Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chiiiiba

zarządzanie studia poznań uczelnia - problem!

Polecane posty

Gość chiiiiba

Witam. Jestem w klasie maturalnej i zastanawiam się nad studiowaniem zarządzania. Interesują mnie zaoczne (siła wyższa - praca). I tutaj pojawia się problem. Jaką uczelnię wybrać? Jaką polecacie? Jest jakaś różnica pomiędzy 'uniwersytet' a 'szkoła wyższa' ? Szkoła publiczna czy niepubliczna? Słyszałem, że w publicznej nie ma żadnych opłat.. Czy to prawda, niestacjonarnych również to dotyczy? Orientuje się ktoś? Proszę o doinformowanie mnie. Z góry dziękuje!

Gość chiiiiba
warto w ogóle zarządzanie?

Gość chiiiiba
nie ma tu nikogo studiującego czy też po studiach?

Gość tak jak w tytule???
twoje pytanie sa takie glupie,ze sama nie wiem czy to zanczy ze jestes idealnym materialem na studenta zarzadzanie czy nawet za to nie powinnas sie brac bo jestes za glupia.

Gość chiiiiba
skoro jesteś mądrzejszy/a to mógłbyś/mogłabyś powiedzieć jak jest. To dla mnie ważne.

Gość tak jak w tytule???
ale po co? sorry,ale ty sie nie nadajesz na studia.

Gość chiiiiba
niby dlaczego?

Gość tak jak w tytule???
o jejku tym pytaniem tylko to potwierdzilas.

Gość chiiiiba
Ty to chyba do podstawówki musisz wrócić nauczyć się czytać. :)

tak jak w tytule??? - a Ty się kompletnie nie nadajesz na osobę zarządzającą, współpracującą z ludźmi ;) Stacjonarne państwowe były / są pozbawione opłat, reszta kosztuje, ale jak możesz to trzymaj się wieczorowych / zaocznych, bo dzienne (wykluczające możliwość pracowania) to strata czasu - dla osoby ambitnej.

chiiiiba - popracuj nad stabilnością emocjonalną, bo dałaś/eś się wciągnąć. Plus taki, że riposta małego kalibru.

Gość chiiiiba
dzięki bardzo. a wg Ciebie warto zarządzanie studiować? Zastanawiałem się jeszcze nad logistyką..

Gość tak jak w tytule??
18:49 [zgłoś do usunięcia] ReActor tak jak w tytule??? - a Ty się kompletnie nie nadajesz na osobę zarządzającą, współpracującą z ludźmi . no i co z tego? gdzie jest napisane ze taka osoba jestem? a wg Ciebie warto zarządzanie studiować? no i kolejne glupie pytanie.

Według mnie to Ty się nad sobą najpierw zastanów = poznanie swoich mocnych stron ... i do tego dopasuj kierunek studiów, czyli wybierz coś, w czym się sprawdzisz, albo coś, co Cię będzie pociągało.

Gość chiiiiba
ok. jeszcze raz dzięki!

tak jak w tytule?? - nigdzie nie jest napisane, z analizy Twoich wywodów wynika, że taka nie jesteś ... albo masz dzisiaj cholernie zły dzień (mam nadzieję, że to jeden z niewielu). Oszczędź młodzieńca, spróbuj rozładować się poprzez sport albo krzyk ;) ... no, albo poprzez ... ale to nie będę tutaj o tym wspominał ... :D

Gość tak jak w tytule??
no sorry,ale skoro pisze ze to dla niego wazne to dlaczego nie przeszuka google ,tylko woli bezmyslnie sie pytac:Jest jakaś różnica pomiędzy 'uniwersytet' a 'szkoła wyższa' ? Szkoła publiczna czy niepubliczna? no bez przesady. przeciez to nie sa tajne iformacje tylko ogolnodostepne.

Dlatego podsunąłem pomysł o przemyśleniu swoich mocnych stron, widać, że chłopak jest ułożony - składne i poprawne zdania jak na jego wiek. chiiiiba - wal na logistykę! :classic_cool:

Gość kasinka...
uczelnia wyzsza nie posiada praw uniwersytetu, a ten jest najwyzej w hierachii szkol wyzszych. Istnieja rankingi uczelni, warto sjorzystac z google i poszukac ... Za studia zaoczne sie placi rowniez na uczelniach panstwowych. Moze wiec lepiej zastanowic sie, czy bardziej nie bedzie sie Tobie oplacalo studiowanie systemem dziennym i polaczenie tego z dorywcza praca w weekendy (np.jako kelnerka w knajpie), a do tego korzystanie ze stypendium: socjalnego (jesli Twoja sytuacja materialna jest kiepska) naukowego (ale to dopiero po 1 roku, jesli zaliczysz egzaminy z odpowiednio wysoka srednia).

Gość Gortykowskaja
Hejka, polecam śledzić rankingi perspektyw i wybrać najbardziej perspektywiczną i rokującą uczelnię. Ja generalnie z prywatnych polecam Vistulę - dobra kadra, wyposażenie sal, człowiek wreszcie czuje się jak w Europie na zajęciach, a nie jak w tamtej epoce. To bardzo perspektywiczna, nastawiona na rozwój uczelnia. Rektorem jest tam prof. Rybiński.