził mu karę pieniężną.

Gość juras2k
co do tego piwka to bym sie nie zgodzil...

Gość gość
onk ale z ciebie łep w zk by cie z******i

Gość jadzaB
Tutaj http://adwokat-podgorski.pl są ciekawe artykuł dotyczące prawa karnego. Między innymi można sobie poczytać na temat dozoru elektronicznego. Koniecznie sobie tam zajrzyjcie i poczytajcie.