Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rządowy patent

Nasze pieniądze zniknęły z ZUS

Polecane posty

Gość trzeba obalic plafforme
a nie uciekać jak szczury z tonącego statku

Gość satrag
No to po co piszesz tutaj jak ci się nie chce? Karzesz siebie w ten sposób czy to kwesta jakiegoś schorzenia psychicznego

Gość satrag
Obalić Platformę? Jak?:D

Niestety, Polska Tuska, to kraj banków, hurtowni, montowni, pakowni, hipermarketów, ciucholandów i magazynów, bez własnej produkcji, przemysłu i majątku, za to z ogromnymi długami.Teraz panowie z PO, wyprzedają resztki majątku obcym by łatać budżet, a koszty długów i nieróbstwa przerzucają na zwykłych obywateli poprzez podwyżki podatków i inne daniny, to tak w telegraficznym skrócie. Aha, zapomniałem o najważniejszym w Polsce doskonała jest cały czas propaganda

Mnie też się scyzoryk w kieszeni otwiera, kiedy słyszę o tym złodziejstwie :o Mam nadzieję, że sama nigdy nie będę musiał apłacić ZUSu, tylko będę we własnym zakresie odkładać na emeryturę...

nie, ja tu pisze o czym innym, ty mnie tu oskarzasz, ze was okradam...;/ a tu nie o ludzi co wyjechali chodzi a o to co dzieje sie w kraju, ktory chyli sie ku upadkowi dzieki takim jak ty wyborcom.

Gość satrag
Chyli sie ku upadkowi? Może podasz wskaźniki gospodarcze które o tym świadczą?

W 1980r władzę nad strajkującymi robotnikami przejęli byli PZPRowcy pochodzenia żydowskiego.Następnie w 1989r dogadali się przy okrągłym stole z rządzącymi wtedy PZPRowcami(podzielili łupy) i rządzą nami do dziś.Nadużywanie określenia Solidarność w stosunku do żydokomunistyczej nomenklatury jest odwracaniem uwagi od faktu kto nas okrada(doi bezlitośnie)

Gość satrag
No to jak z tymi wskaźnikami upadającej Pollski? Nie znasz? A że upada to ci się przyśniło czy w maglu słyszałaś?

ja nie potrzebuje zadnych wskaznikow, czlowieku wystarczy sie rozejrzec dookola, a w skazniki i statystyki w tv nie ma co wierzyc bo to nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistosci. wyjdz na ulice i popatrz co sie dzieje.

Gość satrag
Wychodze i widzę drogie samochody... Ludzi dobrze ubranych... Nie widac żadnego upadku państwa. I to mozna ocenić po wskaźnikach gospodarczych a nie po tym co jedst na ulicy.

Gość trzeba obalic plafforme
we Francji i Rosji w meksyki i portugali udało sie obalić rzad

spojrz na twora powyrzej twojej wypowiedzi, u nas ludzie sa zbyt glupi i podatni na propagande aby obalic rzad.

ludzie wychodza na ulice, protestuja, strajkuja, gloduja, wyjezdzaja, a lewactwo chodzi i chrzani, ze widzi drogie samochody i wskazniki gospodarcze wiec JEST SUPER!!! reka mnie swedzi zeby.....

ludzie wychodza na ulice, protestują, strajkują, glodują a lewactwo lazi i glosi, ze drogie samochody widzi i wskazniki gospodarcze wiec jest super, najlepiej na swiecie!!! Ręka mnie swędzi, żeby......

Gość ale tych wyników wskazujących
na upadek państwa jak nie podałas tak nie podalaś. może od tego ciebie ta ręka swedzi?

mieszkam i.pracuje w munchen co do sytuacji tam jest dobrze ale wiedzą tu ze za.kilka lat zacznie.sie.pogarszac winna temu unia na przykladzie grecji ktora.bankrutuje ..widac spory naplyw grekow ktorzy szukaja pracy by potem szybko pojsc na zasilek ktory jest niemaly 600 euro dotego miasto oplaci mieszkanie plus jeszcze da na.dzieci okolo 200 e jesli masz..ida ludzią na reke ostatnio strajkowali.smieciarze.. dostali odrazu podwyzke strajkowaly przedszkolanki tez dostaly podwyzke miasto jest czyste zadbane wszystko dziala jak w zegarku wiekszosc ludzi.ma.po dwie prace bo oplaty mieszkan dosyc.sporee ale pracy jest sporo jesli sie nie ma jakiegos fachu potrzebuja do wykladania.towarow w serwisie we.wszystkich.marketach typu aldi tegelman rossman netto itd itd prace na.produkcji na.magazynach itp dla.przyjezdnego auslandera czyli polaka.stawka.nie jest.duza ale ani tez mala 7,8 brutto to jakies 6 euro netto jesli dograsz.sobie sporo godzin mozna.ladnie wyjsc ...poczatki.sa trudne z mieszkaniem.aklimatyzacja dlatego.dobry jest pierwszy wyjazd przez agenture z.polski ja tak sam.zrobilem potem urwalem sie na.niemiecka.umowa ..i tak.sobie zyje wsrod turkow pakistancow bulgarow sporo th nacji i.mozna.miec obawy ale.ludzie.w.wiekszosci.sa zyczliwi bo.kazdy szuka.swojego.miejsca chce.cos.zarobic posiadam.dwie prace jedna glowna.jako informatyk magazynier fakturzysta heh plus.praca.dodatkowa.co.drugi.dzien na.popoludnie jako.operator.wozkow.widlowych wynajmujemy dom.rodzinyy jedno.pietro.150 metrow kw jest nas 4 polakow.kazdy ma.swoj wielki pokoj jeden salon 3 lazienki zarabiam 1700 euro pieniadze robia wrazenie ale ciezko zarobione place z tego 300 na mieszkanie rezzta dla mnie stac mnie by wyslac cos.rodzinie.stac na.auto na.jedzenie ubranie.... wiec.trzeba kombinowac przedwwszystkim znac.jezyk.i.kraj.otwarty dla.cieboe sorki za bledy...

