Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama młoda duchem i ciałem:)

co potrafią wasze 4 miesięczne dzieci

Polecane posty

mamy co potrafią bądź potrafiły wasze maluszki w wieku 4 miesięcy? co już wtedy robiły, czego się uczyły. mój synek ma właśnie 4 m-ce i zastanawiam się jak to jest u innych:)

Gość GreenGuiraffe
Moj ma 3,5mies: -Bardzo dobrze trzyma glowke w kazdej sytuacji -Przewraca sie z brzuszka na plecki -Chwyta wszystko co popadnie,probuje (z roznym rezultatem) przekladac przedmioty z raczki do raczki -Kilka razy podczas zabawy zasmial sie glosno -duzo 'rozmawia' -zasypia sam w swoim lozeczku (w swoim pokoju)..Klade go tam,caluje,przykrywam kocykiem i zostawiam (wraz z wlaczonym monitorem)..Nigdy nie zasypia od razu,zawsze sie troche pokreci i 'pogada' sam do siebie..potem usypia Nie potrafi niestety przekrecic sie z pleckow na brzuszek jeszcze. Budzi sie 1 raz w nocy na karmienie.Klade go o 20,kolo 4 nad ranem budzi sie na butle..

Gość kkkojoikk
znowu te tematy i przechwalanie co potrafia dzieci no moj juz staje siada i je sam

Gość sisiiii.....
A moj 4 miesieczniak mowi mama i tata.

To bardzo dużo potrafi. ale najbardziej to ci zazdroszczę że sam zasypia. poza tym zasypianiem to mój też to wszystko potrafi. kkkojoikk wcale nie chodzi mi o przechwalanie się. po prostu chcę wiedzieć co potrafią inne dzieciaczki w tym wieku.

Gość hiljil
to sobie zobacz na you tube

widzę że tu już w ogóle nie można normalnie porozmawiać bo zaraz znajdą się takie które wszystko krytykują i się wtrącają mimo że nie mają nic do powiedzenia w danym temacie.

Gość mmmmmmooooj
- spi -je -robi kupe -sika -beka -ślini sie -ulewa -gaworzy -śmieje sie -ryczy

Gość lolcia7855555
mój mały ma 4ms 2 dni -główke trzyma sztywno -obraca sie z plecków na brzuszek -bawi sie grzechotkami i przekłada z raczi do raczki -lezac na brzuszku prostujr raczki w łokciach i podkurcza nogi -budzi sie w nocy tylko raz -ładnie je z łyzeczki -gaworzy bardzo duzo i głosno :)

Gość Miraculum5
Moja dziś kończy równo 4 miesiące. Umie: - przewrócić się z plecków na brzuszek - trzymać i potrząsać grzechotką - czasem przełoży z rączki do rączki - rzuca wszystkim o ziemię (ponoć to charakterystyczne dla tego okresu) - "gada" często jak katarynka - raz tylko zaśmiała się w głos - na brzuszku potrafi zaprzeć się na dłoniach i unieść cały tułów niemal - trzyma sztywno głowę, czasem jej do przodu poleci, jak straci orientację :P - ładnie się podciąga z plecków do siadu jak jej się da palec - czasem sama tak wyciąga główkę jakby chciała usiąść - położona na brzuszku na podłodze powoli podejmuje próby pełzania.

Gość Miraculum5
Aa a w nocy je koło 21-23 ost raz i potem koło 3. Niestety do 8-9 rano melduje się co 2h, a potem co 3... Zastanawiam się czy czas na rozszerzenie. Jest na piersi.

Gość Tantrum
Podnosi się do siadu, gaworzy sylabami.

dziękuję że jednak znalazły się osoby które normalnie wypowiedziały się w tym temacie. bez zbędnych komentarzy i czepiania się.