Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani wiosna.

Czy zaszłam w ciąże?

Polecane posty

Gość pani wiosna.

Więc sprawa ma się tak, spóźnia mi się okres od ok. 10 dni. Ostatnimi czasy kochałam się tylko raz, ale z prezerwatywą i to 2 dni po okresie więc teoretycznie według kalendarzyka byłam niepłodna. Niepokoję się, bo nie miałam w tym miesiącu nawet drażliwych piersi czy innych objawów jakie zawsze odczuwam przed miesiączką. I do tego jestem bardziej pobudzona seksualnie niz zawsze (słyszałam, ze kobiety czesto to odczuwaja w czasie ciazy). Po test wybiorę się do apteki dopiero jutro z rana, ale sprawa mnie niepokoi i chciałam się poradzić. Czy którejś z was zdarzyła się podobna sytuacja która zakończyła się ciążą? Lub słyszałyście czy znałyście podobna historie? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Gość pani wiosna.
?? proszę bo dość wariuje.

Gość pani wiosna.
...

Gość rąbek_tajemnicy
Okres może się spóźniać ile bądź, jeśli nie prowadzisz obserwacji temperatury, to nie wiesz nawet czy i kiedy miałas owulacje.

Gość pani wiosna.
jajeczkowanie zawsze mam ok. 14 dnia cyklu. Moj okres od kilku lat jest wrecz idealnie unormowany, wrecz co do godziny, stad moje obawy. I właśnie podczas owulacji zawsze mam bardzo nabrzmiałe piersi, a teraz nic, kompletnie nic.

Gość bratkka
rąbek_tajemnicy - ja nigdy nie prowadzilam obserwacji temperatury a zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje.

Gość bratkka
pani wiosna skoro prezerwatywa nie pekla to nie sadze, zebys byla w ciazy. Z drugiej strony dwa dni po okresie przy "dobrych wiatrach" w ciaze mozna zajsc., ale naprawde nie sadze, zebys miala az takiego pecha. Moze mialas cykl bezowulacyjny, co sie czasem zdarza, albo miesiaczka sie spoznia po prostu.

Gość pani wiosna.
lat mam 26. I prosze czytać ze zrozumieniem a nie mnie obrażać. Pytanie brzmiało czy ktokolwiek zna takie przypadki a nie CZY JESTEM W CIAZY. I to raczej logiczne, ze skoro nie chce dzieci w najblizszym czasie to sie zabezpieczam nawet w tym 2 dniu po miesiączce. Pytanie ile ty masz lat.

Gość rąbek_tajemnicy
bratkka - jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring usg lub ciąża. Czasami organizm przygotowuje się do owulacji (stąd objawy typu ból itd), ale nie dochodzi do niej, przesuwa się np 2 tygodnie. Mi się to zdarzyło już nie raz np. przez wyjazdy lub diety. Poza tym w takich właśnie przypadkach może wystąpić krwawienie śródcykliczne, podczas którego może dojść do zapłodnienia. Wiosno, miałaś dotąd regularne cykle, więc to raczej mało prawdopodobne, A poza tym nie doczytałam wcześniej że była prezerwatywa, więc naprawdę szanse na ciąże marne..

jak mozna zajsc w ciaze przez gumke, do tego zdziwilabym sie gdybys nie zauwazyla jej pekniecia ... ; ooooo