Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zsmucona mama333

Nieprawidłowe odruchy neurologiczne u noworodka

Polecane posty

Gość Zsmucona mama333

Dwie doby temu urodziłam, dziecko jest w inkubatorze bo miało problemy z oddychaniem. Miałam ciężki poród. Teraz lekarz powiedział mi że dziecko ma zaburzenia neurologiczne, jest przestraszone i jego stan nie poprawił się od porodu. Czy któraś mama miała podobny problem?

Gość Zsmucona mama333
Martwie się o dziecko, czy wyzdrowieje, boję się że grozi mu porażenie mózgowe, jestem na porodówce wszystkie mamy są ze swoimi dziećmi.a my osobno.

Gość Maman Bovy
Spokojnie, poczekaj, aż sytuacja się wyjaśni.

Gość lalalum!
bardzo mocno trzymam za was kciuki! 🌼

Gość też mama czekająca ....
hej, jedyne co mogę Ci napisać to Cię pocieszyć i powiedzieć że trzymam kciuki aby wszystko było ok. poczekaj kilka dni może sytuacja się wyjaśni. A co mówią lekarze, dlaczego tak się stało? Czy było coś nie tak wcześniej??

A nie wpuszczą Cię do niego, żebyś mogła choć za rączkę potrzymać? Nic dziwnego, że Maluch jest wystraszony skoro sam w inkubatorze leży. Może mogłabyś tam chociaż siedzieć i mówic do niego? Trzymam kciuki

Gość Maman Bovy
Powinni Ci pozwolić być z dzieckiem. To najlepsze dla was obojga.

Gość też mama czekająca ....
też myślę ze powinnaś być przy Małym, bo gdzie dziecku będzie lepiej jak nie przy matce

Gość mammaagtry65y
zycze zdrowka maluszkowi, wiem ze latwo sie mowii pisze zebys sie nie matwila, ale na dzien dzisiejszy muisz uzbroic sie w cierpliwosc i byc optymistycznie nastawiona! bedzie wszystko dobrze, staraj sie jesli jest taka mozliwosc byc przy dziecku,chociazby siedziec przy nim i mowic, potrzymac za raczke....(tak jak pisaly dziewczyny wyzej)....trzymam kciuki

Nie pomogę Ci, ale bądź dobrej myśli. Przede wszystkim niech lekarz wyjaśni Ci dokładnie w jakim stanie jest Twoje maleństwo i jakie to może mieć konsekwencje. Może nie jest tak źle. Ja też miałam w szpitalu kłopoty z maleństwem - zaraził się ode mnie paciorkowcem, mimo że na wymazie wcześniej go nie było i nie włączono antybiotykoterapii. Ponieważ wcześniej naczytałam się o konsekwencjach z SEPSĄ łącznie załamała mnie ta wiadomość. Dopiero rozmowa z personelem uspokoiła mnie. Najpierw popłakałam się pielęgniarce w rękaw, a później przyszedł lekarz i wyjaśnił mi wszystko.

No i to co piszą dziewczyny wyżej, jeśli jest wystraszony to kontakt z matka może wiele dać. Jest to jedno z podstawowych praw matki. Maleństwo przeżyło szok podczas porodu, ale matkę zna, jej głos, zapach. Przytulenie czy nawet choćby przytrzymanie za rączkę może je uspokoić.