Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarz mnie olewa

jakie badania po poronieniu?lekarz lekcewazy problem.

Polecane posty

Gość lekarz mnie olewa

Staraliśmy się kilka lat o dziecko, poroniłam w 7 tc. Chcę porobić badania przed kolejnymi staraniami by to się nie powtórzyło ale lekarz mówi że nie potrzeba, że potem będziemy się martwić a ja nie chce drugi raz tego przechodzić. jakie badania powinnam zrobić?

Gość lekarz mnie olewa
up up

Ja poroniłam w 14tyg i nie robiłam badań tylko podczas następnej ciąży miałam skierowanie na usg genetyczne i później na połówkowe. Więc nie wiem jakie ty chcesz badania porobić.

Gość xdxd
przede wszystkim hormony + hormony tarczycy, poza tym przeciwciała antyfosfolipidowe no i wiele wiele innych bo nie wiadomo z ktorej strony ten problem... mozna zbadac nasienie na bakterie...

Gość macie tu linka 11111111111111
przede wszystkim zrób wymaz na obecnosc chlamydii, ureoplasmy i mykoplasmy. bakterie te powodują np obumarcie zarodka, jak również są przyczyną niemoznosci zajcia w ciażę. ja tez starałam się pare lat i tez obumarło mi dzieciątko na tym samym etapie. zbadałam wszystko na własną rekę bo po pierwszym (!) poronieniu lekarze nie zlecają badan na fundusz. pół roku po poronieniu zaszłam w ciążę i mam teraz zdrowe piękne dziecko. takze bierz się za badania.