Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracująacaaaaa

Moja koleżanka pracuje na czarno i zyje jak królowa

Polecane posty

Gość pracująacaaaaa

szkoły nie ma, zarabia kokosy , a ja siedze na posadzie i bide klepie :O ona sie smieje i zarabia

Gość sdfghjkl
Później Ty będziesz sie śmiała a ona będzie bidowała jak przyjdzie czas emerytury.

Gość sdfghbfd
tylko frajer liczy na emeryture w tym kraju.

Gość wiekszosc tej emerytury nie
dozyje!!!!

taaa, dostaniesz tej emerytury może 20% tego co tam włożysz przy dobrych wiatrach i założeniu że dożyjesz 75 roku życia, pic na wodę fotomontarz, poczytaj co się dzieje w zusie.

Gość taaaa emerytury smiechu warte
hehe jak by moj ojciec nie placil skladek emerytalnych a te pieniazki odkladal na konto to dzis zylby jak krol a niestety zyje jak biedak.

no tylko to ryzykowne bo całe życie trzeba kombinować jak tu wychujać urzędasów żeby się nie przy**bali że masz kasę. Oczywiście dobrze by było być zarejestrowanym w urzędzie, bo bez ubezpieczenia to zbyt ryzykowne to nasze życie :P

Gość nie ważne ile
tej emerytury będzie, ale zawsze to coś, lepsze niż nic, jak już siły do pracy odmówią posłuszeństwa, a kostucha nie zapuka do drzwi.

Gość To nie siedz na posadzie... ja
nie mam moze kokosow, ale na posadzie mialam ok. 1800-2400 na reke, ale sie zgodzilam na czarno na 4 000 w jednej (nie mam wyksztalcenia w tym zawodzie, jestem samoukiem z doswiadczeniem), dodatkowo dorabiam (do 1500 netto miesiecznie, jednak przewaznie jest to jakies 500zl). Odkladam co miesiac na emeryture kase na osobne konto, zreszta i tak planuje wyjazd z pl

ja nie zakładam wariantu takiego że wydaje na bierząco co mam a na starość nie mam nic. Jak dostajesz 2tys wypłaty na rękę, tzn że oddałaś już prawie 1000zł dla państwa, teraz wyobraź sobie, ile się nazbiera kasy przez 35 lat wpłacając powiedzmy połowę tej kwoty na konto. Będziesz dostawała jakieś 800zł emerytury z tego, a tak będziesz miała 35latx12mieś=420mieś i każdy po niech nawet 400zł, daje to kwotę 168tys, a zakładając że od początku wpłacasz to na długoterminowy fundusz inwestycyjny, kwota minimum się podwoi :)

Gość luska[[[[
A po co wogole pracowac..u nas w gminie pelno niebieskich ptaszkow, gmina oplaci mieszkanie,da na opal, ciuchy, oplaci obiadki...i ptaszki fruwaja sobie..to wegiel komus rozladuja to przekopia ogrodek i na winiaczko zawsze jest.Zyc nie umierac :D

Gość ppp*powiat p
Zgadzam sie. Znam kilka takich osob, dostają pomoc od panstwa ,pck, kosciola . Pracują na czarno. Ostatnio unia daje mase deputantów, zywnosc, srodki czystosci, szampony. Dzieciaki chodzą w drogich ciuchach, rodzice wozą sie audi,mercami. A my debile robimy na takich :(