Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MisiaBellla

Paznokcie!

Polecane posty

Gość MisiaBellla

Mam pytanie do dziewczyn które robiły sobie paznokcie żelowe na formie. Chcę zamówić taki oto zestaw: http://allegro.pl/zestaw-lampa-uv-36w-zele-3x15-tipsy-klej-pilnik-i2217011488.html I mam pytanie odnośnie żelu o kolorze różowym. Czy ten żel jest maskujący, czy może prześwituje? Poza tym chciałam się dowiedzieć jak budować paznokcia żelem kamuflującym. Taki zdaje się muszę zakupić, bo ten różowy chyba taki jednak nie jest. Czy jeśli zakupię żel kamuflujący jednofazowy, to mogę używać jedynie jego, czy też mogę zamiennie z żelem bezbarwnym? Np. jakbym chciała uzyć jakich ozdób. I jeszcze ostatnie pytanie. Czy robiąc paznokcia na formie (nie french!) mam rozprowadzić żel po całym paznokciu łącznie z kawałkiem formy i dać pod lampę? Czy może najpierw na samą płytkę paznokcia? Jak to jest z kolejnością, bona filmikach nie mogę tego znaleźć, są jedynie same z frenchami, a te mnie nie interesują.

Gość MisiaBellla
I kolejne pytanie, o ile ktos w ogóle tu zajrzy. Tu jest obrazek jak wyglądają paznokcie po nałożeniu żelu, http://pazurki-posi.blog.onet.pl/Paznokcie-zelowe-na-formie-kro,2,ID349150820,n hmm, wygląda mi to tak, że jak założę formę, to powinnam naddać żelu., bo jeśli tak ma to wyglądać jak na zdjęciu, że po ściągnięciu formy paznokieć może być postrzępiony, to wychodzi na to ,ze musiałabym go mocniej przypiłować niż planowałam i miałabym je krótsze. Czy jednak powinnam nakładać tyle żelu na formę jakie zamierzam mieć długie. Kto mi odpowie???

Gość OkoOko
Spokojnie, nie szalej:) nie znam się na paznokciach żelowych, ale widzę, że wyglądają paskudnie. Zrób naturalnie.

Gość MisiaBellla
To chyba nie widziałaś moich naturalnych :D Podbijam temat. Muszę szaleć, bo chcę uzyskać odpowiedź od kogoś w miarę kompetentnego.

Gość MisiaBellla
Jaki palec??? Uparcie podbijam temat!

Gość MisiaBellla
podbijam! Moze w końcu trafię na jakąś stylistkę, która zna się na robocie.

Gość loskiku
A Ty nie reklamujesz czasem swoich produktów z allegro? Po co jakis czas wrzucasz zestaw z prosba o komentarze...

Gość Yagienka
Podniosę Ci temat, bo kiedyś też zadałam pytanie odnośnie tipsów, a odezwaly się same wulgarne dziewuchy, ktore kazały iść na kurs. Tylko nie każdego na to stać.

Gość loskiku
jeju jakie dylematy...Kobieto idealnie proste nie bedę, ale jak dokładnie nałozysz to nie musza być aż tak postrzępione...Ale trochę musisz spiłować. Nie musisz chyba miec co do milimetra takich długich jak sobie na poczatku założysz;) Generalnie dla niewprawionej osoby to ciężka praca, trzeba nałozyć odpowiednią warstwę, żeby przy odklejaniu formy jej nie oderwać...Ogolnie jest dużo "zabawy"

Gość loskiku
Tak to juz jest ....jak zapytasz o tipsy to leci lawina obelg, że bez kursu zrobisz sobie śmiertleną ;) krzywdę. Jak nosiłam tipsy 2.5 roku , przez rok robiłam sobie sama. Teraz od 3 mcy nie mam tipsów i próbuję dojść do porządku z moimi paznokciami :( Ciągle na końcówkach mam żel - nie chciałm go spiłowywac tylko dać paznokciom czas na odrośnięcie. Kiedys kochałm tipsy/żele a teraz za nic bym ich nie nałożyła...Na nowo odkryłam świat bajecznie kolorowych paznokci :) Z koniecznosci (ze wzgledu na ich stan)noszę krótkie pazurki, ale co 2 dni mogę mieć inny kolor :) Nawet założyąłm blog: http://mycolorobsession.blogspot.com/ Ale jakby co to pytajcie o tipsy i żele jak bedę wiedział to odpowiem!

