Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żarłok żarłoczny

czy ktos tu schudł skutecznie?

Polecane posty

Gość Ja scudlam skutecznie tak mysl
Haskiii, ja nie wiem jak mozna pochlonac tyle kcal, w ciagu dnia. chyba bym sie pozygala, mi sie zoladek skurczyl przez diete a nie powiekszyl. Jak to robisz ze nie przytyjesz?

Gość haskiiiiiiiii
schudłam 12 kg w 2 miesiaće- byla to dieta plaz poludniowych, zasad sie trzymałam. jadlam duzo ale tylko okreslone produkty :)

Ja schudłam z 68 kg na 58 kg ;). Po latach nic nie dających diet, głodówek i wymyślnych ćwiczeń po prostu zaczęłam jeść regularnie co 3-4 godziny, wybierałam zdrowsze produkty (ciemny chleb, potrawy gotowane, zero smażonych, panierowanych itd.) Zrezygnowałam z masła, nie piłam słodzonych soków, a ze słodyczy jadłam tylko gorzką czekoladę. Zawsze przed przed wyjściem z domu zjadałam śniadanko i nie jadłam nic po 18. Podziałało. :D Potem moja masa ciała wzrosła, bo miłość do karmelu i czekolady mlecznej niestety zwyciężyła. :D:D Miałam też dość suchych kanapek bez masła, a na chleb żytni patrzeć nie mogłam. ;) Teraz ważę 61 - 62 kg i też jest zajebiście. :classic_cool:

Gość Red. Tintin
Nie ma w tym nic skomplikowanego. Żeby waga poleciała waga przed snem nie może być wyższa niż rano lub wyższa o te 0.1-0.2 max. Ale by tak było musi być porządny trening (nie rowerek jakiś) z wysokim tętnem dostosowanym do wieku i na poziomie "potu" jak to się mawia. Widzę jak dziewczyny ćwiczą na siłowni to żałość ogarnia. Spacerek i pogaduchy. Ciężko pracujących kobiet praktycznie brak.

Gość haskiiiiiiiii
nie cwiczylam tylko bardzo duzo chodzilam szybko

Gość Ja scudlam skutecznie tak mysl
Zeby schudnac to trzeba cwiczyc tak zeby sie spocic, trenin mel B 12 minutowy jest krotki ale mozna sie przy nim spocic i wypocic tluszcz.

Gość haskiiiiiiiii
[po tej diecie tluszcz leci bardzo i ja sie go pozbylam ,nie cwiczac, jedynie takie szybkie marsze sobie robilam mam 172 wzrostu waze 58 kg ( tyle chce) a w pasie mam 60 cm

Gość żarłok żarłoczny
Red. Tintin ciężki trening to chyba jak juz sie troszkę nabędzie kondycji:) w moim przypadku musze uwzglednic małe problemu z serduchem, ale mam nadzieje ze przejsciowe:)

Gość żarłok żarłoczny
jak narazie utwierdzam sie w przekonaniu, ze zmiana stylu jedzenia i ruch dają lepsze skutki niż restrykcyjne diety wykluczające mase rzeczy:)

Ktoś pisał wcześniej, że nie wyobraża sobie że można zjeść 2000 kcal dziennie. Akurat te 2000 kcal (plus minus ;)) to ilość kcal, którą powinna spożywać dorosła kobieta o małej aktywności fizycznej. :D Ja podczas mojej "kuracji odchudzającej" zjadałam od 1500-1800 kcal i waga spadała. Gdybym zjadła mniej niż 1500 kcal to po 2 dniach rzuciłabym się na fryty smażone i wpieprzyłabym ich z kilogram. :D Ważne żeby się nie głodzić kobity. :classic_cool:

Gość Red. Tintin
Dlatego najpierw 30min marszobiegu. Przy drugiej redukcji zaczynałem od godziny cwiczen w tym bieznia 20 min. Pół roku trwała progresja, aż trening trwa obecnie 1h siłowy + 45min bieżni na wysokich obrotach. Poprzeczkę trzeba sobie podnosić, a co do problemów to nie ma co wyszukiwać tylko zacząć ćwiczyć i ewentualnie się badać co jakiś czas. Jeśli mówisz serducho, a nie wiesz jak zareaguje na wysiłek to w tym momencie to zwykła wymówka. Sorry za szczerość, ale w innych tematach panny sobie słodzą, pocieszają i nic dobrego z tego nie wynika.

Gość lajshdg
kazdy organizm reaguje na diety i trzeba dana diete dopasowac do danej osoby

Gość Red. Tintin
Jak się głodzisz zwalnia metabolizm i trudniej się pozbyć kilogramów. Kwestia odpowiedniej zawartości spożywanych białek, tłuszczy i węgli. Nie łączyyć tłuszczy i węgli. Niski indeks produktów i jazda. 2000 spokojnie się uzbiera, a waga i tak poleci. Sęk w tym, że 99% kobiet na tym forum traktuje diety chyba jako hobby lub rozrywkę połączoną z przekazywaniem sobie złych informacji dotyczących odchudzania itp.

Gość Red. Tintin
Z drugiej strony skąd organizm ma brać energię do ćwiczeń skoro ktoś jest na restrykcyjnych dietach lub innych dukanach.

Gość żarłok żarłoczny
Red. Tintin. moje problemy z serduchem są uzasadnione, nie bede sie wynurzac o co chodzi, jako wymówi tego traktowac tez nie chce, chce pomału dochodzic do kondycji:) dzieki bardzo za odpowiedzi:) nie wiedzialam, ze temat tak sie rozwinie:)

Ja schudłam rok temu 13kg i wagę utrzymuję,zwracam uwagę co jem,choc zdarza się ,że poszaleję,,ale nie dużo. Staram się jeśc ok 5 posiłków,nie popijac w trakcie jedzenia i jest ok:)

Ja także skutecznie schudłam i za jakiś czas kończę z dietką 500 kalorii. I nikt niech nie waży się mówić jaka to jest niezdrowa blabla...Bo czuję się świetnie, ciało mam zajebiste, podobnie włoski i paznokcie. Pozdro

Gość buenka
To czy skutecznie schudłaś będzie można stwierdzić za pół roku. W końcu napisałas że kończysz dietę, więc liczba kalorii spożywanych wzrośnie, także efekt jojo czeka.

buenka...jeśli co kilka dni będę sobie dodawać 100 kalorii, potem na 1000 przez miesiąc pobędę, kolejny miesiąc na 1200 a następnie do 1500 dojdę to myślę że tragedii z wagą nie będzie :)