Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22latka-reumatyzm?

reumatyzm

Polecane posty

Gość 22latka-reumatyzm?

czy w wieku 22 lat mozna miec reumatyzm? Dwa lata temu mialam badania krwi ktore wykrylo antygen ktory jest odpowiedzialny za reumatyzm,czasem stawy lokciowe mnie bolaly ale po chwili ustepowalo,natomiast dzis przez cala noc i do teraz jest straszny bol co robic? Jakies leki?lekarz?

Gość ZWYKŁA NACIĄGACZKA
Sama nic tu nie poradzisz. Niezbędna jest wizyta u lekarza, który skieruje Cię na badania krwi i potem-wedle potrzeby-dalej, do specjalisty. Ten tzw. reumatyzm to nie to samo, co dotyka starszych ludzi i jest związane ze zwyrodnieniem stawów, ale coś zupełnie innego. To reumatoidalne zapalenie stawów-choroba ludzi młodych(zwłaszcza kobiet) i polega na wytwarzaniu przez organizm chorego przeciwciał, które atakują własne tkanki(w tym przypadku:własne stawy). Kiedyś nazywano tę chorobę gośćcem postępowym. Konieczne jest leczenie, choć całkiem tego nie da się wyleczyć. Można powstrzymywać, by choroba nie postępowała. Wiem coś o tym, bo mam baaardzo podobne schorzenie...:O

Gość mozesz mieć
reumatoidalne zapalenie stawów. Konieczne badania krwi: morfologia z rozmazem, ob, crp, aso, rf, czynnik reumatoidalny. Warto też zbadać mocznik z krwi. A może masz dnę moczanową. Poczytaj o tych schorzeniach. Takie bóle reumatyczne mogą też być na tle nerwowym lub pasożytniczym. Musisz wybrać się do reumatologa, może neurologa. Takie bóle mogą też być powodem zastoju krwi w żyłach.

Gość nawet dzieci maja reumatyzm
idz do ogolnego, niech ci zleci odpowiednie badania

Gość vengee
szukaj faceta

Gość 22latka-reumatyzm?
bylam u ogolnego,zlecil badania krwi,dzis je zrobilam jutro beda wyniki i od razu ide z nimi znow do ogolnego eh boje sie.

Gość 22latka-reumatyzm?
z ta dna moczanowa tez moglo by pasowac,bardzo duzo miesa jadlam przez dlugi czas,dla mnie bezmiesny obiad to nie obiad,dziwne ze gdy zaczelam ograniczac spozywanie miesa to po prawie dwuch tygodniach zaczely bolec te stawy. Na dodatek doszly nadgarstki i palce eh...ciekawe co powie lekarz

Gość ZWYKŁA NACIĄGACZKA
Trzymam kciuki:) Napisz jutro jak wyniki badań...

Gość Jm.tw
Mam rzs od 10 lat aktualnie mam 25 lat -pytaj o co chcesz

Gość 22latka-reumatyzm?
czynnik reumapoidalny lekko podwyzszony,dostalam tabletki-majami. Jak bol nie ustapi po swietach mam sie zglosic do lekarza.

Gość pofpnfo2
ob i crp?? jesli nie zlecil zrob prywatnie ale rano na czco

Gość 22latka-reumatyzm?
Ob i crp tez,jest ok

Gość pytajacaaaaaa
zbadaj anty ccp -reumatolog da ci skierowanie

Gość carpee_08
Tez się zgadzam, że niezbędna będzie wizyta u lekarza i może wykonanie jakiś podstawowych badań. może jeszcze jakieś olejki od masażu?;)

Gość mabb

Na reumatyzm tylko tlenoterapia, bo nic tak dobrze nie działa i nie wymaga praktycznie rehabilitacji później. Jeszcze powiem, że leżenie w komorze hiperbarycznej pozwala się odprężyć. Praktycznie sesja antydepresyjna, czyli 2 w 1. Odzywałam się do oxyTerapia w Krakowie i mi wszystko wyjaśnili, łącznie z przygotowaniem do sesji testowej. Fajnie, bo pierwsze spotkanie jest znacznie taniej niż standardowe.