Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanahh

Cała prawda o Polakach

Polecane posty

Gość hanahh

Nie mój tekst,ale niestety prawdziwy. olska, jak wiadomo, jest krajem konserwatywnym. Polacy są raczej nieufni wobec innych, często wręcz zawistni. Stosujemy dość ugruntowany kanon savoir-vivre'u, kontakty międzyludzkie przebiegają więc w schematyczny sposób, a odstępstwa od normy często prowadzą do ostracyzmu. Mówimy per "pan", "pani", nie patrzymy sobie w oczy. Nie uśmiechamy się do obcych na ulicy. Wszelka inność jest wyśmiewana i piętnowana. Wszechobecna kultura narzekania karze postrzegać świat jako zły i niewdzięczny. Sztywność, powaga, patos, tak bym to podsumował.

Gość bulbaaa
No i co w związku z tym? :o

wiesz sam mieszkam na zadupiu bez pracy a zeby wyjechac trzeba miec kase ktorej nie ma z braku pracy wielu tutaj mlodych jest w takiej samej sytuacji wiec jak nie narzekac

Gość popiut
nie cała prawda tylko jedno wielkie kłamstwo z jedynie elementami prawdziwymi, wiec nie truj

Gość o tak_nie to co cały
piekny zachód How are you ? How are you ? ...get lost moron

Heh gdyby anglicy mieli takie problemy jak Polacy też by tacy byli. Byłem w anglii w 2005 roku wszyscy byli mili, na drogach zawsze ustępowali. Pojechałem jeszcze raz w tym roku, nie ta anglia, chamstwo na drogach. W barze mają pretensje nie wiadomo do kogo bo stracili prace. Więc jest kasa jest uśmiech nie ma kasy jest chamstwo i tyle

Racja. Polakom trudno cieszyć się z życia, gdy chłop stracił pracę, kobita w szpitalu, a dzieciakom trzeba kupić buty na zimę :( do tego zaleganie z opłatami i brak perspektyw na lepsze życie. Niestety wielu ludzi tak zyje w Polsce.