Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_agatka

Amoxiclav a karmienie piersią.

Polecane posty

Witam. Orientuje się ktoś może czy lek Amoxiclav zmienia smak mleka kobiecego? Od wczoraj biorę ów antybiotyk - konieczność, po usunięciu zęba mam ropę, dwukrotne czyszczenie dziury po nim nic nie daje, ciągle boli, zresztą po antybiotyku tez nie jest dobrze :(, jutro zapewne kolejne czyszczenie, bryyyy. Ale nie o tym chciałam pisać. Wczoraj było wszystko dobrze, dziś od rana mały strasznie się irytuje przy piersi, odpycha ją, nie chce jeść :( pociagnie kilka łyczków i ucieka :( podałam teraz modyfikowane, rzucił się na butelkę jakby rok nie jadl! cale 120 ml wypił. Podobno to bezpieczny antybiotyk i karmiąc spokojnie mogę brać. Ale już sama nie wiem. A może to nie od antybiotyku?

Gość jak bedziesz pchac
dziecku butelke to na pewno nie zachecisz go do picia mleka z piersi.

wiem, ale co mam zrobić? nie chcę karmić butelką, bronilam się przed tym cały dzień, ale mam wybór? a co jeśli faktycznie lek przenika do mleka? jeśli zmienił smak? mały UWIELBIAŁ pierś, potrafił całe dnie na niej wisieć,a teraz złości sie szarpie, widzę ze jest głodny ale coś jest nie tak :( czasem trzeba wybrac mniejsze zło, a dla mnie mniejszym złem jest wyleczenie tego p...stanu zapalnego choćby tym antybiotykiem i jesli to konieczne podanie butelki a nie głodzenie malucha.