Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudynkakakakakakak

Co zrobić by galaretka nie wsiąkła w ciasto

Polecane posty

Gość Klaudynkakakakakakak

macie pomysły jakieś/?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łódka bols
no bo galaretki nie wylewa sie na ciasto tylko na mase jakas, chyba :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fafkulec
zamrozić ciasto i posypać mąką :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gjukoiy
zrob moze taka sztywniejsza, tzn. dodaj mniej wody. albo wlej ja tuz przed stezeniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może masz za rzadką i dlatego
wsiąka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość galaretkę daje się na ciasto
wtedy gdy jest na wpół stężała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto powwinno byc chlodne
a galaretka wpól stezala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może masz za rzadką i dlatego
a kładziesz jakieś owoce na ciasto. Bo np. jak kładziesz kiwi to ta galaretka ci nie stężeje do końca na cieście.Kiwi musi być sparzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudynkakakakakakak
Próbowałam z tężejącą galaretka i wylewałam na herbatniki, które poszły do góry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze pilnuję
i wlewam dopiero gdy jest juz prawie stęzała. w ostatnich sekundach prawie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aaa jeśli na ciastka to powinnaś cieniutko wysmarować blaszkę masłem żeby herbatniki były lekko przyklejone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może masz za rzadką i dlatego
bo była jeszcze za rzadka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudynkakakakakakak
dziękuję za wasze pomysły, jesteście super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nononoon
namoczyć herbatniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Klaudynkakakakakakak
napewno wypróbuję wasze metody :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
" Próbowałam z tężejącą galaretka i wylewałam na herbatniki, które poszły do góry. " Autorko ty wiesz co to znaczy zeby galaretka stezala? Wsadz ja do lodowki. Ma byc po prostu jak prawie sztywna galaretka. Nic sie nie boj...ona sie ladnie rozejdzie potem na ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Posmarowac cienka warstwa budyniu smietankowego. I na to na wpol stezala galaretke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja babcia posypuje takim fixem co pieczenia przed wylaniem galaretki taki niebieski dr.oetkara.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×