Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii

Ile czasu zajmuje wam wyjscie z domu z dzuieckiem?

Polecane posty

Gość mmmmmammaa weronkkiiii

przygotowaniem siebie, czyli ubranier , umalowanie i ubranie dziecka.

Ja to robię na raty, ale jakby zsumować to tak: JA: prysznic, ubranie - 20 min. Makijaż - 15 min. Dziecko: Zmiana pieluchy z umyciem, ubranie - 10 min. Potem jest śniadanie i zabawa. A założenie kombinezonu, bucików, wrzucenie na siebie wiatrówki i adidasów to kwestia 15 minut. otem tylko zapinam małą w wózku, biorę do kieszeni klucze, komórkę, do drugiej butelkę z piciem dla małej i wyjazd. W sumie niecała godzina.

jesli wiem co ubrać i mi i małemu to ok 15 --20 minut ;) W tym herbatka na drogę , pakowanie pieluch itp

Zalezy jak bardzo sie spiesze :D prysznic, ulozenie wlosow, makijaz - 20-30-40 min w zaleznosci :) ubrac syna 3-5 min, sok do torebki I wychodzimy. Maly na 4 lata. Jak byl niemowlakiem to pakowalam pieluchy, mleko, ubranka na zmiane itd. Przebrac malego. Dochodzilo wiec 10-20 min

Gość Loara25
bo kobieta ktora ma dziecko tez moze dbac o siebie,ladnie wygladac i ladnie pachnac idac na spacer z dzieckiem. uhjhbssss-widac ty lubisz miec tluste wlosy i wygladac jak mop jak idziesz na spacer z dzieckiem o ile masz w ogole dzieci i meza:D:D

Gość Exetta
ok. 20 min. Zawsze mam przygotowane rzeczy; robię to poprzedniego dnia, rano tylko korekta.

Gość khynmnhbvtgh..................
Tu jest pytanie o wyjście z domu a nie poranną toaletę. Ja tam nie biorę prysznica przed samym wyjściem bo jest duże ryzyko owiania chyba że latem. A na spacer chodzę najwcześniej koło 11,00 no ale może niektórzy chodzą do południa nieumyte w piżamie :O

Buahaha tak, do poludnia tak chodze. Maly jest juz w przedszkolu, ja w pracy, ale wychodze w poludnie, jade do domu , prysznic i wracam do pracy :) Jak tak doslownie bierzesz to pytanie to wyjscie zajmuje nam jakies 20 sekund bo tyle nam potrzeba zeby otworzyc I zamknac drzwi. Tyle ze autorka w poscie wyraznie napisala ze z szykowaniem siebie :) Proponuje wypij sobie melise, moze przestaniesz sie na ludzi na forum rzucac ;)

Gość ertjkioiikj...................
a gdzie jest napisane że do przedszkola, żłobka i że rano?

A gdzie jest napisane ze nie? Wyjscie z dzieckiem z domu. Rano wychodze z dzieckiem z domu I wyszykowanie sie zajmuje nam tyle co napisalam. To mozna by sie przyczepic ze jak ktos o 11 wychodzi na spacer to czemu makijaz jako przygotowanie sie do spaceru a nie rano po porannej toalecie. Nie pisze juz nic bo zamiast sie w temacie wypowiadac to niektore osoby wola szukac do czego mozna by sie przyczepic. Milej soboty

Nakarmienie dziecka,wysadzenie po jedzeniu,ubranie go,zapięcie w wózku,wystawienie na ogródek,u siebie kurtka na grzbiet,buty,telefon-do 40 minut.Wolę z reguły wychodzić jak mały jest pojedzony, żeby mu się nagle nie przypomniało że jest śmiertelnie głodny i w tej chwili musi coś zjeść.

Wyjście na szybko np spacer 30 minut Wyjście z pełną galą około 2 do 3 godzin i jestem po tym tak wykończona ze najchętniej zdrzemnęłabym się i nigdzie nie szła.

Gość mama babelkow
ja i blizniaki jakies 20 minut jesli idziemy na spacer jesli na dluzej to ok 40 minut bo musze spakowac torbe.

Gość Belle83
chwile. wychodze w tym czym jestem, tylko plaszcz zakladam, botki i cos na szyje. jak nie chce mi sie ukladac wlosow to spinam w gumke i zakladam baseballowke. nie robie majijazu tylko klade puder i ochronke na usta, w koncu to tylko spacer a nie pokazowa. dziecku tylko przecieram chustka buzie i rece, klade krem jak jest brzydka pogoda, zmieniam pieluche, zakladam kurtke, kaptur i buty na to w czym jest w domu. nie ma ubran wyjsciowych i po domu, tylko uniwersalne. wkladam dziecko do wozka, nie biore zadnego jedzenia ani picia, biore klucze, torbe zostawiam bo mi nie potrzebna, komorke tez zostawiam, bo smartfony sa za duze do kieszeni i niewygodne, biore 2 chustki chigieniczne i ide. to tyle. 10 minut maks mi to zabiera.

