Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naogu

nie przeraza was istnienie boga?

Polecane posty

Gość zawiedziony1410
„bądźcie i wy doskonali jak doskonały jest Ojciec Wasz Niebieski

a może oddawanie czci Bogu nie ma na celu "karmienia totalitaryzmu" tylko nawiązanie z nim więzi? sisi91 -> tego normalnego bo głupotą jest uważać że go nie ma ;]

Gość sisi91
mowa o mnie , rozumiem ? :)

(46) Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? (47) I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? (48) Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski. Ew . Mat 5 , 46 nie odnosi sie ten werset do doskonałośc nas jako ludzi ale naszej doskonalości w naśladownictwie w milości Jezusa .

Gość tefsfsfgsdds
Nie istnieje takie cos jak Bóg,nie ma tego.To jest czysty wymysl ludzkosci ktora poglebia sie w stan schozofreni i najokrutniejsze czyny byly zawsze w imie boze.Kosciol popiera zlo,przemoc, agresje ,a tym swiadczą cytaty w pisme swi nawowoujące do przemocy i mordu

a może oddawanie czci Bogu nie ma na celu "karmienia totalitaryzmu" tylko nawiązanie z nim więzi? dobrze powiedziane i jak nabardziej sie z tym zgadzam :)

Gość przeraża, ale tylko wtedy
"Jakiego znowu boga ?" tego jedynego, z tym, że każdy ma prawo wyobrażać go sobie na swój sposób

cytaty nawołujące do przemocy i mordu znasz - ale tych nawołujących do milości , ofiarności , poświęcenia , przebaczenia - już nie doczytałaś ?

Gość Dorisdddey
Mnie przerażałoby to gdyby go nie było i to wszystko nie miałoby sensu.

Gość sisi91
Miałąm na myśli, czy mowa o mnie jako o bogu :D Jeśli tak nie bójcie , jak mnie nie wkurwicie będę miła :D

Gość tefsfsfgsdds
jesli ktos komus zadaje bol, w imie boze to nie ma mowy o milosci, a przebaczenie poprzez karanie przemoca agresją nie przekonuje mnie.Ofiarnosc wlasnie rowneiz byla skladana w imie Boze prze okruutne czyny

sisi91 -> a widzisz człowiek został stworzony na wzór Boga więc może jesteś jego cząstką/podobna do niego/kimś takim jak on?

po co sobie cokolwiek wyobrażąć skoro Biblia jest pełna opisów Bożego dizałania ?"

esli ktos komus zadaje bol, w imie boze to nie ma mowy o milosci, a przebaczenie poprzez karanie przemoca agresją nie przekonuje mnie.Ofiarnosc wlasnie rowneiz byla skladana w imie Boze prze okruutne czyny ??? co to niby znaczy ?

tefsfsfgsdds -> ci co zadają cierpienie w imię Boga są zazwyczaj fanatykami którzy zniekształcili wiarę.

Gość sisi91
Ty tak serio ? To straszne, myśleć o takich pierdołach w niedziele na kacu ... ;/

Gość licencja ty
moherko, nie mamy wolnej woli, to takie pieprzenie. wg kk kto nie wierzy ten jest od razu skazany na pieklo, czyli meczarnie, cierpienie itd. to jest ta wolna wola? gdyby byla to wolna wola to bog niewierzacych zostawilby samych sobie, nie dostaliby nagrody ale i kary. wiec gowno a nie wolna wola

Gość sisi91
Tak właśnie zrobie...

Gość tefsfsfgsdds
przeczytaj sobie doglebie stary testament, nowy tesmament .Biblia pokazuje prawdziwe oblicze wiary katolickiej.Mma w rodzinie ksiedza, dokladnie mojego ojca brat i niestety mam w jednym paluszku pismo swiete co glosilo i do czego nawoluje.Mysle ze ty rowneiz wiesz o co mi chodzi .Milos i przebaczenie do przykrywka poprzez karygodne,okrutne i niewybaczallne zachowania opierając sie ze to wszystko z milosci i w imie Boga.NIe neguje twojej wiary ale zagleb sie w to.Mma w rodzinie ksiedza i naparwde jest bydkalkiem i sukinsynem jak wiel wiele innych jego "kolegow" Zreszt a sami znacie sprawe a zatajaniu pedofili wsrod kleru to tak na uboczu. Przez niego otworzylam oczy i dawno zobaczylam do czego nawoluje Biblia.O tym pisalam wczesniej do czego a to wszystko pod pprzykrywka w imie Boze i z "milosci " a na koniec uslyszysz slow Bog tak chcial, taka wola Boza .To mnie do szału doprowadzilo

a ty byś jaki chciała wybór ? - żeby i wierzący i niewierzący w końcu lądowali w niebie ? To jaki byłby w tym sens ?

"Zreszt a sami znacie sprawe a zatajaniu pedofili wsrod kleru to tak na uboczu." A to tylko wśród kleru są pedofile?

ale co grzechy księży maja wspólnego z Bogiem ? ksiaz też człowiek i zostanie osądzony jako człowiek a nie jako ksiąz , który nie wiem dlaczego kojarzy siewiekszości z jakimś automatycznym zbawieniem , tak jakby wystrczylo być księdzem i już bilet do nieba zabukowany :)

Gość gjghh
Licencja to sekciara nie słuchajcie tej nawiedzonej aroganckiej baby :classic_cool:

Przez niego otworzylam oczy i dawno zobaczylam do czego nawoluje Biblia. ale czytałąś Biblię ? i doszlaś do wniosku ,ze nawoluje min do pedofilii ? No to jakieś inne Biblie mamy najwidoczniej .

Gość tefsfsfgsdds
zadna inna instytucja na tak wielka skale ktora uwaza sie za milosierdzie nie zataja takich spraw i nie daje tolerancji ani nie ukrywa taki karygodnych zdarzen.

Gość licencja ty
no wedle kk MUSISZ byc grzeczny i wierzyc w bozie (i placic za odpusty grzechow :O) bo inacvzej czekaja cie niewyobrazalne meki. Ok, niech tak bedzie, tylko niech nie nazywa sie to WOLNA WOLA, bo to smieszne i tyle. nie, wybor bylby wtedy, gdyby Bóg "zapytal" wierzysz we mnie? nie? to spierdalaj, nie dostaniesz nagrody ani kary, nie wierzysz we mnie, nie chcesz miec ze mna nic wspolnego, to nie mamy NIC wspolnego