Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamunia2latka

nauka robienia na nocnik?

Polecane posty

Gość Belle83
moje ma skonczony rok i juz go powoli sadzamy. od noworodka jest na wielorazowkach. kupulismy fajny wygodny nocnik Pourty, ktory bardzo latwo oproznic i latwo oplukać

Witam.mój synek był przyzwyczajany do nocnika od 8mies. Czasem coś zrobił.potem miał taki okres że nie chciał usiąść nawet na nocnik.mieliśmy taki zwykły z kaczuszką.no i musieliśmy nakładać pampersy bo ciągle dywan i wszystko wokół było osikane.jakiś czas temu kupiliśmy inny nocnik-krzesełko z wyjmowanym wkładem ze środka i klapą jak w normalnym sedesie w łazience,zaakceptował:) ale nadal zrobił siku tylko czasem. Najczęściej siadał rano a potem cały dzień już nie i lał na podłoge więc zakładaliśmy pampersa.Nie zmuszałam go nie namawiałam,ale już mieliśmy dosyć.synek już skończył 29 czerwca 2lata.postanowiłam ostro sie za to zabrać.w ten poń zasikał mi bardzo dywan i skarżył mi sie że mokro pod nóżkami,no i wytłumaczyłam że jak zrobi do nocnika to nie będzie mokro,nie nakładałam już w ten dzień pampersa, poświęciłam mu calutki dzień na tłumaczeniu że trzeba na nocnik,jak zlał sie na podłoge,że jest już duży i trzeba robić na nocniczek i wołać.Pytałam cierpliwie co kilkanaście minut czy chce siku i siadałam i udawałam przez ten dzień że najpierw ja robie a potem synek.no i w pewnym momencie koło godz 16 siedzę w kuchni a on woła prosze siii! A mi serce zaczęło walić jak szalone.taka radość.najpierw wołał jak już zrobił.wieczorem już wstrzymywał i ładnie sam szedł i już piąty dzień dziś robi ładnie na nocnik, woła jak nie może uporać sie z majtami-prosze siii. Jestem taka dumna.pampersa nakładam na noc ale tłumacze żeby wolał jak zechce,już po kilku dniach jest różnica bo pampers po nocy jest prawie suchy a podczas drzemki w dzień wogule nic nie popuszcza a śpi bez pampersa. Z kopą była blokada ale już wczoraj zrobił i dziś. Czyli że dziecko musi dojrzeć.ono nas rozumie tylko musi nadejść odpowiedni moment aby pokazał że potrafi. Myślałam że u nas będzie koszmar a tu miła niespodzianka,bez problemów zaczął z dnia na dzień robić na nocnik.pozdrawiam i musicie być cierpliwe.