Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjhfjh

Chce schudnac a mam ochote na makaron

Polecane posty

Gość fjhfjh

Chce zrzucic 4kg, ale dzis wyjatkowo mam ochote na makaron, jak go przyrzadzic i z czym by nie byl tak tuczacy jak zwykle

Gość jestem na urlopie
zjedz makaron razowy, do tego kurczak z warzywamy

Gość fjhfjh
no wlasnie razowy al dente ale razowy i normalny makaron maja tyle samo kalorii przynajmniej tak jest na opakowaniu

Gość jestem na urlopie
ale tu chodzi o indeks glikemiczny IG czyli mniej wiecej chodzi o to, ze jak zjesz razowy to dluzej bedziesz syta i lepeij działa na wyproznianie:D

Gość fjhfjh
aaa :) ok kumam

Gość gorkaska
No właśnie z pesto bazyliowym sobie zrób. Ja bym do tego dodała jeszcze pomidorki koktajlowe i może grillowaną pierś z kurczaka dobrze doprawioną czosnkiem i pieprzem. Jeśli już masz ochotę na coś pomidorowego to pomidory z puszki, do tego czosnek, przyprawy wedle uznania, może być oregano i bazylia, do tego gotowana pierś z kurczaka. Może też być ze szpinakiem, dobrze doprawiony szpinak plus chudy twaróg lub feta, przynajmniej będzie w tym białko.

Gość fjhfjh
właśnie czytam, powinno sie odmierzyć pół szklanki suchego makaronu do przecietnej porcji dla kobiety :( to jest bardzo mało hmm cóż to z czym jeszcze można zjeść, macie jakieś pomysły?

Gość fjhfjh
szpinak i feta brzmi ok :D

Gość gorkaska
Możesz sobie zrobić też tak, jedno małe jajko, pomidorki koktajlowe i ugotowane brokuły lub dowolne warzywa. Jajko rozmącasz, doprawiasz solą i pieprzem, wrzucasz do miseczki z jajkiem pomidory i brokuły, gotujesz makaron, a po odcedzeniu gdy jest jeszcze gorący wlewasz mieszankę i szybko mieszasz.

Gość jestem na urlopie
mozesz tez sobie zrobic spagetti , mieso mielone z indyka, sos na bazie pomidorów z puszki (szukaj tych ktore nie maja cukru), mozesz dodac pieczarki, czosnek, bazylia:) palce lizać!:) jeśli myślisz, że to będzie za mało to może zrób sobie rosół (bez makaranu) lub krem z brokułów