Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pyta nie................

Czy Kul to Uczelnia na wysokim poziomie??

Polecane posty

Mam pytanie. Mam koleżankę na Prawie na Uniwersytecie w Lublinie. Ona uczy się dobrze i cały czas mówi jaki tam jest wysoki poziom, że to uczelnia prestiżowa itp. Mam do was pytanie czy to prawda? czy faktycznie tam panuje wysoki poziom i po takiej Uczelni łatwo o pracę od ręki???

Wiem, jednak chodzi mi o poziom tam. Czy faktycznie jest taki wysoki na prawie, czy można mówić, że to Uczelnia na wysokim poziomie?

Gość TiNaRoDzinnA
Poziom na uczelni jest średni, nie odbiega bardzo od poziomu Wyższej Szkoły.... w Rzeszowie. Czy po niej można dostać pracę hmmm jak ma się szerokie plecy.

Gość sprawdz w rankingach
na ktrym jest miejscu

Gość ka=ka
Porównywalny do pozostałych uczelni w Lublinie. Utarło sie przekonanie, ze nizszy niz na Umcesie. To nie jest prawda. Przekonanie takie wynika z tego, ze na Umcsie progi punktowe sa wyzsze i wiele osob powtarza przedmioty, semestr, rok... Na Kulu jest tak, ze studiuja osoby, ktore nie dostaly sie na Umcs, co nie oznacza, ze jesli nie wylecieli, to jest niski poziom ksztalcenia. Po prostu poprawki sa latwiejsze niz podstawowe egzaminy ( abstrahyjac od prawa). Zalety to: z wyjatkami ogólna kultura w stosunku do studenta, jesli umiesz, nie ma takiej opcji, bys nie zaliczyla. Wady: wiecej o 1/2 - 1/3 egzaminów zaleznie od kierunku Umcs: Wady: Na Umcsie "lubia sobie zarobic" na studencie Zalety: za nawet 50% nieobecnosci daja zaliczenie cwiczeń, mało egzaminów

Gość ka=ka
Co do perspektyw po Kulu: nie probowalam szukac, ale prawo bez aplikacji to jak filozofia - daje wyksztalcenie wyzsze, nie zawod.