Gość MisiaBellla
Aż nie wierzę że ktoś się odezwał. Nie, nie reklamuję niczego, a niby jak miałam zapytać o konkretny żel, jeśli go nie pokażę? Yagienka - też myślę że dziewczyny które robią to zawodowo nie udzielą mi rad, bo uważają się za lepsze. Kursu nie zamierzam robić, bo widziałam jak ładnie wychodzi to samoukom, w końcu chodzi o to, aby trenować jak najwięcej, a 3 dniowy mega drogi kurs, to niby co to ma być. Nie stać mnie poza tym, tzn. mam inne -ważniejsze wydatki. Do tego zamierzam je robić wyłacznie sobie. Aha, tipsy mnie nie interesują, tylko formy. loskiku - nie chodzi mi o idealne, tylko pytałam czy te strzępy będą faktycznie takie 'długie'. Ogólnie mam wprawne ręce, ale wiadomo, jak się coś zaczyna, to zawsze jest trudno. Dzięki za odpowiedź. Wierzę że odezwą się jeszcze dziewczyny które są samoukami i odpowiedzą mi na powyższe pytania z godz. 13:22.

Gość MisiaBellla
Loskiku - to odpisz mi na te pytania z godz. 13 jeśli możesz. Wierzę że teraz masz słabsze paznokcie, ale nie wiesz jakie ja mam :( Łamią się cholernie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za nic nie mogę ich zapuścić, nie chcę mieć długich, chcę mieć średnie, wygodne, ale ładne, równe. No i moja płytka paznokcia jest okropna :( Nie w każdym paznokciu oczywiście. I wiele dałabym za to, żeby mieć normalne paznokcie, może pod żelem mi się wzmocnią? Zależy mi na formie, nie tipsach, bo jak pewnie wiesz, na pofałdowanej płytce paznokcia tips się nie bedzie trzymał.

Gość loskiku
Nie no sorry, moze mi sie wydawało, zreszta nie jestes zaczerniona, może ktos miał podobny nick! Te "kursy" to mnie smieszą...Ile można przyswoić wiedzy w 3 dni...Zresztą to nie taka filozofia, wystarczy znać podstawowe zasady, przede wszystkim: - nie piłuj za mocno - niczego nie odrywaj od paznokcia - tylko delikatnie spiłowuj! Pamiętając o powyższym unikniesz zrobienia sobie krzywdy, najwyżej efekt nie będzie tak ładny jak zamierzałaś... Potem ważne jest trochę talentyu ;) ićwiczenia, ćwiczenia... No to pytaj...

Gość MisiaBellla
Aha, dodam że nie mam żadnej grzybicy, po prostu lekarka mi powiedziała że to sprawa genetyczna i takie mam po prostu pofałdowane. To by się zgadzało, bo moja siostra też takie ma :(

Gość MisiaBellla
Fajny masz blog. No ale widzisz, Ty masz swoje paznokcie ładne, to możesz sobie odpuścić żel, ja sama nie wpadłabym na ten pomysł, gdyby nie moje okropne paznokcie :-O Jak znajdziesz czas, to odpowiedz na te pytania w pierwszym moim poście.

