Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klementynka37

Straż Miejska. Czy mieli prawo?

Polecane posty

Gość klementynka37

Właśnie dostałam mandat za zrobienie ogniska. Jestem wściekła.

Gość Marta 97
Też dostałam w ubiegłym roku, i nawet odwieziono mnie do domu :o

Gość .keiki.
Żeby ktokolwiek mógł ci odpowiedzieć na twoje pytanie - rozwiń temat, opisz okoliczności. Skąd mamy wiedzieć w jakiej sytuacji dostałaś mandat?!

Gość klementynka37
Ale ja je rozpaliłam na swojej posesji

Gość klementynka37
rozpaliłam ognisko na dachu bloku tak jak w serialu dr house bo było mi zimno chcałam zrobic imprezu

Gość klementynka37
Na mojej posesji, przy ognisku jednak tańczyli nago moi znajomi z Zimbabwe drąc sie przy tym w niebogłosy i kopulując grupowo

Gość klementynka37
.keiki. Okoliczności: Wiosna, sprzątałam ogród...podpaliłam jakieś gałązki, liście...

Gość Marta 97
Hahahahahhaha :classic_cool: to tylko mandat, zapłacisz i zapomnisz :)

Gość ona5754554
no to chyba jednak słusznie dostałaś, bo są jakieś przepisy, które zakazują palenia trawy etc :P

Gość klementynka37
Do podszywa : Ja nie imprezuję.Już nie te lata

Gość klementynka37
Ale ja nie paliłam trawy na jakimś rozległym terenie.Zgrabiłam to wszystko na małą kupkę

Straż Miejska powinna być bezwzględnie zdelegalizowana. Banda matołów bez szkoły, pelentająca się jak mendy, tylko po to, aby wlepić człowiekowi mandat z byle powodu. Chodzą dwójkami, aby ich wspólne IQ dorównywało starej babulince sprzedającej na chodniku pietruszkę, a notorycznie nękanej przez niedouczonych i nieświadomych istnienia człowieczeństwa clownów w tych swoich śmiesznych czapeczkach. Co do ogniska. Trzeba było ich nie wpuszczać na posesję. Bez nakazu mogą sobie co najwyżej zwalić konia pod bramką. Pod warunkiem że jeden będzie walił drugiemu, bo dla jednego strażnika to zbyt skomplikowane. No chyba, że paliłaś je w lesie.

Gość .keiki.
Art. 82. 1. Kto nieostrożnie obchodzi się z ogniem lub wykracza przeciwko przepisom dotyczącym zapobiegania i zwalczania pożarów, a w szczególności: .... ... nie zachowuje przepisowej odległości od budynków przy ustawianiu stert i stogów lub nie zachowuje obowiązujących warunków bezpieczeństwa przeciwpożarowego Założę się, że nawet nie wiesz jakie warunki przeciwpożarowe powinnaś była spełnić przed rozpaleniem tego ogniska :D

Gość klementynka37
HMS Petard Paliłam pod domem.Podwórze ogrodzone.

Gość Marta 97
Podpierdolili Cie sąsiedzi? :)

Gość klementynka37
.keiki. Ale to nie była ani sterta ani stóg.Maleńka kupka gałązek i liści.Max 10 cm ognia...

HMS PETARD Zapoznaj się na początek z polskim (chorym) prawem... Żeby dostać mandat nie musi ich wpuszczać. Ty jak dostajesz mandat za złe parkowanie to wpuszczasz ich do samochodu...?

Gość klementynka37
Marta 97 Podpie**olili Cie sąsiedzi? Wprowadziła się niedawno naprzeciw damulka i dzwoni co tydzień... Zaraz grilla rozpalę:-)

Nie ważne, żaden przepis wielkości ogniska nie określa. Określa za to odległość od zabudowań i zabezpieczenie ppoż. Podziękuj naszym ustawodawcom. :)

Hehehhh. Takie mendy trzeba tępic na każdym możliwym kroku. Niepotrzebnie przyjęłaś mandat. Trzeba było iść do sądu i powiedzieć że ognisko owszem paliłaś, ale od jednego z funkcjonariuszy czułaś wyraźną woń alkoholu, więc mandatu nie przyjęłaś.

Gość klementynka37
A najlepsze to,że pół godziny szybciej była Policja i pytała ,czy sąsiadka już usiadła na dupie...śmiałam się,że jakoś dziwnie spokój od dwóch tyg no i masz...

Gość klementynka37
A najlepsze to,że pół godziny szybciej była Policja i pytała ,czy sąsiadka już usiadła na dupie...śmiałam się,że jakoś dziwnie spokój od dwóch tyg no i masz...

I koniecznie dowiedz się kto cię podpierdolił. Weź odwet. Bądź pamiętliwa i nigdy nie wybaczaj. Raz cię podjebała to się rozochoci i zrobi to znowu. . . . Siarczysta Wendetta stanowi fundament "dobrosąsiedzkich stosunków" Świnia jak się w ryj nie kopnie to nie zrozumie.

Gość klementynka37
to nie pierwszy raz. Ale nic nie poradzę na to babsko. A jak to jest z ponownym ukaraniem za to samo? Mogą? Jeśli bym teraz rozpaliła to ognisko większe, fakt babce na złość. Dostanę drugi, czy nie można za to samo dwa razy karać?

Nie pal, bo znowu zadzwoni. Nos ma pewnie wyczulony jak pies. Zemsta ma wiele innych twarzy. Trochę pomyślunku. . . . . Sieknij jej z partyzanta...ale tylko na początku. popraw, dołóż, i definitywnie wykończ.

Gość klementynka37
Sieknij jej z partyzanta...ale tylko na początku. popraw, dołóż, i definitywnie wykończ. Mam się z nią bić? Ale wydaje mi się,że dwa razy nie mogę dostać mandatu za to samo

Jakie tam bić:D??? Konfidenta się nie bije, bo i tak nie zrozumie. Ponadto samo limo pod okiem to stanowczo za mało.

Gość nnnnnnnnnnn
kurwa, mandat za palenie gałązek :O ja pierdolę. Co za chory kraj. Kurwa musimy utrzymywać tych nierobów z mandatów które dają na każdym kroku np. za wyjście z psem do parku lub wyjście z psem wyrzucić śmieci bez smyczy. Lub palenie gałązek w swojej własności. To jest jakiś terroryzm, chory kraj, wyłudzanie pieniędzy na każdym kroku, to są haracze dla mafii. Sądzę, że nie powinnaś przyjąć mandatu. Znajomy nie przyjął kiedy policja zaczajona w krzakach z kamerą wyłpaywała ludzi przechodzących na czerwonym świetle (gdzie jest znikomy ruch, więc większość przechodzi.) Była 1 sprawa w sądzie 10 minutowa gdzie znajomy poprosił o karę nagany zamiast kary pieniężnej, ponieważ mu się to zdarzyło 1 raz, a zagrożenia żadnego nie sprawiał - było w tym czasie 0 ruchu i sąd dał karę upomnienia. Da się? Da. A nie, kurwa wyłudzanie pieniędzy gdzie popadnie.