Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomaranczofy

Czy wierzycie w religie? Lub w nauke?

Polecane posty

Gość Pomaranczofy

Polska to kraj katolicki i bogo-bojny.ale czy wierzycie w boga,jezusa,objawienia,diabla, zycie po smierci i wszystko to co religia i kosciol mowi. W co wierzycie religie czy nauke...

Gość Polski Związek Pszczelarzy
W naukę się nie wierzy. Od tego jest religia :)

Mother - To częściowa prawda. Nic tak nie dzieli ludzi, jak religie. Ale gdyby ich nie było, znaleźli by inny powód do podziałów. W naturze ludzkiej leży identyfikacja siebie samego w opozycji do INNEGO.

Gość zwykłaONA26
ja wierzę w psychologie, nauke oraz troche w byddyzm :)

Gość lek
Wierzę w Boga, jego dobroc .Doświadczam jego łask. Nie " klepię " zdrowasiek , po prostu z nim rozmawiam, myslę o nim --już samo myślenie o Bogu przybliża nas do niego.Bóg jest i diabeł równiez . Jeśli pytamy się Go o cos , czasem On odpowiada do nas przez różne osoby, przez naszych bliskich, przyjaciół. :)

Gość kacha575775
hm buddyzm to kult szatana

Gość Pomaranczofy
W co wierzysz w religie w ktorej jedynym dowodem jest wiara i biblia uksztaltowana przez ludzi i zmienana z pokolenia czy w nauke w ktorej daja ci dowod ze to istnieje i potem wyjasniaja?

Gość fwfqwfq
Wierzę w religię i wierzę w naukę. Obie istnieją.

Gość kavim/
jestem za nauką oraz wierzę w życie po śmierci (na postawie teorii kwantowej świadomości), a co do stwórcy to nie wiadomo czy istnieje czy nie, nie wierzę w to, co religie mówią o stwórcy, w diabła nie wierzę, w objawienia też nie

Pomaranczofy - ...jedynym dowodem jest wiara... Zastanów się chłopie nad sensem tego zdania.

Gość w chalwe
wierze teraz :D

Gość Pomaranczofy
Rzeczywiscie nie pomyslalem... Sorki. Ale sa jakies dowody na istnienie boga? Wiemy z programow ze jak ludzie umieraja a potem wracaja do zywych to opisuja bardzo podobne zdarzenia ze sa w tunelu a na koncu jest swiatlo a potem trafili w miejsce gdzie jest pelno zielieni. Te przypadki sa bardzo podobne co to jest? Niebo mozliwe ale tego nie wiem.

Gość kavim/
nie ma, ale nie ma też dowodów na nieistnienie a odnośnie tych zdarzeń, to może być jakaś inna rzeczywistość na innym poziomie czasoprzestrzeni lub w ogóle poza naszą czasoprzestrzenią gdzieś nie wiadomo gdzie

Gość niski smrodek
nauka jest za trudna dla wiekszosci spoleczenstaw a swiadomosc smiertelnosci jeszcze gorsza do strawienia. wierza wiec matoly w rozne rzeczy.

Gość czarownica nie z Portobello 26
Psychonauto, badz tak uprzejmy i wytłumacz mi etymologie Twojego nickname

Gość Pomaranczofy
Ale mnie ciekawi dlaczego ponad 2 miliardy ludnosci wierzy w boga. Tak naprawde to jestem fizykiem i dlatego tak bardzo mi trudno wierzyc w cos czego nie moge udowodnic. Macie jakies dowody na istnienie jak tak pokazcie