Gość Belle83
higieniczne * samo h

Gość hrh
Od obudzenia dziecka i mnie? Godzina to jest minimum. Najgorsze są te upierdliwe, drobne czynności jak umycie zębów dziecku, nalanie wody do niekapka, i kręcenie się przy podobnych.

Ja wstaję o 6.10- toaleta, makijaż ubranie (nie jadam w domu śniadań), robię kakao dla syna. o 6.30 budzę dzieci. Starszy ubiera się sam, młodszą ja- o 6.45 wychodzimy z domu, przedszkole 100m od nas, zostawiam dzieciaki i na 7 jestem w pracy-300m od przedszkola:) Teraz już jest "luz" bo nie trzeba dzieciaków tak grubo ubierać a w przedszkolu rozbierać. jak były te mrozy to trochę nam się wszytsko opóźniało.

hmm:) z domu zazwyczaj wychdze po pierwszej drzemce malucha czyli kolo 12. spac idzie 10-10.30 wiec przez ten czas kiedy on spi(w ubraniu do wyjscia i juz po obiedzie)ja sie robie na bostwo i sprzatam caly dom,gotuje obiad w miedzyczasie,bo z samego rana to tak do 9 jeszcze w pizamie:D a samo wyjscie to tylko zajmuje tyle co wziac banana i wode malemu i zarzucenie jakiejs bluzy i butow-maks 10 minut:)

Gość bertrunia
Ja zawsze szykuję się rano jak wstanę,a wychodzimy różnie. Ale zakładając,że wychodzimy od razu,to koło godziny. Ja szybki prysznic 15 minut, make up -5minut, sniadanie dziecka, ubranie go, moja kawa-15minut, mycie zębów i ubranie - 10minut. czyli jakieś 45 minut.

Gość Ja z rana
jak już wstaję to lece do kuchni i szykuję mleko i picie dla mojej pociechy a potem tata się nią zajmuje a ja biorę prysznic i robię makijaż , potem ja zajmuję się resztą śniadania i karmieniem i wielkie czekanie na kupkę :D...bo bez tego mamy murowany klocek na mieście i powrót do domu (nie lubię przydrożnych miejsc gdzie mogłabym przewinąć a poza tym moje dziecko ma już 14 miesięcy więc to nie nimowlaczek;) ) i jak wszystko przebiegnie z planem to przwijam i myję małą , potem myję ząbki i ubieram , potem pakuję ją do wózka a ja to już tylko buty , torebka, komórka i żakiet a w wózku już przygotowane picie i ciasteczka i można ruszać. Na samo ubranie się i przygotowanie dziecka potrzebuję ok 30 minut ale zanim się tego dokona przed porannym spacerkiem to dłużej ,oj dłużej.

Gość bertrunia
He he hi :D przeczytałam swój wpis i się uśmiałam :p wstajemy koło godziny przed wyjściem miało być. A szykujemy się jakieś 45minut,ale zawsze biorę margines bledu,że dziecko będzie marudzić i wtedy szykowanie idzie wolniej ;)

zależy właśnie gdzie. jak na podwórko po śniadaniu to 3 minuty, jak zachodzi potrzeba pełnego umundurowania to jakąś godzine. wiosenna mamo wiem o czym mówisz mam to szczęście, że czasami wybieram się z trójką, i wyjście na podwórko to jest masakra. jak jedno ubiorę, to ją nagle swędzi, zanim ją podrape mały ściągnie buty, w tym czasie kacper zdąży zalać się czymś, jak już jest przebrany to się panience o siku przypomina, a mały ciągle wrzeszczy bo on nie cierpi czapek.

Gość Belle83
jak jade rano do marketu po zakupy, to biore dziecko w pizamie i tylko zakladam mu kurtke i buty (jak jest zimno to kombinezon), zapinam w fotelik, biore klucze, kluczyki do auta, portfel, torbe wielorazowa na zakupy i jedziemy. zajmuje mi to nie wiecej niz 5 min. jestem praktyczna i nie odprawiam nad dzieckiem ceremonialow jak mam wyjsc z domu. nie biore zadnych spacerowek, wozkow ani nic, tylko wkladam dziecko do wozka marketowego i jazda.

Gość Belle83
anka jak jest od 5 st. na plusie to nie musisz zakladac mu czapki. kaptur starczy

akurat teraz z nimi nie wychodziłam. zajmuje się okazjonalnie dwójką maluchów koleżanki,ostatnio właśnie zimą, więc o tych czasach piszę. ale fakt, teraz będzie łatwiej.