Mogę powiedzieć to z wielkim uśmiechem na twarzy, że wolę swoje ciężko zarobione pieniądze dawać Rządu Brytyjskiemu niż zacofanej Polsce. Słowa Bóg, honor, ojczyzna nie robią na mnie żadnego wrażenia. A wy ogarnijcie się bo umiecie tylko żalić jak wam jest ciężko.

satrag odnosnie twoich wypowiedzi to co dla ciebie jest.sufitem dla.kogos moze byc podłogą... widac bardzo wierzysz w swoj jak i moj.kraj sugeruj sie sytuacją ludzi ktorzy nie mają pracy muszą kombinowac jak.przezyc do 10 a nie wskaznikami jesli.juz.tak.zobacz ile.wynosi dlug publiczny.to ze.niebawem.zusowi.zabraknie na.emerytury typowy zasciankowy polak z ciebie kazdy ma.prawo.do lepszego bytowania jesli ma taką mozliwosc czemu mialby nie.korzystac i.gdzie.tu.wstyd.widzisz?? ze podatek.obcemu.panstwu daje,, patriotyzm ci.sie.uszami wylewa..

Wiesz nie mam zamiaru być męczennikiem w Polsce do pierwszego. Patriotą to ja będę jak kraj zacznie być normalnym państwem, a nie cyrkiem z dumnymi z siebie politykami i wciąż rosnącym długiem. 20 lat po komunie i dalej jest bieda a kraj jakim jest Polska gdzie wszyscy są patriotami kupują w francuskim markecie, ubierają się w ciuchy wyprodukowane w Chinach, poruszają się 10 letnim Golfem kupionym w Niemczech i jedzą owoce sprowadzane z Hiszpanii lub innego zakątka nazywają się patriotami moja odpowiedź hahahahahaha

Gość uttrr
Ryży złodziej:o ciekawe ile % dostanie następnym razem? polactwo zdąży sie obudzić?:o

Gość vviolinka
Ja w własnym zakresie odkładam na emeryturę, wybrałam sobie IKZE i wpłacam składki kiedy chcę i kiedy mam pieniądze.

Gość mmLena07
z jednej strony prawdą jest, że wykształcenie tacy ludzie mieli zasponsorowane z podatków Polaków, ale z drugiej strony po co wykształcenie, jeśli kraj nie zapewnia pracy? lepiej, że ktoś wyjedzie, w zamian za pracę płaci innemu krajowi podatki i do tego często część kasy przysyła rodzinie w Polsce. O wiele gorzej byłoby jakby siedział w Polsce na bezrobociu. Przy tak złej sytuacji w Polsce z pracą to lepiej, że tylu ludzi wyjechało i pompują kasę zarobioną za granicą spowrotem do Polski. Jakby wszyscy siedzieli w Polsce, to by dopiero nieszczęście było.

Gość mmLena07
po za tym ludzie, którzy mieszkają w Polsce powinni robić zakupy głównie na bazarach, targach i w Polskich marketach, np. "Piotr i Paweł", bo co z tego, że zarabiasz w Polsce, jak wydasz kasę w Biedronce, więc wszystko wypłynie do Portugalii. Dla mnie taki człowiek też nie jest patriotą. Trzeba być konsekwentnym. Jak chcesz ratować sytuacje w Polsce, to kupuj produkty Polskie (trochę jeszcze ich jest), omijaj supermarkety zagraniczne itd. Dopiero wtedy możesz się czuć lepszym Polakiem niż Ci co siedzą za granicą. Bo tak to dorabiasz i tak inne państwa, co z tego, że siedzisz w Polsce?

Gość barkuszzka
Dokładnie własnei w tej sytuacji powinniśmy odkladac je na IKE bo to jedyny słuszny sposób aby własnie odkładać na emeryture.

Jeszcze masz do wyboru IKZE, tez atrakcyjny i elastyczny produkt, można sobie na przykład wpłaty odpisać od podstawy opodatkowania