Gość loskiku
1) Sa rózne żele, przeźroczysty np. mleczno - różowy, albo sam różowy ma tylko różówy odcień, ale wszystko pod nim widać, są żele kamyflujące, nieprzezroczyste, ale przy nich bardzo odznacza się odrost 2) Nie uzywam kamuflazu, ale mysle, że nie możesz uzywac tylko jego! Chociazby ze względu na ozdoby 3) Ja formy uzywałm rzadko i raczej na pojedynczego pazurek, i w zasadzie nigdy na sam panokiec, tylko wczesniej miałam już żel lub tipsa...ale ja nakładałm nie na całego tylko najpierw na końcówkę pazura i formę, conajmniej z 2 porzadne warstwy zanim odkleisz formę, a dopiero potem nakładałm na cały paznokiec i budowałm krzywą pamiętajo uzyciu primera na paznokiec przd nałożeniem żelu...niby lepij potem trzyma...

Gość loskiku
Jka fajny to prosze o komentarze i zagladanie...:) W zasadzie tez nie miałm nigdy super gładkich tylko takie podłuzne bruzdy, ale jak są one niewielki to można je spolerować pilnikiem - polerką... dziewczyno mam "ładne " bo pomalowane, a trzym,aja się po 1/3 od góry ciągle jest przykryta żelem....! A może jakaś odżywka?! Ja zamierzam jakąś dobrą przeestować... Wiem jak to jest chcieć mieć długie, fajne paznokcie, kiedyś tez ulwielbiałm tipsy...Teraz szkoda mi paznokci:( A moje dostały w kość - głupia odrywałm co sie dało...kiedys nawet na środku paznokcia na kciuku zrobiła mi się dziura...było tylko mięso:(

Gość loskiku
Muszę zmykać, jak masz pytania to pisz na moim blogu! Tylko pamiętaj: Nie odrywaj! Nie piłuj za mocno!

Gość MisiaBellla
Właśnie też chwilowo muszę uciekać, tylko chciałam wstawić fotę jakie ja mam paznokcie :( http://i44.tinypic.com/9ivfyv.jpg Zaraz poczytam co napisalaś.

Gość MagdalenaJasionowska
Witajcie Kobitki:) jestem samoukiem:) wiedzę zdobywałam na forach internetowych, bo podobnie jak większość dziewczyn nie stać mnie było na kurs. Temat widzę chyba trzeba odświerzyć:) MisiaBellla - ten różowy żel na pewno nie zakryje Ci ladnie paznokci, jak go utwardzisz to stanie się mleczny a nie różowy, niestety:( dlatego tak dobry jest kamuflaż:) ogólnie jest mnóstwo informacji i tak opisać po krótce się nie da, zapraszam was na moją stronę, mam nadzieję że trochę informacji o paznokciach sie dowiecie:) http://magdalenajasionowska.pl ps. rzeczywiście ciężko od niektórych Kobitek zdobyć wiedzę o paznokciach, myslę że moja strona zdradza wiele tajemnic ukrywanych przez inne stylistki:) Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Gość maraszka
Dziewczyny - z jakich kosmetyków korzystacie dla utrzymania ich odpowiedniego wyglądu? Moje są zniszczone po tipsach i nie bardzo mam pomysł na to, co z nimi zrobić. Jakieś propozycje?

Gość MagdalenaJasionowska
Może odżywka z evelline? wiele dziewczyn poleca:)

Gość mintajja
Odżywka od new nails robi swoje. Paznokcie mogą wyglądać o wiele lepiej bez wydawania na nie kokosów. Ciekawostka - ten kosmetyk kosztuje 10 zeta ;-) A w sklepach znajdziecie i takie kilka razy droższe ;-)

Gość karolina jarocka
Tutaj macie całe zestawy ozdób na paznokcie - http://sklep.new-nails.com/category/ozdoby-na-paznokcie- Same sobie nawet nie wyobrażacie co w ten sposób można zdziałać ;-) Ja sama tworzę sobie fajne kompozycje na paznokciach. Z każdej jestem tylko bardziej zadowolona ;-)

Gość glarakas
Zamawiam tam od roku - zazwyczaj z koleżankami, żeby załapać się na darmową wysyłkę. Generalnie produkty mają naprawdę fajne - zarówno pod względem jakości, jak i stylu. A przecież jedno i drugie, ma w tym wypadku duże znaczenie.