Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleatia

Kobieta w ciąży - na co można liczyć?

Polecane posty

Gość Aleatia

Witam, Za dwa tygodnie mam termin porodu, zastanawiam się nad załatwieniem becikowego i innych zasiłków na jakie mogę liczyć. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać więc proszę o jakieś wskazówki. Sprawa wygląda tak, ja jestem osobą bezrobotną, zarejestrowaną w UP, mój facet pracuje na umowę o dzieło(nie mamy ślubu), mieszkamy z moimi rodzicami, oboje są na rencie, tata I grupa, mama II grupa. Mieszkamy w Bydgoszczy, czytałam że można tu się starać o jakieś potrójne becikowe, czy oprócz podstawowego becikowego mogę starać się o jeszcze jakieś pieniądze? Pozdrawiam:)

Gość 12tydzcizy mam
masz szanse na 2 becikowe czyli razem 2 tyd zl.. facet jak malo zarabia to jakis tam maly zasilek ok 100zl moze dostaniesz.. powiem co nie ciekawie masz? dlaczego zdecydowalas sie na ciaze nie majac ztrudnienia?

oprócz becikowego mozesz starać się o tzw drugie becikowe czyli dodatkowy 1000zł :) musisz tylko uzyskać zasiłek rodzinny aby sie o nie ubiegać.:) Tak słyszałam przynajmniej .

Gość Aleatia
Nie chodzi o to że mam nieciekawie, nie brakuje nam pieniędzy, ale chce wykorzystać wszystkie opcje, jakie są możliwe w tym państwie, trzeba od nich brać co się da, bo za chwilę wszystko pozabierają. Stąd moje pytanie "Na co mogę liczyć":)

Gość Aleatia
No właśnie a z tym zasiłkiem rodzinnym, czy będą brali pod uwagę dochody moich rodziców jeśli razem mieszkamy?

Gość dochody rodzicow hahaha
trzeba bylo sie nie decydowac jak nie macie kasy wlasnei widac tylko ciagnac od panstwa a samemu sie nie ruszylo dupskaaaa:O

Gość jonnysss
matko swieta!! i w takiej sytuacji zdecydowalas sie na dziecko? jak wy sobie dacie rade? no rece opadaja normalnie:O