Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Make me wanna live

Jestem głodna!!!!

Polecane posty

Gość Make me wanna live

A jestem na diecie 1000 kcal i nie mogę już nic jeść! :(

to do tej godziny juz wyczerpałas limit?? może błonnik spróbuj i dużo wody:)

Gość qqqqqqqqa
a co zjadlas? moze menu bylo zle dobrane? ja jestem na 800-1000 i jestem pojedzona

Gość Make me wanna live
Jeszcze mi zostało ok. 200 kcal do wykorzystania, ale myślę, że lepiej zostawię je na wieczór, bo wtedy jest najgorzej... Zjadłam płatki z mlekiem, 4 kostki czekolady i pieczywo chrupkie z dżemem niskosłodzonym ... I chce mi się jeść :o

Gość reniiaaaaaa
wg mnie nie ma tu az tyle kalori dobrze policzylas?

Gość qqqqqqqqa
na snaidanie lepiej owsianke z otrab , bardziej syci

Gość qqqqqqqqa
platki maja pewnie cukier , i potem jestes glodna

Gość Make me wanna live
dobrze policzyłam, ale dzisiaj po prostu siedzę w domu i myślę o jedzeniu! :(

ja ostatnio słuchałam w programie panią która własnie mówiła ze jedzenie wszelkiego rodzaju platków , chleba białego ziemniaków podnosi nam szybko cukier i zaras po godzinie spada i jesteśmy głodni tak samo sie tyczy jogurtów a wszystkiemu winna fruktoza , lepiej zjesc całe jabłko niz nawet świeżo wycisnięty sok to dlatego amerykanie ponoć tak tyją bo jedza niby 0% tłuszczu jogurt ale zato czesciej najlepsze jest podobno połaczenie białka warzyw izdrowych tłuszczy na długo syci i wrezultacie człowiek je mniej.

Gość qqqqqqqqa
tak zgadza sie z tym cukrem , a jogurt naturalny i np wkrojony owoc , kiwi , lub starte jablo z cynamonem :) polecam ja tak jem

Gość Make me wanna live
Nawet nie wiedziałam :) Ale ja jestem wprost uzależniona od słodyczy :( A płatki, które jadłam to nestle fitnes, ale one również zawierają cukier... Musiałabym chyba całkiem wyeliminować słodycze z jadłospisu i inne produkty bogate w cukier. Lepiej sobie radzę jak jestem poza domem :o

Gość qqqqqqqqa
no tak z diety powinno sie wyrzucic cukier, biale pieczywo, bialy ryz slodycze itp, a jesc zdrowe produkty wtedy sie chudnie , no i duzo wody i cwiczenia duzo ruchu

Gość qqqqqqqqa
jak jesz przetworzone produkty to zawsze bedziesz potem podjadac i glodna chodzic trzeba jesc jak najwiecej nie przetworzonych produktow

Gość Make me wanna live
No właśnie jem pełnoziarniste pieczywo, płatki, ćwiczę na rowerku, skaczę na skakance i staram się pić dużo wody, ale od słodyczy odpędzić się nie potrafię :(

Gość qqqqqqqqa
ogranicz wegle, na rzecz warzyw bialka . bialko wiecej syci i na kolacje tez jedz bialko

Gość Make me wanna live
No postaram się dotrwać do wieczora ... To był błąd, że tak dużo zjadłam rano :o

Gość qqqqqqqqa
W sytuacji, gdy zmniejszymy ilość dostarczanych kalorii do około 1000, to nasz organizm zostanie zmuszony do uruchomienia rezerw , którymi są właśnie nadmiarowe ilości tkanki tłuszczowej. Ważne jest, aby dostarczać organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. Posiłki należy przyjmować kilka razy dziennie najlepiej 5, o stałych porach, w celu przyspieszenia tempa przemiany materii. Ten program odchudzania umożliwia utratę około 1 kilograma tygodniowo, lecz przy stosowaniu dłuższym niż miesiąc wymaga konsultacji z lekarzem. Rozkład kaloryczności poszczególnych posiłków powinien wyglądać następująco: Śniadanie : 200 kcal Drugie śniadanie: 150kcal Obiad: 350 kcal Podwieczorek: 100 kcal Kolacja : 200kcal Kolację należy spożywać najpóźniej o godzinie 19.00, a także nie powinno się zapominać o wypijaniu dostatecznej ilości niegazowanej wody mineralnej. Warto obniżać kaloryczność dostarczanych posiłków stopniowo wszelkie drastyczne zmiany mogą być źle tolerowane przez nasz organizm. Warto zacząć od eliminacji słodyczy, słodzonych napojów i alkoholu, czerwonego mięsa, żółtego sera, białego pieczywa, wszelkich słonych przekąsek typu chipsy, paluszki czy prażone orzeszki, a także najlepiej zaprzestać używania soli. Nowe menu powinno obfitować w chude mięso i nabiał, warzywa ( które można w zasadzie spożywać bez ograniczeń), natomiast ograniczamy źródła węglowodanów do niewielkich ilości kasz, czy dzikiego ryżu. Najlepszym sposobem przygotowywania posiłków jest gotowanie na parze, gotowanie lub pieczenie bez dodatku tłuszczu.