Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shineonmee

Prosze o rade.

Polecane posty

Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze wszysztko u Was dobrze. Chcialam sie Was zapytac, czy to , ze mam szczura i 2 weze moze wplywac na dziecko ? Zwierzeta sa zadbane, szczurkowi sprzatam 1 w tygodniu jest czysty je same warzywa. A weze sa mojego chlopaka czego ja tez bym sie chciala pozbyc. Bardzo sie przywiazalam do tego zwierzecia, przedtem nie widzialam zadnego problemu jednak moj chlopak dostal od swojego ojca wiadomosc '' lepiej wypierdol tego szczura jak chcesz miec zdrowe dziecko'' jego rodzice wiecznie we wszystkim widza problemy i chca ingerowac w nasze zycie, ale czy przypadkiem z tym nie mieli racji ? Czy Wy tez pozbylyscie sie wlasnych puplikow w ciazy ? Prosze o odpowiedz We wtorek zaczynam 12 tydzien. Pozdrawiam, buziaki

Gość zaczynasz powoli odkrywać
tak szczerze to szczur bardziej szkodzi dziecku

tez przeszkadza mi ich zachowanie. Strasznie sie wtracaja i nad wszystkim chca miec kontrole wszystko wiedziec ... Powinnam go oddac :(?

Shineonmee - absolutnie nie oddawaj zwierzątka. Będziesz miała: -zdrowe dziecko, bo dzieci chowające się od małego ze zwierzakami mniej chorują i nie mają żadnych alergii -mądre i wrażliwe dziecko, bo zabawa ze zwierzętami stymuluje rozwój i uczy empatii A wpieprzanie się w wasze życie ukróć stanowczo: dziękujemy za rady, ale zwierzaki zostają. Niestety wielu jest ludzi, którzy uważają, że albo zwierzęta, albo dzieci.

dziekuje Ci kochana !!! Ja jestem tak przywiazana do tego szczurka ... Jak stracilam prace to moj chlopak mi go kupil zebym nie siedziala sama i codziennie z nim siedze :( Juz ostatnio powiedzialam jego matce, zeby nie wypytywala mnie o sprawy finansowe i tym podobne bo chce zeby to bylo miedzy nami... Bardzo trudni ludzie... Bardzo Cie dziekuje !

takie "uodparnianie na siłę"

Naprawdę nic się nie martw, "teściom" odpowiadaj miło, z uśmiechem, ale stanowczo. A szczurka ode mnie ucałuj, uwielbiam zwierzaki :) Ja miałam to samo, mam kilka dużych psów i niemowlę, teściowa do dziś mi dupę truje, że mam psy wyrzucić na ulicę, zagryzą mi dziecko, psy to same bakterie, bla bla bla :O A córka nigdy nie chorowała, psy ją uwielbiają i widzę, jak fajnie wpływają na jej rozwój, dają się godzinami głaskać, szarpać za obroże... :) Wszystkiego najlepszego dla dzidziusia w brzuszku :*

to może w czasie jakiś epidemii wystawiacie dzieci na działanie bezpośrednie? nie sądzę.. wystarczy poczytać kafe jak zaczynacie panikować kiedy jakaś mama pyta czy dziecko do przedszkola wysłać

myslalam, ze to szkodzi maluszkowi a przeciez nie bede wybierala zwierze lub dziecko :( alle jak juz teraz wiem , ze to mu nie szkodzi !

dziekuje Wam slicznie dziewczyny ! Ja jestem tak zakochana w tym zwierzaczku ! tez uwielbiam zwierzeta i bym nigdy go nie skrzywdzila ! Nie radze sobie zbytnio z jego rodzicami ale jak przeczytalam ten test, ktory jego ojciec do niego napisal to po prostu wybuchnelam i powiedzialam mu ze jesli on im nie powie , ze maja ograniczyc swoje wnikanie w nasze zycie to ja to zrobie. Az w koncu grzecznie napisalam tej Pani, zeby nie pogniewala sie ale nie mozemy im o wszystkim mowic. Zobaczymy jak to bedzie ... ; ( Najwazniejsze,ze on tu teraz zostaje

Gość jeden węż, dwa wąże
poszukaj może info w necie o chorobach roznaszonych przez te zwierzaki i sprawdż czy nie są nosicielami bo w ciązy to wiesz, na zimne się dmucha

dokladnie wiem szukalam i pisali , ze ciaza to nie powod zeby zegnac sie ze swoimi pupilkami ... ja bardzo dbam o te zwierzeta. jak tylko dotykam szczurka to myje rece jak lezy na mnie to nawet ide sie umyc zeby nie miec zarazkow. alle w ciazy nigdy nic nie wiadomo :(

Zbytnia sterylność bardziej zaszkodzi twojemu dziecku niż to małe zwierzątko, które posiadasz. Nie daj się zwariować, bo już widzę, że szalejesz ;) Ja w ciąży spałam z psami w łóżko, całowałam je po pyskach, a teraz moje dziecko jest co chwilę lizane przez któregoś psiaka. Naprawdę, ludzie mają więcej bakterii niż zwierzęta, bawiąc się futerkiem szczurka robisz dokładnie to samo, co całując własną matkę w usta = czyli nic złego.

Gość obrzydlistwo
nie zasnęłabym w takim domu ze szczurem i wężem