Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

letnia_mgla

Zanik miesiączki

Polecane posty

Witam wszystkie kobiety! Mam problem i czuję, że potrzebuję wsparcia. Bardzo pomogłaby mi świadomość, że ktoś był w podobnej sytuacji i wszystko skończyło się dobrze. Zacznę od początku. Mam 20 lat. Pierwszą miesiączkę dostałam dość późno, bo w wieku 17lat. Mój cykl nigdy nie był regularny. Czasem dostawałam miesiączkę po miesiącu (rzadko), czasem po dwóch, generalnie w cały świat. W przeciągu minionego 1,5roku coś jakby zaczęło się normować, mój cykl trwał 43-46 dni - długo, ale przynajmniej w miarę regularnie. Myślałam, że w końcu będzie normalnie, ale niestety się myliłam. Ostatni okres miałam 19.12 i od tamtej pory jedno wielkie NIC :(...8.03 myślałam, że krwawienie w końcu przyszło, ale niestety okazało się, że to tylko jakieś delikatne plamienie. W poniedziałek idę do ginekologa. To będzie moja pierwsza wizyta, mam nadzieję, że pani dr znajdzie przyczynę, a jeszcze lepiej byłoby gdyby znalazła jakieś rozwiązanie. Jestem załamana, czuję się jak wrak kobiety :/.

Rzadkie miesiączki mogą świadczyć na przykład o zespole policystycznych jajników. Masz jeszcze jakieś inne objawy? Problemy z cerą, owłosieniem, przemianą materii, wypadającymi włosami?

Nic z wymienionych rzeczy. Czasami jedynie czuję się senna mimo prób obudzenia się kawą, poza tym wszystko jest ok.

Gość put me up
Ja mam czasami podobnie. Raz nie mialam okresu przez 5 miesiecy. Mialam wtedy 24 lata. Teraz tez cykle ma bardzo nieregularne. Ale dziecko mam zdrowe i ciaza przebiegala prawidlowo. Jakos nie dyskutowalam o tym nigdy z lekarzem bo troche sie balam prawde mowiac.

Gość put me up
Ale nie zrozum mnie zle, moje zaniki nie mialy nic wspolnego z ciaza.