Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glebokieprzemysleniaporaz2

POTRZEBUJĘ PORADY.. jak dobrze to rozegrać?

Polecane posty

Postaram się napisać w skrócie. Byliśmy znajomymi, zaczęliśmy się spotykać, nie wyszło bardziej z jego winy, choć ja też nie robiłam nic w kierunku, żeby coś z tego wyszło. Kilka miesięcy temu. Nadal mieliśmy relacje koleżeńskie. Później jakoś kontakt się urwał na jakiś czas. Miał inną dziewczynę, potem wyjechał. Po tej przerwie jakieś 3-4 razy proponował mi, żeby znowu zacząć się spotykać jako chłopak-dziewczyna,a nie kolega-koleżanka. Ja odmawiałam, twierdząc, że jak raz coś nie wyszło, to i znowu nie wyjdzie. Pewnego razu.. stało się, znowu się pocałowaliśmy, było bardzo miło. Jednak znowu powiedziałam, że jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby coś z tego wyszło, ale że chcę pogadać na spokojnie kiedy indziej. Wysłałam podziękowania za miły wieczór itp. Oboje stwierdziliśmy, że porozmawiamy przy najbliższej okazji. I... kontakt się urwał. Po prostu się nie odezwał, choc jeszcze tamtego wieczoru, na spacerze mówił, że warto byłoby spróbować! Oczywiście jak to zwykle bywa, wpadłam w szał. Chciałam się spotkać kilka razy,ale nie wychodziło. Pisałam, że chcę zacząć od nowa. Niby powiedział, że ok i.. nic! W końcu dopiełam swego ze spotkaniem, ale.. praktycznie nie pogadaliśmy. Unikał tematu, nic konkretnego się nie dowiedziałam. JEdynie przeprosił za brak kontaktu, dalej zachowywaliśmy się jak koledzy. Nie wierzę, że da się to jeszcze naprawić. Nie wiem, czemu nagle przestał "chcieć", coś się zmieniło. Mimo wszystko, z racji tego, że jesteśmy znajomymi od 6 lat (ale początkowo nie mieliśmy prawie kontaktu), chciałabym to jakoś wyjaśnić. Sęk w tym, że gdy olewałam i nic nie robiłam, to on za mną biegał. Myślałam, że chodzi o to,żebym wykazała inicjatywę, jednak nie.. Wyjaśniać to jeszcze? Jaką obrać taktykę? :)

Gość ale nudzisz
daj sobie na luz, a jak coś ma być to i bez waszych podchodów będzie. :)

ale ja chcę mieć jasną sytuację.. bez czekania kolejnych miesięcy..

Gość perfumeria000110
musisz znaleźć lepszego

Gość Urabura
daj mu zatęsknić za sobą. Wykonałaś krok i teraz jego kolej. Pokazałaś, że Ci na nim zalezy. Więc teraz nie odzywaj się, nie pisz, nie zagadu. Teraz jego kolej. Daj się zdobyć

Gość autorkaja889
Problem w tym, że strasznie mnie to męczy.. Pogodziłabym się z tym, że nic z tego nie będzie GDYBYM TYLKO MIAŁA JASNOŚĆ.. powiedziałam mu wyraźnie,że w razie czego może mi pisać o wszystkim i że nie lubie niepewności.

Gość sillaggg
przeczekaj, dobrze Ci radzę. Na siłe go do niczego nie zmusisz. Daj mu zatęsknić, pozwól sie zdobyć. Może zanim zmądrzeje, zakochasz się z wzajemnością w kimś fajnniejszym, kto straci głowę dla Ciebie. Byłam z facetem 3 lata, rozstaliśmy się dwa dni temu. Wiem, że czasem jest ciężko. Ale szanuj się dziewczyno

Gość autorkaja889
to przykre, bo przy okazji strace przyjaciela.. no ale widocznie tak musialo byc. wolalabym miec jasnosc kim dla siebie jestesmy, albo ustalic po prostu, ze odtad kontakty czysto kolezenskie bez podtekstow tak jak kiedys.

Gość sillaggg
a widujecie się teraz tak jakoś przy okazji? Daleko mieszkacie od siebie?

Gość autorkaja889
mieszkamy bardzo blisko, mamy wielu wspólnych znajomych. będziemy się widywać prędzej czy później. zawsze było ok między nami, nawet jak nie wyszło w nazwijmy to "związku" .. ale ja nie potrafię tak, bez ostatecznego wyjaśnienia, zwłaszcza, że to nie jest pierwszy raz

Gość autorkaja889
w sumie nawet nie tak bardzo zależy mi na tworzeniu związku, jak na wyjaśnieniu tego.. dużo mam za sobą, po prostu chcę wiedzieć choć w minimalnym stopniu dlaczego tak się stało i przejść do porządku dziennego..

Gość urabura
Poczekaj na przypadkowe spotkanie albo zaaranżuj takie, tylko zeby on sie nie domyslił, że coś knujesz. I olej go, zobacz jak sie będzie zachowywał. Może narzucałaś mu się jakoś ostatnio? Jeśli nie to powiedz mu to wszytsko prosto, ciężko Ci coś doradzić. Jak pisałaś do niego to odpisywał??

Gość autorkaja889
myślałam, że osobie której choć trochę na nas zależy, nie można się narzucać.. od razu po "akcji" ( jakies 2 tyg temu ) napisalam mu,ze w sumie chcialabym spróbować .. on ze nie widzi przeszkód.. no i nic.. potem jakies rozmowy , niby ze ciezki czas mial , napisalam ostatnio, odpisal, ale jak kumpel, nie widac jakiegos zainteresowania.. pytam więc co jest :/ mógł mi powiedzieć wprost, że nic z tego..

Gość urabura
A czujesz coś do niego? Moze czas rozglądnąc się za kims innym po prostu?

ale ja nie potrafie tak.. jestem sama juz bardzo dlugo , mam spore wymagania... a jak ktos juz im sprosta to mnie olewa nie wiadomo dlaczego.. mam dość :/ nienawidzę niewyjaśnionych sytuacji.. i chce miec normalny kontakt jak cos..

Gość urabura
a tak z ciekawości to ile masz lat?

23 w maju

Facet co innego mowi a co innego robi jesli to zauwazysz to masz szanse nie wchodzic w "cos" co gdyby mialo byc juz by bylo szkoda zycia na czekanie i jego wyjasnienia daj sobie na luz

Gość autorka115566
a czy dobrym pomysłem jest przy najbliższej okazji postawić sprawę jasno, że jestesmy kolegami i niech tak zostanie? zeby nie bylo niedomówień i kolejnych takich sytuacji, lepiej bym się czuła mając to wyjaśnione

Gość urabura
Poczekaj na jego krok teraz!

Gość upuppupup
up