Gość fdssdede Napisano Marzec 26, 2012 j.w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marks free Napisano Marzec 26, 2012 jak połykasz własna sperme . Odzyskujesz skladniki odzywcze i witaminy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kluh;fldcxigjcdx;p oh[ Napisano Marzec 26, 2012 Stosując system wentylacji z odzyskiem ciepła masz zawsze czyste i świeże powietrze w Twoim domu i to... bez otwierania okien... Jesteśmy profesjonalną firmą, która istnieje na rynku już od wielu lat. Wykonujemy projekty i montaże najnowszej generacji systemów wentylacji z odzyskiem ciepła. Wentylacja z odzyskiem ciepła, czyli rekuperacja, to stały dopływ świeżego powietrza oraz znaczna oszczędność w kosztach ogrzewania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rekuperator231 Napisano Sierpień 26, 2016 Jeśli chodzi o rekuperację to polecam zapoznać się z tym artykułem, na pewno trochę Ci to rozjaśni :) http://studioteamart.pl/artykuly/jak-powinna-przebiegac-rekuperacja/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 26, 2016 Po polsku: ODZYSKIWANIE, np. danych z komputera, zuzytej wody, itp. Slowo jest francuskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mirka36 Napisano Wrzesień 6, 2016 Świetnie zostało już to wyżej wyjaśnione , dlatego ja jeszcze dodam z doświadczenia, że kiedy już się decydujemy na instalację rekuperacji, to warto zlecić to porządnej firmie takiej, jak ta http://infinityenergia.pl , dzięki temu będziemy mieli pewność, że rekuperacja będzie sprawnie chodzić i przede wszystkim nie będzie hałasować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marianp1341 Napisano Październik 13, 2016 Jeśli nie wiesz czym jest rekuperacja to polecam Ci świetny artykuł na ten temat, mam nadzieję, że dzięki niemu się troszkę dowiesz: http://www.dioneaqua.com.pl/czym-jest-rekuperacja/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 3, 2016 Wentylacja z odzyskiem ciepła. :) u mnie takie rozwiązanie wprowadziła firma http://pionis.pl/ i uważam to za świetny pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paganini 0 Napisano Grudzień 16, 2016 rekuperację z wentylacją i chłodzeniem do swojej oferty wprowadził Vikersonn. aktualnie na taki zestaw -10%. info pod linkiem - http://vikersonn.eu/pompy-ciepla-14.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tamanho 0 Napisano Maj 17, 2017 Rekuperacja http://instaltechnik.pl/oferta/rekuperacja-i-klimatyzacja/rekuperacja/ jest procesem polegającym na odzysku ciepła z powietrza wywiewanego, które ogrzewa powietrze nawiewane. Taka regularna wymiana powietrza pozwala na to, że powietrze w domu nie jest suche, a jego mieszkańcy nie skarżą się na żadne alergie czy problemy ze zdrowiem, samopoczuciem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tomek3652 Napisano Luty 28, 2018 Rekuperacja to po prostu wentylacja mechaniczna, która pozwala na zachowanie w domu odpowiedniej wentylacji powietrza. Dodatkowo dużym plusem takiego systemu jest oszczędność na kosztach ogrzewania domu. Dom z rekuperacją nazywany jest energooszczędnym. Koniecznie sprawdź ofertę firmy Wojwent w tej kwestii, bo oni znają się na tym najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2018 Wyp..lać z tym spamem na słupy z ogłoszeniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czepiel 0 Napisano Październik 7, 2021 Sporo rozwiązań, żeby zaplanować naturalną wymianę powietrza w nieruchomości dospel.com/, a po drugie karty techniczne sugerują, że to urządzenia wybitnie wydajne i ciche. Rekuperacja cicha, samowystarczalna, właściwie nie musisz się przejmować serwisem przez długie lata. Filtry dodatkowo zabezpieczone cząsteczkami srebra, a u konkurencji trudno o coś takiego. Ja jednak wolę nawet dopłacić, ale mieć sterylne warunki oddychania tam, gdzie żyję na co dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JoasiaN 0 Napisano Listopad 10, 2021 Ofert obecnie jest sporo z dobrymi rekuperatorami - ja sam się przymierzam do remontu domu ok 30 letniego i tylko zastanawiam się czy warto w to inwestować jeżeli dom ma już swoje lata??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiaszymanek 0 Napisano Listopad 17, 2021 No a dlaczego nie, skoro przymierzasz się do remontu, to planujesz chyba w nim pomieszkać dłuższy czas:-) Zresztą nawet przy sprzedaży będzie miał wzrost na wartości. Obecnie rekuperacja z odzyskiem ciepła to chyba już standard. A jakie ogrzewanie główne masz, planujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JoasiaN 0 Napisano Listopad 17, 2021 niby tak - boje się tylko, że będzie niezła demolka żeby to założyć i poza kosztami instalacji dojdą inne nieprzewidziane przez właśnie montaż. Mam kocioł gazowy - a ma to znaczenie ? Czy są systemy grzewcze przy których nie można zakładać rekuperacji??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szymonlewandowski1987 0 Napisano Listopad 17, 2021 Repekuracja nadaje się do każdego typu ogrzewania jest to odzysk ciepła a nie rodzaj ogrzewania mozna stosować przy gazie . współczuję remontu i instalacji w adaptowanym budynku :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
januszsob73 0 Napisano Listopad 18, 2021 planuję remont niedużego pensjonatu, rozważam rekuperację, ale mam pytanie do alergików - czy zauważyliście różnicę w jakości życia po instalacji centrali? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szymonlewandowski1987 0 Napisano Listopad 22, 2021 rekuperacja poza tym że odzyska ciepło to po zastosowaniu dobrych filtrów pozwoli żyć alergikom lepiej - wiem co mówię - zauważam wzrost komfortu tzw. pyłkowego od momentu kiedy działa repekuracja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hankaszym 0 Napisano Grudzień 27, 2021 rekuperacja to zarówno dobry odzysk ciepła oraz konkretne filtrowanie zanieczyszczeń - mój brat po zastosowaniu reku. ma problem dzieci z astmą tak jakby rozwiązany-nie mają takich dolegliwości oddechowych jak dawniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach